Laborimeditsiin 402 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüs

Tere!
Palun andke hinnang vereanalüüside tulemustele.Mis võib olla settekiiruse näitaja tõusu põhjuseks?Kas on vaja muretseda ja teha täiendavaid uuringuid?Vastused on lisatav failis.
aitäh!

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Settekiirus on üsna ebaspetsiifiline näitaja. Teie settekiiruse suurenemise põhjus ei ole ilmselt äge põletik, kuna CRP ja leukotsüütide üldarv on normi piirides. Samuti ei ole teil kroonilisele ...

Loe edasi

Hemoglobiin

Tere, olen 31 aastane naine ja terve elu on olnud hemoglobiin madalavõitu (emal sama mure). minu hb on läbi elu olnud 109-113 ja otsest ravi pole teinud. Liha ma väga ei söö, lihtsalt ei maitse ja ei taha ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere
Tundub, et teie madal hemoglobiini väärtus on seotud teatud geneetilise fooniga ning seda võib mõjutada see, et olete pigem taimetoitlane.
Igal juhul on raua juurdevõtmine teile näidustatud. Raua ...

Loe edasi

Borrelioos?

Tere,

2018. a põdesin borrelioosi, siis olid ka erinevad terviseprobleemid ja diagnoos tundus õigustatud. Analüüsi tulemused oli : Borrelia burgdorferi IgM QN 81.5 kU/L positiivne Borrelia burgdorferi ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere
Borrelioosi diagnostikas kasutatakse tõesti IgG ja IgM antikehi, kuid nende numbrilised väärtused ei oma iseseisvat diagnostilist tähendust ja kliiniliselt ei ole interpreteeritavad,
Borrelioosi ...

Loe edasi

Basofiilia?

Minu vereanalüüsis oli basofiilide arv ja basofiilide suhtarv 2x suurem referentsivahemikus lubatust. Märtsis tehtud analüüsis olid need näitajad normis. Millest võib olla tingitud nii kiire ja suur tõus. ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Teie vereanalüüs on patoloogilise leiuta. Saan aru, et teie tähelepanu äratas veidi suurem basofiilide arv, mida varem ei ole täheldatud. Samas on see suurenemine liiga tagasihoidlik, et see võiks ...

Loe edasi

Lümfotsüütide arv

Tere

Analüüsi tulemused näitavad, et Lümfotsüütide arv on natuke liiga madal ja Triglütseriidid on natuke kõrged.
Kas ma peaksin millegi pärast muretsema või tähelepanu pöörama?

Mis võib seda põhjustada?

Ette ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Teie vereanalüüside tulemused on normis. Saan aru, et teie tähelepanu köitis kollane märge lümfotsüütide absoluutarvu juures. Teie tulemused jäävad väga vähe referentspiiridest välja. Referentspiiride ...

Loe edasi

Vereanalüüsi vastused

Tere!
Umbes nädal aega on mind piinanud seljavalu ja otsustasin synlabis anda vereanalüüsi, aegajalt annab tunda ka kolmnurgas.
Tarvitan mao rohtusid vastavalt vajadusele.
Murelikuks teeb analüüsis ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Teie analüüsivastused on täiesti korras. RDW on punavereliblede keskmise suuruse näitaja ja kliiniliselt ebaoluline, kui muud näitajad korras.

Kuid: kui teil on seljavalu, tuleks kontrollida ...

Loe edasi

PCR

Tere

Kui anda esmajoa hommikune uriin topsis arstile,et teha teste suguhaiguste määramiseks,kas siis vōib mōjutada testi tulemust kui uriini on tops üle poole täis?
Lugesin,et vaja on väga vähe ja ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Uriinist saab meestel testida Chlamydia, gonorröa, mükoplasma, ureaplasma ja trihhomonoosi suhtes.
Milline tekitaja neist võiks kõne alla tulla, sõltub patsiendi kaebuste olemasolust ja liigist. ...

Loe edasi

Analüüside vastused

Tere! Lisasin failina vereanalüüsi tulemused. Kas peaksin mõne analüüsi tulemuse pärast arsti juurde pöörduma?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Teie vereanalüüside tulemused on korras, eosinofiilide väärtus 0 on täiesti normaalne. Veidi äratab minu tähelepanu TSH väärtus üle referentspiiri, kuid samal ajal on teie FT4 väärtus normis. Lahti ...

Loe edasi

vereanalüüs

kas on põhjust muretsemiseks

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Teie haiguse kirjelduse ja hematoloogilise uuringu alusel jääb mulje, et teil on pikaleveninud põletik (crp 29, PLT 506) , mis põhjustab ka väikest aneemiat (hemoglobiin 108 g/l, MCH 26,6). Kui ...

Loe edasi

trombotsüüdid

Tere, sooviksin täpsustust oma vereanalüüsi trombotsüüdi taseme kohta. See on küll normaalses vahemikus, kuid väga piiri peal. Nt jaanuaris tehtud analüüsis oli Plt 379 (norm 150-400) ja märtsis tehtud ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Teie hematoloogilise uuringu parameetrid on korras, seega selle alusel ei ole muretsemiseks põhjust. Kuid vereanalüüs ei ole kindlasti ainus näitaja, mille alusel me arstid eristame tervist haigusest.
Kuna ...

Loe edasi