- Allergoloogia (605)
- Endokrinoloogia (4 903)
- Füsioteraapia (1 021)
- Gastroenteroloogia (414)
- Iluravi ja plastiline kirurgia (1 535)
- Kehaväline viljastamine (773)
- Koduõendus (38)
- Kopsuhaigused (526)
- Laborimeditsiin (1 026)
- Lastehaigused (2 195)
- Lasteneuroloogia (1 333)
- Loodusravi (308)
- Meestearst (6 202)
- Nahahaigused (2 318)
- Naistehaigused (9 659)
- Nakkushaigused (75)
- Neuroloogia (5 666)
- Peavalu (1 852)
- Perearst (4 404)
- Psühhiaatria (8 585)
- Psühholoogia (1 429)
- Rasedus ja sünnitus (4 275)
- Ravimid (1 845)
- Reumatoloogia (825)
- Seksuaalnõustaja (1 096)
- Silmahaigused (1 545)
- Sõltuvushäired (33)
- Südamehaigused (114)
- Suguhaigused (551)
- Terviseuuringud (114)
- Toitumine ja ülekaalulisus (2 018)
- Üldkirurgia (4 976)
- Uroloogia (1 838)
- Vaktsineerimine (354)
- Veresoontekirurgia (310)
Eesti külastatuim tervisenõustamise keskkond
Märksõnale “2kuuse söömine” leiti 661 vastet
Teadlased avastasid: levinud ained toidus tõstavad Alzheimeri riski rohkem kui poole võrra
Kõrge vere transrasvade sisalduse korral on 50 kuni 75 protsenti suurem tõenäosus Alzheimeri ja teiste dementsuse vormide kujunemiseks, leiti teadusajakirjas Neurology ilmunud värskes uuringus. «See ...
TAI: Eesti elanike toitumine on tasakaalust väljas
Tervise arengu instituudi (TAI) läbi viidud toitumisuuringu järgi ei söö enamik Eesti elanikest vastavalt toidupüramiidile. Soovituslikust oluliselt vähem süüakse köögivilju, täisteratooteid, kala, pähkleid ...
Teadlased uurisid, kas smuutid ja mahlad tõstavad kaalu rohkem kui tahked puuviljad
Teadlased uurisid, kas puuvilju on kõige parem süüa viilude, smuuti või mahla kujul. Selleks võrreldi veresuhkru tõusu ja langust pärast seda, kui inimene oli söönud ära kindla koguse puuviljaviile, smuutit ...
Mida teha, kui teil on kõrvetised?
Magu on seedekanali ülaosa reservuaar ja toidu annustaja, mis lükkab toidumassi sobivates kogustes edasi peensoolde. Enne edasitoimetamist toitu töödeldakse, ...
Endokrinoloog: miks on neljandik Eestist lastest ülekaalulised
Värsked uuringutulemused näitasid, et suur osa eesti lastest on ülekaalulised. Tihti juba väikelapse eas lisandunud liigsed kilod tulevad valdavalt ebatervislikust toitumisest kodus. Euroopa laste ...
Suhkruga aitab toime tulla värske toidu söömine
Suhkrud moodustavad lahutamatu osa meie toidulauast, sest süsivesikud on meie organismile hädavajalikud energiaallikad. Ometi tehakse kampaaniad ja plaanitakse makse lisatud suhkrute vastu. Kuidas siis ...
Mürgistust tekitavad taimed varitsevad lapsi ka koduaias
Terviseameti mürgistusteabekeskus juhib eriti just lapsevanemate tähelepanu sellele, et nii koduaias kui metsas tohib süüa ainult neid marju, mille ohutuses ja söögikõlbulikkuses ollakse täielikult veendunud. ...
Tervislik toitumine tõstab laste IQ-taset
Bristoli Ülikooli teadlaste sõnul võib kartulikrõpsude, šokolaadi ja kookide söömine mõjuda halvasti laste intellektile. Nende uurimuse kohaselt on rohkesti rafineeritud toite sisaldav söögisedel ja mõnevõrra ...
Professor selgitab, millal rauatablette võtta tuleb
Raud on organismile äärmiselt tähtis, aga rauapreparaadid pole mõeldud igapäevaseks kasutamiseks, ütles Tartu ülikooli meditsiinilise biokeemia professor Mihkel Zilmer Kuku raadio saates «Patsiendiminutid». ...
Sinu lapse nohu lõppeb sageli kõrvapõletikuga?
SISUTURUNDUS
Väikelapsed haigestuvad 6-10 korda aastas. Sellega kaasnevad tihti nohu ja ninakinnisus. Püsiv suukaudne hingamine toob kaasa endaga mitmeid probleeme. Kui lapsel on nohu ja lima seisab ...
Varane muna lisamine menüüsse ei vähenda allergiariski
Austraalias korraldati randomiseeritud topeltpime katse suure geneetilise allergiariskiga lastel, millest selgus, et regulaarne muna söömine 4–6 kuu vanuses ei vähenda munaallergia esinemise tõenäosust ...
Inimplatsenta söömisest Eestis: mõttekas või mitte?
Ravimiameti ja veterinaar- ja toiduameti (VTA) kohaselt inimplatsentat tarvitada ei tuleks, loodusravi pooldajad arvavad, et selle manustamine aitab luua sidet lapse ja ema vahel ning taastuda sünnitusest. ...
Kas tervislik toituja vajab lisaks vitamiine ja mineraalaineid?
Enamiku eluks vajalikke mineraalaineid ja vitamiine või nende eelühendeid saame kätte tervislikku segatoitu süües. Kui toit on kvaliteetne ja õige kalorisisaldusega, pole tervel inimesel (mõningate eranditega) ...
Kuus toitu, mis võivad õnnelikumaks teha
Millised toidud vähendavad stressi ja teevad õnnelikumaks? Siin on spikker: teaduslikult tõestatud kuus „parema tuju toitu”, mida oma toidulauale valida. Probiootikumirikkad toidudHiljutises Hollandi ...
Hemorroide põhjustavad harjumused
Pühade ajal on keeruline rikkalikult kaetud laua tagant ilma ülesöömiseta lahkuda. Hea söök tekitab sooja- ja heaolutunde ning vallandab õnnehormoonid. Paraku ülesöömine ei mõju meie tervisele hästi. ...
Dementse inimese vajadused
Dementsus on tavaliselt vanuriea häda, kuid see ei tähenda, et kõik vanurid oleksid dementsed või et see haigus ei võiks avalduda juba keskeas. Inimeste keskmine eluiga pikeneb ja sellega seoses on sagenenud ...
Sidrunhape on vajalik abiline
Augustis-septembis hoogustub hoidiste valmistamine. Selleks, et purki pandud tagavarad hästi säiliksid, kasutatakse erinevaid konservante. Lisaks tavapärasele ...
Kala sisaldab kõiki väärt toiduaineid
Kala sisaldab kõiki väärt toitaineid Kalas on 13-23% täisväärtuslikke valke, paljudes lausa 25% (anšoovis, tuunikala), isegi räimes on sügisel kuni 23%. ...
Hiina road: meele ja maitsete tasakaal
Hiinlased on oma kokakunsti üle uhked. Hiina köök on levinud üle kogu maailma ning hinnatud oma maitsete harmoonia poolest. Riisi kasvatati Hiinas juba kolm tuhat aastat, enne kui see oskus mujale kandus. ...
A-viirushepatiit
Hepatiit ehk maksapõletik, mille põhjuseks on nakatumine A hepatiidi viirusega, mis paljunevad maksakoes ja kahjustavad seda. Mis põhjustab A-viirushepatiidi?
A-hepatiidi viirus (HAV) on pikornaviiruste ...