Vaimne häire 19.04.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kas saab olla probleem ärevushäires kui ma otsest ärevust ise ei tunne. Küll on hooti paanikahoog ja surmahirm. Olen käinud perearsti juures selle murega viimase paarikuuga korduvalt.
Sümptomid täpsemalt on paanika, surmahirm, südame pekslemine, valud rinnus, valu pea keskmes, õhupuudus hooti, madal kehatenperatuur(35,6) kohati, valu kurgus. Ise olen arvanud algusest peale südame probleemi, südant küll arst kuulas kuid ekg pole tehtud. Emos tehti üldveri kuid see oli korras.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Ärevushäireid (ka paanikat sealhulgas) on elanike hulgas rohkelt.
Selle kohta eelnevalt soovitusi hulgi.
vt varasemaid soovitusi ja harjuta.
1) Pingete maandamine,
2) Organismi tugevdamine,
3) Elusihid paika.
4) Piisav uni ja puhkehetked.
5) Positiivne pihtimine - Päevik ja hea, kiiduväärt asjad kirja.

Elus - järelikult Õnnelik! Elusihid paika - veelgi õnnelikum!
Head tegutsemist soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

kuidas aidata haiget, kellel on abasaans epilepsia?

33-aastane ema põeb absaans epilepsiat, mis takistab oluliselt tema toimetulekut eluga. Tal on kaks last (13 ja 4 aastane). Ema on pidevalt äärmiselt väsinud, kergesti ärrituv ja lastega tegelemisel süsteemitu. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Neid absaanse jt epileptilisi sündroome uurib ja ravib neuroloog - tehakse vajalikud aju-uuringud ning antakse sellest tulenevalt vajalikud ravimid jt soovitused.
Seega - neuroloogi jutule. EP ravimeid ...

Loe edasi

psühhiaatriline ekspertiis

Mulle saadab e-posti teel kirju kauaaegne tuttav. Kirjade sisu järgi ma kahtlustan, et sellel inimesel on mingi tõsine psüühiline häire. Kas on võimalik lasta eksperdil neid kirju analüüsida, et saada ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui neutraalse sisuga kirjad - ignoreerida.
Kui ähvardavad, solvavad, hirmutavad, stressi tekitavad jne - saata Politseile palvega teie julgeolekut parandada.
(ühiskonnas pingeid palju ja ...

Loe edasi

Somatisatsioonihäire

Tere. Sain perearstilt diagnoosiks somatisatsioonihäire ning kuigi internetis/kirjanduses on antud probleemi kohta infot päris palju, sooviksin meele kergendamiseks osad asjad üle küsida. Nimelt tahaksin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psüühika ja keha (sooma) on nagu kanamuna kaks poolust. Muna on ju tervik ja ka inimese psüühika ja sooma on on omavahel terviklikult seotud - psühosomaatilised häired (psüühilise pinged-häired mõjutavad ...

Loe edasi

Hirm reisimise ja võõras kohas söömise ees

Tere,

Mul on probleem, juba tervelt aasta. Mul on söömishäired, nimelt ei suuda ma võõras kohas süüa nt. tuttavate pool või restoranides. Ma lähen kergesti endast välja, kui ma pean kusagile ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sundhirm (reisimine) ja söömisega seonduv häire on kõrvaldatav. AD (õige ravim ja adekvaatne annus, lühiaegselt) - kirjutab psühhiaater.
Harjutused, et õppida liigsetest pingetest vabanema ja organismi ...

Loe edasi

:(

Tere , minu poolne mure siis väga suur. Nimelt juba aasta kannatan ärevus ja paanika häirete all, algas kõik lihtsatest pisi asjadest hirm ,et põen mingisugust ajukasvajat jne,, kuna peas olid sellised ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäire on kõrvaldatav!
1) Töö- ja puhkekiige mõlemas suunas normaalselt kiikuma. Hea toimekus eeldab korralikku puhkust.
2) Sihid selgeks: kõige olulisem, vähem oluline ja mis minu jaoks ...

Loe edasi

Vaimne häire.

Tere!

On tekkinud sedasorti küsimus: Kas inimene kellele on määratud diagnoosiks "Skisotüüpne häire" tohib töötada sõjaväes (juhtival kohal)? Kuidas ja kui kaua ravi võib kesta? Mida võib ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vastuse annab raviarst. Eesmärk - normaalne tervislik seisund, et "jamasid" ei tekiks ei endale ega ka teistele. Raviarst annab soovitused.
Sõjaväes on ka arstlik kontroll ja vastavad nõudmise tervise ...

Loe edasi

Paanikahäire, depressioon, skisofreenia?

Olen 20 aastane noormees ja Nimelt kurnab mind juba 3-4 aastat ärevushäire või paanikahäire (paranoia), ei oskagi seletada.
Sellega on kaasnenud depressioon... ei ole viitsimist voodist välja ronida ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kõigi nende küsimuste kohta olen siin ka kirjutanud (vt. otsinguga).
Ja ikkagi soovitan psühhiaatri jutule minna, siis saab olukorrast selgema pildi ja soovitused on konkreetsemad. Autoteeniduses ...

Loe edasi

Häired

Olen üks paljudest kes on paanikahäire lõksus,olen saanud remeroni ravi 3 kuud aga lõpetasin raviarsti soovitusel,kuna häire ei taandunud.Kui mul paanikahäire algas,lõi see segi ka minu mehe mõttemaailma ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ei pea kannatama.
Seroxat on hea, head suhted mehega - veelgi parem ning Lapsega suhtlemine -ülim. Ilmselt "ootate" mehepoolset abi ning toetust "äpu-seisundis," et Ta aitaks, toetaks, klaasikese ...

Loe edasi

ärevuse allasurumine

mönikord tundub nagu minus oleks kaks täiesti erinevat inimest. yks, kes on sotsiaalne, suhtleb, särab, annab teistele nöu ja jaksab palju. see teine mina aga tuleb esile järsku. ja siis ma kardan välja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lihtne seletusmudel oleks järgmine. Inimene, keskkond ja nendevaheline suhe peavad olema antud isiku jaoks tasakaalus. Kui mingitel põhjustel tekib neis ebakõla, siis tekib:
a) hingeline e emotsionalne ...

Loe edasi

lahku kolimine


Tere,

Kuidas on võimalik taastada tasakaal ja hingeline rahulolu, kui pere läheb lahku pidevate tülide ja teise naise pärast (keda mehe sõnul pole olnudki)?
Hetkel elame veel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

End süüdistada ei ole mõtet, mõte on edaspidisele õige suuna andmine. Kinniasvara jne jagamisel on pritsiibiks eelkõige lapse huvid. Kuivõrd lapse isa seda arvesse võtab ning mida §§-d võimaldavad? Kaklemistele ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: