Neuroloogia 4 537 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Mure.

Tere.
Mul selline mure. Tundsin esmaspäeval ,et miski väga vaevab mind, võtsin rahustuseks südametilku,aga võtsin neid ilmselt liiga palju,otse pudelist lisaks ka veel antobiootikumi mida pidin tarbima ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos:

Õige oleks mõneks ajaks tilkdest loobuda.
Kui sarnast virvendust silmade ees koos järgneva uimasuse ja peavaluga on esinenud ka varem, tuleks kaaluda migreeni võimalust. külastege neuroloogi.

Dr. ...

Loe edasi

Alaseljavalu

Tere.
Mul on dignoositud arsti sõnul "lülisamba kulumis haigus" Küsimus selline siis, et mis see tähendab ja kas seda on võimalik terveks ravida enda arstilt pole konkreetset vastust saanud ning selg ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos:

Kui terveks ravimine tähendab noore inimese selgroo taastamist siis see ei ole võimalik. Uuringus toodud muutused võivad aga ei pruugi põhjustada selja vaevusi. Õige lahendus selgub neuroloogi või ortopeedi ...

Loe edasi

MRT vastus

Tere. Sooviksin abi peaaju MRT vastuse tõlgendamisel.
Diagnoosi põhjendus
anamnees, obj leid ja MRT aju: 23.04.2021 14:37 REIMAND, JUHAN; DEMENTJEV, DANIIL: Kontrastaine: Gadovist inj 1mmol/ml veenisiseselt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos:

Kaasaegsed täppisuuringud toova sageli nähtavale mitmesuguseid leide, mis võivad olla kaasasündinud aju arenguhäired, sündimisel saadud vigastused või ka veresoonte arenguanomaaliad. Tihti ei ole need ...

Loe edasi

Ajus kolded

Saatediagnoos: Suuraju hemisfäärides F-P-l subkortikaalses valgeaines väikesed mõne mm läbimõõduga T2 ja FLAIR sekventsides hüperintensiivsed kolded. Leid mittspetsiifiline - isheemilised kolded?

Seni ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos:

Vastuste saamiseks tuleks tulla vastuvõtule

Tel. 6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Lihaspinged, nõrkus, pearinglus, värin

Tere
Tarvitasin 3 nädala jooksul kahte AD- Alventa 75mg(5 päeva) ja Zoloft 25mg(12 päeva). Kumbki ei sobinud kuna tekkisid tugevad kõrvalmõjud. Arst otsutas pausi teha kuna olen nii tundlik. Ja siis hiljem ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos:

Antidepressantide soovitud toime saabub alles 3-4 nädalat peale ravi alustamist. Võõrutusnähtudega tegu ei ole, pigem ravimata ärevushäire. Tõde selgub konsultatsioonil.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Valu käes

Ligi pool aastat on minu vasakus käes krampjas valu - segab magamist , käsi on justkui " jalus" koguaeg . surinat vms ei esine , lihtsalt nagu krampjas valu . Üldiselt küünarnukist randmeni , vahel rohkem ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos:

Ilmselt siiski tegemist küünarliigese kõõlusepõletikust tingitud valuga. Vajalik on ortopeedi või ka neuroloogi läbivaatus et määrata õige ravi.

Tel. 6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

pearinglus, õõtsumine

Tere
Minul mure pearingluse ja sellise õõtsumise tundega, vahel on tunne, nagu oleks purjus ning rohkem avaldub see tunne hämaras või pimedas. Tihti tekib ka tunne, nagu tasakaalu poleks, et tuleb kuskilt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos:

Teie eas sisekõrv tavaliselt ei põhjusta vaevusi. Enam võimalik on ärevushäire. Tõde selgub neuroloogi vastuvõtul ka ilma MRT uuringuteta.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Valu selja tivanukkidest jalalabani, tegin oma raha eest MRT. Saatekirja aeg mägedetaga

Hinnang MRT uuringu tulemusele

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos:

Saan MRT uuringut vaadata vaid kui tulete vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Näovalud

Tere! Alates oktoober 2020 kimbutavad mind valud, mida olen seostanud hammastega. Tänaseks olen külastanud mitmeid hambaarste, kes kõik kinnitavad, et hammastest valutamine ei tule.

Oktoobris alustati ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos:

Tegemist võib olla kroonilise atüüpilise näovaluga. Tavalised valuvaigistid sii ei aita. Ravi määrab peale läbivaatust neuroloog või valuarst.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

tasakaaluhäire

Mul on küsimus ravimi Betaserc tarvitamise kohta-kas parim on 7 päeva korraga mingi perioodi järel või pidevalt,kui mul on aeg-ajalt tugevad tasakaaluhäired,mis algavad järsu tõmbega paremale,pean kohe ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos:

Betaserci võib võtta ka pikemat aega, mitu kuud. Pearinglushoogude vastu ei pruugi see aga toimida. Vajalikud on spetsialisti poolt teostatavad manöövrid.

TEL. 6748591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi