Ravim Salymbra 19.01.13 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kasutan Salymbra ravimit juba viies kuu, mõjuma hakkas enam-vähem kolmandal kuul. Kuid nüüd viimasel nädalal on ärevus hakanud taastuma, surmahirm on täiesti sundmõte(õde suri suvel ja sellest pidevad surmamõtted). Arstile saan alles uuesti veebruari lõpus. Kas peaksin hakkama taas Xanaxit juurde tarvitama? Ravimit vahetama(teised ad on mulle kohutavaid kõrvalmõjusid tekitanud)?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Väike Xanax on näidustatud - võtta vaid nö kiirabivahendina kriisihetkeil.
vt. vahetult eelnevaid soovitusi.
Lisasoovitusi leiate minu raamatust "Väljavalitu".
Head harjutamist, Väljavalitu.
Tegudele,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Pikaaegne diasepaami turvaline kasutus

Tere

Pöördun teie kui oma ala spetsialisti poole järgmise teemaga. 
Seostub see ravivõtetega, mida harrastatakse. Nimelt olen saanud diagnoosi sotsiaalärevuse osas. Olen 35-aastane, vähemal või suuremal ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rispen on hea väikeses annuses - nagu katalüsaator tervise rajal.
1) Alustuseks 0,5 mg (tabletid on 1mg, sellest siis 1/2) õhtul. Endale sobilik kellaaeg selgub paari-kolme päeva jooksul.
2) ...

Loe edasi

Iiveldus

Võttan rohtu salymbra rohtu 3 tükki päevas õhtul veel üks tablett juurde lamegomi aga on nende 5 nädala jooksul olnud igapäevaselt söögiisu kadu ja iiveldus mis eriti tugev hommikuti ja sooligad ka korisevad ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui on ravimi võtmisel (antidepressant) kõrvalnähud (iiveldus), siis tuleb annust vähendada ja seega võtta kaks tabletti päeva jooksul. Kui ikka iiveldab, siis proovida ühe tabletiga ning mõelda ravimi ...

Loe edasi

Salymbra ja ärevuse hood

Tere.
Mulle kirjutati antidepressant Salymbra. Võtan ühe tableti hommikul ja 1 õhtul. Tarvitanud olen neid nüüd 15 päeva.
Minu mureks on, et selle aja jooksul on mul tekkinud 2 ärevushoogu. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostöö raviarsti-psühhiaatriga.
Ravimit võttes peab enesetunne ja tervis paranema. Kui midagi "ei klapi", siis tuleb ravimi annust muuta (praegusel juhul siis annust vähendama) ja kui see ei aita, ...

Loe edasi

Depresioon

Tere ! Psühhiaater määras 2020 augustis Escitaloprami 0,5mg . Varem võtsin 11 aastat paroxetini .Paroxetini ravi lõpetamise kõrvale olen võtnud augustist alates Diazepami 5mg . Escitaloprami määras arst ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Enesetunde muutuste korral (ka kõrvaltoimed) ongi tarvis ravimi annust korrigeerida.
2) Diazepaam on nn sümptomaatiline ravim ehk nö kiirabi vahend - võtta vaid vajadusel, mitte regulaarselt. ...

Loe edasi

Salymbra kasutamine

Tere!
Kannatan tugevate ärevushäirete all, arst kirjutas salymbrat. Esialgu võtsin 1 tblt 3 korda päevas, see ei aidanud siis hakkasin võtma 2 tblt 2 korda päevas ja olen seda ka võtnud juba 2 nädalat ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui need algannused ei toimi, siis vaja rohtu vahetada. Iga rohi igaülele ei sobi ja ei peagi sobima.
Peale arstirohu onju ärevuse puhul ka tosin muid tegemisi vaja päevakorda võtta: pingetest-stressis ...

Loe edasi

Ema nutab

Minu ema röögib sisuliselt 24 h ,ja seda juba umbes kaks kuud .Ravimiteks saab salymbra 2tbl,retril 2tbl ,ketipinor 2tbl. Mitte midagi ei aita. Dementne ta küll ei ole Inimesi tunneb ,nimesid mäletab . ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võimalusi mitu. Kui "röögib", siis ju ikkagi mingi oluline probleem tema jaoks on:
1) valud-vaevad, kehalised haigused teevad vaeva;
2) tahab suhtlemist, tähelepanud;
3) mõni psüühikaprobleem ...

Loe edasi

Ärevushäire

Tere! Septembri lõpus 2016 sattusin tugevate rindkere valude ja suruva tunde tõttu EMOsse. Pärast pikki ja põhjalikke uuringuid (üld tervis +lisaks kopuskompuuter trombi oht) diagnoositi ärevushäire. Tänaseks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Soovitusi ärevushäirete kohta on eelnevalt hulgi - vt otsinguga.
Arstirohi vaid osake (1/10) kogu paranemise repertuaarist. (vt minu ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" - raviprintsiipi
Loe edasi

Antidepressantide (Salymbra) mõju silmanägemisele

Minu silmanägemine on väga nõrk ning hetkel pole nägemise halvenemine pidama jäänud. Kuna minule määrati antidepressandid (Salymbra), siis mind huvitab, kas antud antidepressandid võivad minu silmanägemise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimipakendi infolehel neid mõjusid, kõrval mõjusid ei ole. Seega - võib võtta.
Variant, et mõne silmarohuga tekib mingi ebasoovitav toime, aga seda saab öelda silmaarst, kui selline seos on.
Loe edasi

Närvid läbi, äkki oskate aidata

Alustan siis algusest, lapsepõlv polnud kuni põhikooli lõpuni just roosiline, nimelt just kooli poolt, olin tagakiusatav, kodus, peale vanemate lahutuse, mille mina arvatavasti siis alla surusin, ei toimunud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lopsakas depressioon mitmete kaassümptomitega (eellugu ka vägagi murederohke).

Olemasoleva info põhjal mõtleksin:
a) Salymbra samm-sammult ära lõpetada.
b) Broomasepaam on kergesti ...

Loe edasi

Paanikahoogude ravi

Kas oleks võimalik saada teilt nõu, kas vajaksin paanikahoogudeks mingit muud ravimit kui Salymbra? Ja kas on sellist närviravimit, mis paneks inimese rahulikuks, aga ei teeks väga uniseks, ning samas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) AD tuleb vajadusel vahetada, oluline on ka õige ravimi annus.
2) Harjutused. Ilma nendeta jääb kogu ravi ja organismi tugevdamine poolikuks.
3) Eluviisi muuta ja elusihid täpsustada.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: