Surin ja tõmblused 04.04.24 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

U. 3 kuud tagasi algasid surinad ja pisikesed tõmblused kätes ja jalgades, vahel ka kummaski silmas. Käed ja jalad “surid” väga kiiresti ära, vaheldumisi oli külm üks käsi või jalg, siis teisel pool sama asi, lisaks ka surina tunne. Hiljem harva ka õrnalt jõuetuse tunne emmas-kummas käes (korraga mõlemas mitte). Nüüd on surin kohati veidi intensiivsem. Ei ole enam suitsetaja, harrastan paar korda nädalas jõusaali.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Surinaid põhjustavaid haigusseisundeid on palju alates kroonilisest ärevusest ja lõpetade SM iga. Kui probleem püsib, tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Surin ja tõmblused

U. 3 kuud tagasi algasid surinad ja pisikesed tõmblused kätes ja jalgades, vahel ka kummaski silmas. Käed ja jalad “surid” väga kiiresti ära, vaheldumisi oli külm üks käsi või jalg, siis teisel pool sama ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

vastatud

Loe edasi

vasakus jalas hooti surin 76 aastat vana.

Tere.Minul vasakus jalas hooti surin.Ravimitest võtan südamerohtu Betaloc Zok 50.Kui liiikuma hakkan,siis kaob ära.Valu ei ole.Tekkis see surin ,kui võtsin arsti soovitusel rahusteid.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Surin ühes kohas viitab siiski jalanärvi kompressioonile, võimalik et muutuste tõttu alaseljas. Kui surin püsib, tuleks alustuseks teha pilt nimmelülidest.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
Loe edasi

Insuldi kahtlus?

Sellised sümptomid : madal vererõhk 110/65, õhtuti peavalu ja surin jalas....käies surinat ei tunne....

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Insuldioht tekib just kõrge vererõhu korral. Surin ainult jalas ei viita insuldile.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Pearinglus, vasaku jala valupisted, vasaku pöidla tõmblused

Tere

Juuni alguses peale Covid vaktsiini algasid imelikud vaevused.
Alguses umbes 4-5 päeva vahelduva eduga pearinglus, vati sees oleku tunne ja väsimus. Nädala pärast pearinglus kadus, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna viirushaigus on uus ja ka vaktsiinid on kardinaalselt uued, piirdub kogemus ja tõenduspõhine vastus nii viiruskahjustusele ajus kui ka vaktsiini kõrvalnähtudele ca. 1 aastaga. Teada on et viirusest ...

Loe edasi

silma tõmblemine

Tere!
Silm tõmbleb, algas ühest silmast, seejärel teine silm ka. Nüüd juba aeg-ajalt tõmbleb põse juurest. See on kestnud juba 2 kuud. Olen söönud magneesiumi 500 kogused, kuid ei aita. Vahel hakkab ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas on vaid vähesed tõmblused silmalaugudel või silm sulgub vastutahteliselt? Silmalaugude tõmblused esinevad sageli seoses stressiga ja tavaliselt mööduvad iseeneslikult. Kui esinevad aga silmade sulgused ...

Loe edasi

pearinglus

Kummardamisel ja alla vaatamisel peas tunne nagu teadvus hakkaks kaduma,paremas ülahuules tekib surin /selline tunne nagu tekib peale hamba tuimestussüsti/,see surin kandub ka paremasse õlga ja jalga.natuke ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt aju verevarustuse mööduva häirega. Selle põhjuse selgitamiseks on vajalik neuroloogi läbivaatus ja ka lisauuringud.

Tel.6 748 591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Surin

Tere,
nädalapäevad tagasi hakkas paremal pool kubemepiirkonnas, jala ja kubeme vahel suunaga kubemesse, surin. Liikumise peal surin väheneb, istudes muutub tugevamaks. Mingid venitust ei ole enda ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoliselt ei ole tegu tõsise ohuga. Näiteks soole ja gaaside liikumine vaagnaõõnes võib kanduda kubemele. Kui probleem ei möödu, tuleks tulla vastuvõtule.
Tel 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Surin käes ja sõrmedes

Tere!
Olen 40.a.naisterahvas.Nädal tagasi tekkis surina moodi tunne sõrmedes.Arvasin alguses,et võibolla kellarihm pigistas liiga kuid nüüd on see surin iga päev ja kordub päeva jooksul.Täna see ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseid võib olla mitmeid. Kui surin levib ka samasse näopoolde või jalga, tuleks teha lisauuringuid. Paluge perearstilt saatekiri neuroloogile ja helistage tel.
6748591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

vasak käsi

Tere!
Mure selline, et juba 3-4 päeva tunnen vasakus käes tõmblusi. Neid esineb nii randmes kui ka üleval ja allpool küünarnukki. Lihastõmblused nad nagu ei ole ja need tõmblused on olnud pidevad. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Massaaz ja võimlemine võivad soodsalt mõjuda. Kui sellest hoolimata tõmblused ja surinad käes jätkuvad, tuleb uuesti külastada neuroloogi.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

zoloft ja tõmblused

Tere!
Soovin teada, kas pärast kahenädalast Zolofti tarvitamist võivad tekkida tahtmatud tõmblused? Tõmblused on jäsemetes, kaelas ja seljas. Kas sellest on võimalik kuidagi lahti saada? Kui ravimi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vastuse annab rohu tarvitamisest ajutiselt loobumine.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: