laste sünnitraumad 18.10.05 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Kas sünnitrauma, näit. paariminutiline lämbumine looteveest ninas ja vist kopsus ka võib olla edasiste neuroloogiliste haiguste kujunemisel määrav? Laps on sünnist saadik üliaktiivne, püsti tõusis 5 kuuselt, käima hakkas 8 kuuselt, praegu on (12 a) nn hüperaktiivne ja lisaks veel ülitundlik. Vajab depressiooniravi ja selle alusel koduõpet, ei tule toime suhetega koolis, negatiivne enesepilt, väga suur tahtmatus midagi teha, eriti käia koolis. Ujumistrenni vastu aga tunneb endiselt huvi. Lapsepõlv segane ja ebastabiilne. kuidas korraldada koduõpe ja (vähemalt) pikaajaline depressiooniravi?

Lugupidamisega
Marina

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh küsimast! Hapnikupuudus sünnil võib tõesti hilisemas elus põhjustada mitmeid probleeme. Samas ütlete, et lapsepõlv on olnud problemaatiline. Soovitan Teil siiski pöörduda lastepsühhiaatri ja psühholoogi poole, kes on antud küsimuses paremad nõuandjad.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Autism

Lapsel tekkisid peale kolmikvaktsiini tegemist autismi tunnused

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast!
Peaksite pöörduma laste psühhiaatri vastuvõtule, kes Teid edasi juhatab vastavate teenusteni. Soovitan pöörduda Tartu Ülikooli Kliinikumi laste psühhiaatri vastuvõtule ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: