Tööalane läbielamine 09.12.12 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere

Olen alates aasta algusest uuel tööpostil. Olen üritanud teha oma tööd nii hästi kui võimalik ja kõik asjad ära teha, kuigi koormus on olnud meeletu. Ülemus ei paista eriti aru saavat, et mul on üksi võimatu hakkama saada. Väga kiiretel aegadel andsin mõista, et mul oleks abi vaja, aga sellele ei reageeritud. (Kusjuures teistel on abilised,st praktikandid). Olen mõelnud, et ehk tahab ta vaadata, kuidas ma hakkama saan ja seega kas ma oma kohta õigustan.

See selleks, aga kuna töö on osaliselt seotud klientidega, siis annavad nad ka aeg-ajalt tagasisidet. Korraldasin mõni aeg tagasi ühe suure ürituse ja tundus, et asi õnnestus. Paar nädalat hiljem saatsid aga mõned osalejad mulle kirja, kus nad nurisesid kvaliteedi osas.

Panustasin tohutult sellesse üritusse ja nüüd siis selline tulemus... Olen alati oma asjadega häst hakkama saanud, kui mul on piisavalt aega ette valmistada. Praegustes oludes tegin oma parima, aga tõesti aega ja teadmisi nappis.

Nüüd ma siis istun juba mitmendat nädalat ja seedin olukorda. Töö ei motiveeri enam nii nagu enne. Ülemusele pole asjast rääkinud (ta arvab, et üritus oli suurepärane. Ei taha tema arvamust minust rikkuda. Niigi on mul ette näidata liiga vähe positiivseid tulemusi).

Mida teha, kas põleda edasi ja loota, et maha rahunen, minna psühholoogi jutule või rääkida neist paarist kliendist ülemusele. Mul on ka raske varjata valet (varem või hiljem küsib ta, kas tagasisidet üritusele on tulnud).
Olen rääkinud asjast mitme kolleegiga ja kõik ütlevad, et asi pole muretsemist väärt. See ei ole ka just mu unistuste töö, aga praegu ei tahaks hakata normaalsemat kohta vaatama ka.

Mida Teie teeksite, et südamesse rahu tagasi saada ?

Tänan ette vastuse eest.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1) Ülemus ei paista eriti aru saavat, et mul on üksi võimatu hakkama saada.
# Ülemus ei ole telepaat-mõtetelugeja ja seetõttu tuleb avada suu ning rääkida asjast. Asjalikult rääkida.
2) Korraldasin mõni aeg tagasi ühe suure ürituse ja tundus, et asi õnnestus
# Kadetsejaid on alati, on ka naljavendi, kes niisama sõbralikult "villast viskavad". Nendele tuleb samaväärselt vastata. Tähtis on objektiivne tagasiside, tähtis on enda hinnang toimunule. Ütlejate tähelepanekuid tasub läbi kaaluda, et mõni tarkusetera sealtki leida.
3) Töö ei motiveeri enam nii nagu enne. Ülemusele pole asjast rääkinud
# Töörõõm ei ole lineaarne, sirgjooneline. Lainetused on reeglipärased. Motivatsioon tuleb loomingulisest tegutsemisest - Looming motiveerib looma, tükitöö vajab motiveerimist.
Suurmeeste elulood on õpetlikud!
Tabletid siin ei õpeta, siin õpetab elu ja sellest tulebki rõõmu tunda.
Teiste arvamine, enda arvamine ja ideaal-mõõdupuu - selline oli S. Kierkegaardi mõõdikute hierarhia. Minu arusaam ei ole hierarhiline, - nende kolme ühisosa on kõige õigem mõõdik.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Stress, depressioon

Mis v6iks aidata 2revuse Ja stressi, depressiooni vastu?
Mis aitaks r66msam olla? Enesekindlam?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alates varasest noorusest olen mõelnud elamisest-olemisest Uus-Meremaal, aga siiani olen ikkagi Eestimaal süvajuurtega kinni.
Meeleolu parandamiseks ja enesekindluse suurendamiseks on oluline nö ...

Loe edasi

Ärevus ja unetus

Tere!

Olen veidi üle aasta saanud Coaxili ravi (2 tbl päevas). Põhjus, miks tabletid määrati tulenes sellest, et isiklikus elus oli väga suur läbielamine, mistõttu ei saanud ma öösiti magada ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohud ainult ei aita. Rohi on abivahend, harjutused ning uus eluhoiak on põhilised. Seega minu - ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" - raviprintsiip.
Diagonaalitud ristkülik, tekib ...

Loe edasi

Ūksik

Üksik, keskendumisraskused, huvipuudus, mure enda tulevikupärast, isiksusearengu häired, suhtlemisradkused

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Inimene on ainulaadne, evolutsioonilise võitluse käigus Väljavalitu.
Võitlusega elu, toidu, Loomise (Tööalane Looming, milles oleme andekad ja Looming Järelkasvu silmas pidades) eest oleme siia Linnutee ...

Loe edasi

Kuidas aidata poega?

Tere,
olen 35aastase poja ema. Kõik oli korras, kui äkki algas õudus. Hakkas jooma- pere lagunes. Poeg läks tööle Soome. Ma ei tea, mis ta seal teeb, kuid kodus olles on õlupurk kogu aeg näpus. Ta ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleem tõsine nii pojaga kui ka paljude noortega Eestimaal.
1. Koostöö psühhiaatriga, tabletist ja süstist üksi ei piisa.
2. Elusihid (tööalane ja eraelu sihid) selgelt endale silme ette ...

Loe edasi

Agorafoobia

Tere dr Ennet!

Aasta tagasi elasin läbi täieliku õudusunenäo. Ühel õhtul hakkas lihtsalt halb ja mees kutsus kiirabi. Arst tegi rahustava süsti, mis mind magama pani. Hommikul oli parem. Paari ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäirete osas meil siin soovitusi rohkelt olnud. Põhiprintsiip - Enneti ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid". Alustuseks vaja veidi AD-te. Määrab psühhiaater.
Kus on probleemistiku juurestik? ...

Loe edasi

suhtest üle saamine

Tere,

Olen 23-aastane naine.
Soovin teada, kui kaua aega võtab lõppenud lähisuhtest üle saamine. Millised on etapid, mis läbi tuleb elada?
Lähisuhe lõppes 2 kuud tagasi, sain ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui sellest suhtest midagi üldsegi meenutada, siis head. Viha ja masendus ruineerib vaid vihastajat. Oli, oli kena, sain toreda õppetunni ja KÕIK!
Tööalane suhe olgu nüüd töine, asjalik.
Teil ...

Loe edasi

paanikahäire

Tere, lp.dr.Ennet. Minu mure on selline - poolteist aastat tagasi diagnoositi mul paanikahäire koos agorafoobiaga. Esialgseks medikamendiks oli coaxil, hiljem seroxat, lisaks sain ka kognitiivset teraapiat. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Agorafoobia kuulub ju sundhirmu põhjustavate häirete rühma. Seega:
a) sundmõtted (korduvad, vaevavad, olukorra vältimisega seotud mõtted);
b) emotsionaalne üle-läbielamine, kaasa arvatud ...

Loe edasi

Küsimus närvivapustuse kohta

Tere!Sooviksin teada,kas närvivapustuseni võib viia mingi hingeline läbielamine?Kuidas reageerib organism närvišokile?Ette tänades.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Inimeste tundelävi on erinev. Erinevad välis- ja sisefaktorid mõjuvad meile erinevalt. Osa tegureid on seega mõnedele psühhotraumeerivad ning kutsuvad esile närvivapustuse. Ka hingeline läbielamine kuulub ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: