Lapsel surmahirm 20.07.16 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere

Lapsel tekkis väga tugev surmahirm. Hirm on kestnud kokku 1 kuu . Ta ei julge magada , söögiisu on kadunud. Tunneb pidevalt valu erinevates organites ja arvab, et hakkab kohe surema. Olen püüdnud talle selgitada, et tema hirm on lihtsalt negatiivne tunne mis peale tuleb. Selle pingega on tekinud veel TIKID, silmadepööritamise näol. Olen õpetanud talle Teie hingamist ja oma tunnete jälgimist, aga tulemus on suht nulli lähedane.Soovikskin tulla Teie vastuvõtule . Ehk kui asjatundja talle selgitustööd teek oleks võibolla usku rohkem ja abi tõhusam.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Pöörduge laste-psühhiaatri poole, nad töötavad käsikäes psühholoogidega.
Mis oli põhjus? Ilmselt mõni psühho-trauma. Sellest vabanemine eeldab lähedust ja ka kehalist kontakti, kehalist aktiivsust (koos jalutamised jms), kiitmist, julgustamist.
Andke talle midagi sooja veega kausis pesemist - soe rahustab, käeline tegevus rahustab. Piisav une-puhkeaeg.
Teie enesekindlus annab ka temale julgust ja kindlust juurde.
Ise tehke ka harjutusi!
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Depressioon

Minu elukaaslasel on pidev surmahirm, oletame et ta kammib juukseid ning ei kusagilt hüppab pähe mõte nagu teeks ta end enne kalmistut veel ilusaks. Ta näeb pidevalt igalpool riste, räägib pidevast hirmutundest, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sundmõtted on sellised: tulevad pähe vastu tahet, püsivad-korduvad, sellega kaasnevad psüühilised kaebused (ka depressioon, unehäired jms), sellega kaasnevad kehalised häired (südamepekslemine jne) ja ...

Loe edasi

Vaimne häire

Kas saab olla probleem ärevushäires kui ma otsest ärevust ise ei tunne. Küll on hooti paanikahoog ja surmahirm. Olen käinud perearsti juures selle murega viimase paarikuuga korduvalt.
Sümptomid täpsemalt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäireid (ka paanikat sealhulgas) on elanike hulgas rohkelt.
Selle kohta eelnevalt soovitusi hulgi.
vt varasemaid soovitusi ja harjuta.
1) Pingete maandamine,
2) Organismi ...

Loe edasi

alkogolizm

MINU POEG,ON ALKO SOLTUVUSES,SEE KESTAB JUBA MITU HEAD AASATAT,JA PSUHIKA ON TAITSA KAEST ARA.KUIDAS SAAB SELLIST INIMEST ULDSE AIDATA?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Suurlinnades on narkoloogid, teistes linnades psühhiaatrid. Eks nendest siis alustada.
2) Mehel peab elusiht olema, vääriline siht ja siis ei saa ju alko-jõmina peale enam eaga raisata.
3) ...

Loe edasi

alkoholismi põdev abikaasa ja pereelu võimalused

Minu abikaasa palus mul pöörduda psühoterapeudi poole, sest mul "katus sõidab ja
tugevasti".

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkoholism on krooniline haigus ja ravi vajab kannatlikkust, järjekindlust, eelkõige aga mingilgi määral alkohooliku omapoolset soovi. Jutud-lubadused siin ei ata, aitavad konkreetsed teod ravirajal.
Loe edasi

Ravim Salymbra

Kasutan Salymbra ravimit juba viies kuu, mõjuma hakkas enam-vähem kolmandal kuul. Kuid nüüd viimasel nädalal on ärevus hakanud taastuma, surmahirm on täiesti sundmõte(õde suri suvel ja sellest pidevad ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Väike Xanax on näidustatud - võtta vaid nö kiirabivahendina kriisihetkeil.
vt. vahetult eelnevaid soovitusi.
Lisasoovitusi leiate minu raamatust "Väljavalitu".
Head harjutamist, Väljavalitu. ...

Loe edasi

Ärevushäire?

Tere! Mul selline mure, et umbes pool aastat tagasi algasid peavalud, perearst ütles siis, et pingest. Nüüd aga on õhtuti paanikahäired, süda klopib, hingata raske, surmahirm. Vahel terve päev tükitunne ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kerge ärevushäire on küll. Korralik öine puhkus, kerged jalutuskäigud, füüsiline koormus, kindlasti Minu Palve-Meditatsiooni harjutus (mõnuga, rahulikult), rahustavad teed. See ärevushäire on kõrvaldatav. ...

Loe edasi

Ärevushäire

Paanikahood hakkasid tekkima selle aasta suvel.Värisemine, külm higi, surmahirm, südamekloppimine, tuimustunne jne. Olen käinud arstide vahelt, kuid psühhiaatri juurde pole veel aega saanud, kuna järjekorrad ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaater aitab, AD-d on alul veidi vaja. Siis harjutused (viis rühma) ning "uued prillid", vt. varasemad soovitused. Minu Palve-Meditatsioon sobib hästi.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet ...

Loe edasi

alkohlismi vastane ravi

tere,

kas ja kus tehakse praegu alkoholismivastast ravi? Milles see seisneb? Kui on mingid süstid, mida need sisaldavad?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Wismari Haigla Tallinas, A-polikliinikud teistes linnades, psühhiaatrid annavad arstiabi.
Kõige tähtsam "süst" on - soov elada endale ja teistele rõõmuks, mitte õnnetuseks. Vägisi kedagi kaineks ...

Loe edasi

nõelravi

kas nõelravi aitab alkohoolist vabaneda ja kuidas.palun saatke mulle aadress kus võib alkohooli nõelravi teha.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui pärast nõelravi ei joo, siis aitab. Toimed küllaltki individuaalsed. Tavaliselt sõltuvusprobleem vajab ka mitmete psühho-farmakonide kasutamist.
Surmahirm ja suured valud viivad ka enamuse alkohoolikuid ...

Loe edasi

paanikahood

Ma ei tea küll, kas ma õigesse kohta seda kirjutan, aga eks loodame parimat!Mul on selline mure, et mul on paanikahood-peapööritus ja tekib selline surmahirm, aga ma tahtsin teada, et kas seda saab kuidagi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paanikahooge saab ravida. Sellega tuleb pöörduda psühhiaatri poole. Selles küsimuses on varem piisavalt soovitusi antud (vt. varasemad soovitused). Leia õiged kohad otsingu abil.
Paanikahood on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: