psüühika 28.09.21 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tekivad vahel sellised mõted et kohe suren ära või tapaks kellegi ära, kuigi ma pole võimeline kedagi tapma.See tapmine on hetkeline mõte ning kaob kohe ära, aga vot et suren kohe ära see võib mind paitada kohe suht kaua

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Paanikahäiretega kaasnevad paljud tunded, ebameeldivad, halvad mõtted, surmahirm, jne kartused.
Põhjust nagu ei ole, aga ikkagi tekivad. Keha uuringud haigusi ei leia, aga inimene ikkagi arvab, et haigus-surmahirm ja surm silme ees.
vt varasemaid ärevushäirete, paanikahäiret küsimusi-vastuseid. Leia sobilikud harjutused ja harjuta.
Tervem keha tagab ka tervema vaimu, psüühika.
Head harjutamist.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Sooviksin teie vastuvõttule

Tere.
Kuidas oleks võimali tulla teie vastuvõtule.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

On ainult haiglatöö, ambulatoorseid vastuvõtte ei ole.
Harjutamine teeb Meistriks - iga tera tervise varasalve on kasuks,
sirvige varasemaid - leiate sobiliku.
Tallinnas PERH Psühhiaatriakliinikus ...

Loe edasi

Närvid,viha&enesetappu mõtted

olen muutunud agresiivseks lõhun asju teen endale haiget.ägestun väga ruttu.ja väga närviline olen.Alles hiljuti provotseeriti mind olin ka tarbinud alkohooli ja viskas silme eest mustaks ja viskasin inimesel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Tänapäeva inimestel ongi paljudel juhtudel nii, et pingeid tekib palju-palju rohkem kui neid maandada jõuame.
Vaja neid stressis-pingest vabanemise võtteid siis muutma või "teise nurga alt" tegema. ...

Loe edasi

rohu kõrvalmõjud

Tervist!
Austatud doktor-palun nõuannet ravimi Olanzapine Teva 5mg.kõrvalmõjude kohta.
Kuigi meeldib Teie ütlemine:kui pole mõju,siis pole ka kõrvalmõju-on olukord nimetatud rohuga halb-inimene ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohu kõrvaltoime on kasulik ja see tuleb ära kasutada.
Näiteks, kui rohul on kõrvalmõjuks vererõhu langetamine ja patsiendil on kõrgenenud vererõhk - super, kasu kahekordne.
Oluline ...

Loe edasi

Kergekujuline uneapnoe

Kergekujuline uneapnoe. Kas sellest on võimalik vabaneda? Kas kergekujuline uneapnoe võib kortisooli taset tõsta?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Inimese eluajal on kõiki inimorganismi protsesse võimalik mõjutada, oukorda parandada ja paljud tervisehäire olukorrad on ka täieliselt ravitavad. Ravitav on ka uneapnoega seonduv. Uneuuringute-ravi spetsialistid ...

Loe edasi

Somatisatsioonihäire

Tere. Sain perearstilt diagnoosiks somatisatsioonihäire ning kuigi internetis/kirjanduses on antud probleemi kohta infot päris palju, sooviksin meele kergendamiseks osad asjad üle küsida. Nimelt tahaksin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psüühika ja keha (sooma) on nagu kanamuna kaks poolust. Muna on ju tervik ja ka inimese psüühika ja sooma on on omavahel terviklikult seotud - psühosomaatilised häired (psüühilise pinged-häired mõjutavad ...

Loe edasi

Ehmumisel/vihastumisel tekkiv tunne

Küsimus on siis selline, et kui ma ehmun või vihastun äkiliselt, siis lööb vahepeal sellise tunde, nagu järsult oleks igal pool nõelad või midagi taolist... See on nüüd aeg-ajalt olnud paar aastat.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vihastumine liigkergelt viitab teatud sisepingetele. Neist sisepingetest on võimalik vabaneda:
a) rohtudega (aga seda ma ei soovita), b) kehaliste harjtustega (seda soovitan), c) psühhoregulatsiooni ...

Loe edasi

psühhoos

seoses ägeda pankrease põletikuga inimene viibis 10 päeva narkoosis,peale selle tekkis psühhoos-ebaadekvaatne käitumine,seosetu jutt,hallutsinatsioonid.Kas antud seisund on jääv või taastub ajapikku nn.normaalne ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Somaatilisest (kehalisest) probleemist tingitud psüühikahäire on ajutise iseloomuga, rohtudega kõrvaldatav ja psüühika taastub täieliselt.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Haigused!!!

Ma kardan väga igasuguseid haigusi. Vaatasin telekas mingi marutõve saadet. Nüüd arvan et mul on ka see, kuigi pole kellegi käest hammustada saanud. kujutan ette nüüd et mul on süljeeritus suurem kui tavaliselt. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Korralikult puhata ja kerged füüsilised harjutused - keha tugevneb, paraneb psüühika. Minu harjutus ja paraneb eneseusk, enese psüühika juhtimine, paraneb pingetest vabanemine, psüühika muutub tugevamaks. ...

Loe edasi

skisof

kuidas aru sada et kas mul võib olla skisofreenia ja millest selle tekke põhjus tuleneb...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Oma mõttesegadusele saate selgitust psühhiaatri juues. Psüühika häiritust on igal normaalsel inimesel ja iga häiritus ei ole veel häire ja iga häire ei ole veel haigus ja iga psüühika haigus ei ole veel ...

Loe edasi

Halb Oppeedukus

Tere, kas depressiooni puhul võib saada akadeemilist puhkust koolist? Tarvitasin zolofti 50 mg päevas, kuid mitte lõppuni, sest parandusi ei ilmne, vaid halb enesetunne ja praegu kõik üldse nagu üks kõik ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Pöörduge psühhiaatri poole.
Depressiooni korral anname vajadusel õppepuhkust. Vajate ravi jätkamist, meeleolu ja psüühika korrastamist. Vajate elurõõmu ja nooruslikku õpihimu.
Psühhiaater ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: