Valu vasakul rinnus 17.05.24 / Perearst

Külastaja küsib:

Viimased 4 päeva on vasakul rinna alumises osas tuim valu, valu ei muutu liigutamisel, kuid vahest on ka teravamad valutorged. Küll aga valu tuleb ja läheb.
Hommikuti on valu suurem ja enesetunne halvem. Sissehingates ei muutu ka valu.
Tehtud ekg, mis korras. PereArst arvab, et pole tõsine ja läheb üle. Endal aga on tunne, et pole kõik korras, kuna tunnen end jõuetumana. Valutab rohkem rahulikult pikali olles. Köha ja röga ja kurgukähedust pole.

(Aktiivsuskell näitab viimasel nädalal magamisel pulls 62 BPM, HRV~38ms ja madalam ja hingamissagedus tõusnud 19 korra peale.

Olen väga mures ja ei tahaks, et midagi õigel ajal märkamata jäeks.

Kui kaua on tervislik sellise valuga olla, enne kui midagi tegema peaks? Mis uuringuid peaks veel tegema?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Arstid välistavad esmalt rasked, elu ohustavad haigused. Need uuringud on Teil korras. Kui ka muud haiguslikku pole leitud, siis patsienti jälgitakse, antakse üldisi soovitusi, nt valuravi jm. Kui valu püsib või tekivad uued nähud, siis uuritakse-ravitakse edasi. Tähtis on hea koostöö oma arstidega.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Valud vasakul rinnus pulss kõrge

Tere,

Mure selline, et olen 10 kuud valudega mis on vasakul rinnus.
Valu algas 3 nädalat peale sünnitust. Mulle on tehtud uuringuid, vereanalüüsid, südame kontroll v.a koormustesti, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalikke põhjuseid on palju. Oletada ja huupi pakkuda ei saa, see suurendab veelgi Teie muret ja ärevust. Mõnikord läheb kauem aega, kui leitakse põhjus ja õige ravi. Saan soovitada head ...

Loe edasi

Mul lõi öösel terav sähvatav valu vasakul pool rinnus ja on senini kurnav tunne südame piirkonnas.Kuhu peaksid põõrduma?

Hommikupoole öösel lõi terav valusähvatus vasakul rinnus mille parke ärkasin.Algul oli valus liigutada.Nüüd on senini rusuv tunne rinnus vasakul.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
VAevus vajab kindlasti täpsustamist. Teie vanuses mehel järsu algusega rindkerevalu on erakorraline olukord, vajalik on kiirabi kutse, EKG, vältida koormust.
Oletan, et selle aja peale ...

Loe edasi

Valu vasakus rinnus.

Tekis selline torkiv valu vasakul rinnus. 4.aastat tagasi eemaldati rind sellelt poolt. Kas pean pöörduma arsti poole. Kasutan 6aastat antidepressante.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Torkiv valu on peamiselt põhjustatud närvi-lihashaigusest, miite ohtlik. Iga uus vaevus aga vajab arsti käsitlust. Pöörduge perearstile.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Valu rinnus

Missuguse spetsialisti poole rinnus keskel (nibude kõrgusel) ja vasakul aastaid kestnud tuima valu korral pöörduda? Minu enda perearsti poole pöördumist ei ole mulle mõtet soovitada, kuna ei ole huvitatud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõistan hästi Teie vaatenurka. Katsume koos arutada. Olete üsna noor mees ja selles vanuses on tõsised südamehaigused harvad, Teid on koormusel tehtava elektrokardiogrammiga kenasti uuritud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: