Naistehaigused 7 114 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Fibroadenoom

Tere! Minult võeti nõelbiopsia mõlemast rinnast. Vastused tulid sellised:
1. I Uuringuks 3 bioptaati paremast rinnanäärmest. Mikroskoopiliselt on siin hõre mutsinoosne fibroadenoomile iseloomulik strooma. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter:

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane

Kahjuks unustasite kirjutada, mitu rasedust on olnud, mitu sünnitust on olnud ja kui kaua olete toitnud rinnaga ning mitu korda?
Vastus: "Tegemist ...

Loe edasi

Sügelus ja ebamugavustunne urineerimisel

Tere

Mul on olnud varem nii tupeseen kui ka põiepõletik, nüüd aga oleks nagu midagi vahepealset.

Hakkasin tundma mõned päevad tagasi, et valus urineerida ning kahtlustasin põiepõletikku. Siis aga ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter:

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane

Teie kirja lugedes jääb kahtlus ägedale vulviidile peale antibiootikumide tarvitamist. Põiepõletiku diagnoosimiseks oleks vajalik uriini analüüs ...

Loe edasi

Valu rindades ja rinnus

Tere! Pöördun sellise murega, et mul on ulepikaaja rinnus valud ja rindades. Olen sellega käinud ka arstil aga öeldi et pole midagi viga aga täna õhtul hakkas uuesti valud pihta ja valu lööb selga ka juba ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli:

Tere! Saan Teie murest aru ,samuti meeldib mulle Teie tähelepanelik suhtumine oma tervisesse. Rindade valulikkus on seotud menstruatsioonitsükliga. Olete vast ise ka tähele pannud,et umbes 10 päeva enne ...

Loe edasi

Mirena spiraal

Mirena ja kaalutõus

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa:

Tere

Peale Mirena paigaldust võib tekkida vedlikupeetust eriti neil, kes on väga tundlikud gestageeni suhtes ja kel on varasemalt esinenud premenstruaalset sündroomi. Otseselt madal doos levonorgestreeli, ...

Loe edasi

Loote hüpoplastiline ninaluu

Tere

Mure selline, et käisin OSCAR-testil ja rasedus hetkel staadiumis 12+4. Tegelikult sain teada ka lapse soo - poiss. Kuigi uuring lõppkokkuvõttes läks hästi ja arst ütles, et muresid ei ole ning ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa:

Tere

Teil on näitajate järgi kõik korras. Selles raseduse suuruses on ninaluu millimeetrites ja oluline on, et luulist komponenti on visualiseeritud. Tegelikult võite rahulikult oodata loote anatoomia ...

Loe edasi

Hormoonasendusravi

Minul eemaldati emakas 31 aastaselt müoomi tõttu, munasarjad on alles. Kasutan hormoonasendusravi juba üle 10 aasta kuumahoogude tõttu. Olen kasutanud Liviali. Kas see võib põhjustada meestel potentsi ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter:

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane

HAR-hormoonasendusravi naistele ongi mõeldud langenud munasarja funktsiooni, menopausi järgsete kaebuste, leevendamiseks ja elukvaliteedi parandamiseks. ...

Loe edasi

Määrimine tsükli vahepeal

Viimati hakkas mens 09.09.21, kestis 6 päeva. 15.09 tehti kolposkoopia kuna on muutusi emakakaelas aga ei tuvastatud kollet ja ei pidanud arst ka vajalikuks võtta edasist proovi. See selleks.
Nüüd aga ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa:

Tere

Kahjuks ei täpsusta te, mis ajast te Leverettet kasutate.
Hõbespiraal koos pillidega võib anda määrimist ja see ei ole ohtlik. Jätkake igapäevaselt pillidega ilma pausita ajani, kui soovite oma ...

Loe edasi

Polütsüstilised munasarjad

Tere!

Mul on olnud alati ebaregulaarne menstruatsioon. 17-19 aastasena võtsin pille, enam ei võta. Tihti on juhtunud, et menstruatsiooni ei ole mitu kuud ja siis olin olukorras kus veritsus ei lõppenud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter:

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 22-aastane

Uuem termin on multifollikulaarsed munasarjad /dr K.Haldre PhD soovitusel/, reeglina on see (juhu)leid günekoloogilisel ultraheliuuringul. Põhjuseks ...

Loe edasi

Antibiootikumid ja pillid

Tere!
Kasutan Lindynette 20 pille. On borrelioosi kahtlus, mis tõendamise korral tähendaks siis 20 päevast ravi doxycycline'ga. Kas antud antibiootikum vähendab pillide toimet? Antud teema kohta on palju ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa:

Tere

Pillide toimet mõjutavad erinevad ravimid ja erinevad antibiootikumid. Doxycyclini võtmine võib vähendada pillide rasedusvastast toimet . Te ei pea pillide võtmist katkestama, kuid selles tsüklis, ...

Loe edasi

Pillid

Tere!
Kasutan Lindynette 20 pille. On borrelioosi kahtlus, mis tõendamise korral tähendaks siis 20 päevast ravi doxycycline'ga. Kas antud antibiootikum vähendab pillide toimet? Antud teema kohta on palju ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg:

Tere!

Doxyclin ravi ajal on soovitav kasutage kondoomi, kuna on võimalik pillide toime nõrgenemine.

Loe edasi