Aasta tagasi sain diagnoosi kopsutrombid -- nüüd jalad ei kanna . 07.06.24 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Olen aastaid skisofreeniliste sundmõtete all kannatanud . 3-5 aastat tagasi käskis mõte mul rämpstoiduga ennast hävitama hakata . Aasta tagasi jõudsin häbiväärse numbrini 89 kilo . Enne kopsutrombi diagnoosi erakordselt eluohtlikud kukumised . Pärast viimast kukkumist öösel peaga vastu betoonseina ja pool ööd põrandal lamamist ,sest ei saanud juba vohara kopsutrombi haigusega jalgadele . 7tundi hiljem olin ITKeskhaigla emos juba ravil . Algas ravivõimlemine . jalgadel taarumine . JA siis sain Magdaleena haigla taastusraviosakonda . Kus kahjuks pidin jääma covidi isolatsiooni palatisse . Haiglast koju jõudes olen läinud oma sundmõtetega täiesti tülli . ainult rämpstoitu salaja kästakse ja jälle oma tervisest loobuda . Kaal on minul praegult 87 pikus 69.5 . vasak jalg on kõva nahk ,punased laigud , paar päva oli tunne et võru on jala ümber .Minimaalne veeniklapi puudulikkus vasakus jalas . mis minu kaal peaks olema enne kui uued etapid tervise taastamisel ette võtan .

Arst vastas:

Artur Minenko

dr Artur Minenko

Toitumisterapeut

Confido tervisekeskus

Tere. Tänan, et jagasite oma muret. Näen, et vastavalt Teie antud andmetele, on Teil 1 astme rasvumine, keha massiindeks on 30. Teie normaalkaal on 67. Kindlasti hoidke ühendust oma psühholoogi või psühhiaatriga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Kaalulangus

Tere!

Olen 25 aastane noormees, nimelt mure on selles et olen pidev alkoholi liigtarvitaja juba pikka aega, kuid nädal tagasi lõpetasin tarvitamise täielikult, kuid nüüd on tekkinud öised ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Tere, ma arvan järgmist:

Uneprobleemid:

Pikaajaline alkoholi kuritarvitamine võib põhjustada unehäireid, nagu näiteks:

• Unetus
• Narkolepsia
• Rahutute ...

Loe edasi

Söögiisu pole ja toitun vähe

Tere, olen 22 aastane tütarlaps, olen 164cm pikk ja kaalun 42kg, söögiisu on vahel väike, vahel suur, ise ka ei saa aru millal tahaks süüa. Kui tunnen et jaksan nüüd süüa, siis poole pealt nagu tekib ärevus, ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Tere! Kõigepealt tuleb korda saada uni. Magama minna tuleks enne 23.00. Seejärel tuleb korda saada toitumine. Teie jaoks on hea 3 põhirooga ja 1 vahepala (puuviljad või köögiviljad). Kõige suurem toidukord ...

Loe edasi

Kaal

Tere! Ma olen 145cm pikk ja kaalun 37-40kg, aga tahtsin teada. Kas see on suur ülekaal ja, mida peaksin tegema, et kaalus alla võtta? Teen rattaga sporti, aga söön päris ebatervislikult. Ena arust näen ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Tere! Kaalu ja pikkuse vahekord tundub Teil olevat paigas. Keha massiindeks on 19 ehk siis olete Teie eale vastavas normkaalus. Toituge 3-4 korda päevas ning proovige kindlasti manustada 2-3 korda neist ...

Loe edasi

D-vitamiini puudus ja mõjud

Suve lõpus hakkas mul lihasvalu (eelkõige hommikune päris tugev stardivalu). Hakkasin võtma magneesiumi ja B-kompleksi.
Aasta lõpus tuli hullem (teistsugune) lihasvalu õlavartes ja reites. Jaanuaris ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Tere!
D-vitamiini imendumine, lihas- ja liigesevalu parandamiseks tuleks D3-vitamiini võtta koos K2-vitamiiniga (MK-valem) ja magneesiumiga. Mida K2-vitamiin ja magneesium D3-vitamiiniga teevad?
Loe edasi

Halva kolesterooli alandamine ja hüpotüreoos

Tervist!

Kuidas alandada halva kolesterooli näitu? Kirjanduses kohtab erinevaid variante (punane riis, kurkum, letsitiin) ja on raske valida sobiv.
Lisan veel, et põen hüpotüreoosi (lisaks ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Tere!
Tänan Teid küsimuse eest! Kõik algab tõesti toitumise muutmisest:

• Suurendage lahustuva kiudainete tarbimist: Kaer, kaunviljad, õunad, pirnid ja oder sisaldavad lahustuvaid kiudaineid, ...

Loe edasi

Ülekaal

Tere! Olen juba aastaid ülekaalus ( 160cm pikk ja kaalun 85kg. )Mulle tundub, et olen enda seedimise pidevate dieetidega ära rikkunud (nüüd aastaid kõhukinnisus, kasutan Gutalaxi). Rohtudest veel Truxal, ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Tere!
Muidugi on võimalik kaalust alla võtta, mul on olnud palju selliseid patsiente ja praktika näitab, et kui patsient on teadlik otsusest kaalust alla võtta ja on selleks valmis, siis pool teest ...

Loe edasi

Minul on neerdega probleem.. Viimane vereproov. -kaaliuminäit kõrge. Kuidas normi saada?

Sattusin lugema ja mõtlesin et uurin,kuidas kaaliuminäitu maha saada,kuna mul on neerudega probleeme.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kaaliumi tõus on sagedamini põhjustatud neerutalitluse langusest. Et midagi täpsemat soovitada on vajalik teada kreatiniini, eGFR-i ja kaaliumi täpset väärtust. Ka EKG on vajalik. Saan soovitada ...

Loe edasi

Gluteenitalumatus

Tere!

Käisin mõni aasta tagasi geeniarsti juures ja tehti sellised analüüsid nagu: tTG IgA QN (tulemus 0,4)
IgA (tulemus 3,16) Öeldi, et kõik on korras, aga ma ei osanud küsida, mida ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Tere!
Jah, tTG IgA QN ja IgA analüüsid on seotud gluteenitalumatuse ja tsöliaakiaga. Siin on lühike selgitus nende analüüside kohta:

1. tTG IgA QN (transglutaminaasa klassi A kogus): ...

Loe edasi

Laktoositalumatus

Tere!

Mulle tehti laktoositalumatuse geenitest ja selgus, et on laktoositalumatus. Genotüüp cc. Nagu ma aru saan, siis tegemist on primaarse hüpolaktaasiaga ja ma võin piimatooteid ikkagi ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Tere!
Jah, kui on olemas CC genotüüp ja laktoositalumatus, võib laktoosivabade piimatoodete tarbimine olla ohutu ja kasulik.

Laktoositalumatus on seisund, kus organismil on raskusi laktoosi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: