Nakkushaigused 67 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Nakkushaigused

C-hepatiit

Oli tehtud vereanalüüs (probleemiks on pidev ja eriti öine higistamine) ja selgus esmasel analüüsil, et mul on c-hepatiit, lisaks siis massilise D-vitamiini puudusele (tase oli vist 16), järgneval uurimisel ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm:

Tere!
Kui teie organismis enam viiruskandlust ei ole, teie uuringul oli RNA HCV negatiivne, siis te ei ole teistele nakkusohtlik ja oma partnerile, ega ka teistel inimestele viirust üle kanda ei saa. ...

Loe edasi

herpesviirus


Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm:

Tere!

Loe edasi

Vaktsineerimine puukentsefaliidi vastu

21.apr.2017.a. lasin ennast esimest korda elus vaktsineerida puukentsefaliidi vastu perearsti juures(Encepur).10 tundi hiljem tekkis tohutu lihasvalu,nädal aega oli probleeme istumisega ,voodist tõusmisega ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm:

Tere!
Puukentsefaliidi viirusevastase vaktsineerimise järgselt võib esineda peavalu, lihasvalu aga see möödub paari päevaga peale vaktsineerimist ja kui teie haigusnähud tekivad ja süvenevad 10 päeva ...

Loe edasi

Tere

Mure selline, kas tatoveerimistindis vôib olla hiv viirus, kui eelmisest kliendist ei vahetatud värvi?ja kas järgmine klient saab viiruse? mis on maksimum peiteaeg, et 1 korra teha veenivere analüüs ja ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm:

Tere!
Värvi sees HIV viirus elusana ei püsi küll aga võib viirust üle kanda nõelaga, mis värvi nahka viib. Sellepärast peavad need olema ühekordse kasutamisega. Soovitan teil teha kordusvere uuringu ...

Loe edasi

Väikelapse vaktsineerimine puukentsefaliidi vastu

Kas veidi üle 1 aasta vanust last võib juba vaktsineerida puukentsefaliidi vastu? Millised on levinumad kõrvalnähud ja muud asjaolud, mida arvestada väikelapse puugivaktsiini vajalikkuse üle otsustamisel?

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm:

Tere!
Kui elate maal või on teie suvekodu maal, siis on mõistlik laps puukentsefaliidi vastu vaktsineerida. Laste vaktsiini doos on pool täiskasvanute doosist ja kokku tuleb teha 3 doosi. I ja II doosi ...

Loe edasi

sooleparasiidid

Tere!

Lugesin ühte artiklit , kus üks doktor väitis, et pea kõik inimesed on nakatunud parasiitidesse , kes elavad maksas, ajus, kopsudes, veres ja kõhus. Ja peaaegu kõik neist on surmavad. Mõned neist ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm:

Tere!
Kõik inimesed ei ole kindlasti nakatunud parasiitidega ega ole parasiithaigused surmapõhjustena esikohal. Kui kahtlustate endal parasiithaigust, siis pöörduge perearsti poole ja ta teeb rooja uuringud. ...

Loe edasi

tuulerõugete vaktsiin täiskasvanule

Tere!
Minu 5-aastane laps ei ole põdenud tuulerõugeid, kuid tuttavate lapsed on hakanud nüüd haigestuma ja ilmselt pole ka minu lapsel sellest pääsu. Ma ise ei ole tuulerõugeid põdenud ega ole oma teada ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm:

Tere!
Jah! ma soovitan vaktsineerida nii ennast kui ka last, paljudes Euroopa riikides, USAs on tuulerõugete vaktsiin kalendervaktsiinina riiklikus vaktsineerimine programmis ja nendes riigitoes on haigestumine ...

Loe edasi

Borrelioosi vereproovi näidud

Tere

Olen 43-aastane naine, kellel varasemalt tervisega probleeme ei olnud. Minu lugu algas 2007. aastal, kui mind tabasid ootamatult pearinglus, uimasus ja kohati lausa tasakaaluhäired. Mõne aja jooksul ...

Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm:

Tere!
Borrelioosi on võimalik haigestuda korduvalt, sest immuunsus kestab lühikest aega, samuti on võimalik, et patsient ei tea, puugirünnakust midagi, kuna ainult täiskasvanud puuk kinnitub pikemaks ...

Loe edasi

hiv


Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm:

Tere!
Parimat soovides
Aino ...

Loe edasi

Parasiidid


Aino Rõõm

Vastas dr Aino Rõõm:

Tere!
Lühike vastus teile on, et tuleb teha rooja analüüs parasiitidele, sest teil ei pruugi üldse olla parasiitidega kulgevat nakkushaigust, Ka ei saa Mebendazoliga ravida kõiki parasiite. Ravi sõltub ...

Loe edasi

Küsi foorumist

Küsi