närvilisus 28.06.04 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tervist

Olen murelik 3,6 a. poja ema. Nimelt on minu poja muutunud suhteliselt närviliseks ja ma ei tea mida temaga ettevõtta ja mis ültse lapsega juhtunud on. 8 kuud tagasi sa ta omale väikevenna, sealt see muutumine alguse sai. Alguses püütsin ma jonnimist panna armukadeduse süüks, et laps püüab omale tähelebanu tõmmata. Kuid asjad on läinud täitsa käest ja arvan , et see ei ole enam tähelebanu tõmbamiseks tehtud. Nüüd kui on vaja minna magama või korraks kellekiga koju jääda muutub laps täiesti pööraseks. Röögib ja ei suuda enam rahuneda.Ta pole kunagi kerepeale saanud, kuid vahest kui tema poole minna siis tõstab käed ülesse ja ütleb, et teda ei lööks. See on kaks murepunkti. Mida ettevõtta ja kas peaks abi otsima.

Ettetänades

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh küsimast! Laste armukadedus võib tõesti vahel nad täiesti teistmoodi käituma panna. Tal on tekkinud hirm Teie tähelepanust ilma jääda, ta tunneb, et pole enam tähelepanu keskpunkt. Võimaluse korral peaksite aeg-ajalt ainult temaga tegelema, temaga koos kuhugi minema. Väikevend peaks selleks ajaks koju jääma. Kui see ei anna tulemusi, siis võiksite lasteneuroloogi või lastepsühhiaatri poole pöörduda.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Kolme kuune laps nutab pidevalt.

Kolme kuune laps nutab pidevalt.
Meie kolme kuuseks saanud laps nutab pidevalt. Laps vehib pidevalt käte ja jalgadega. Nagu oleks tegemist gaasi valudega, vahepeal oli olukord juba parem, kas võib ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Väga tõenäoline on, et Teie last vaevavad gaasivalud.Soovitan kasutada kõiki gaase leevendavaid vahendeid.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Kingseparind

Tere
Mul on mure 3 kuuseks saanud poja pärast, kellel diagnoositi nö kingseparind. Rindkere liigub hingates sisse, rohkem siis kui on erutatud. Rahulikuna on liikuvus vähene. Sündides oli kõik korras.

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Lapse kasvades selgub kui väljendunuks kingseparind jääb, enamasti on see lihtsalt väike rinnaku deformatsioon, mis ei põhjusta olulisi häireid.
Lugupidamisega
Loe edasi

1,5 aastase lapse öine uni

Minu 1,5 aastane laps pole öösel kunagi hästi maganud. On olnud veidi paremaid aeg, kui väga vähe ja harva.
Olen rahutut und ja nutuhooge ajanud igasuguste asjade kaela (hambad, gaasid, võõrutamised), ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Kindlasti peaksite nõu pidama lastearstiga. Lapse pulksirgeks ajamine ja jalgade ristamine on lapseea onanism. Sellest käitumisest on näha, et lapsel om pinged, mida ta ...

Loe edasi

Beebi liigutab tavatult käsi ja sõrmi

Tere, 11 kuune beebi liigutab elevuse korral tavatult käsi ja sõrmi. On seda teinud alates 4 kuust. Siiani arvasin, et teeb seda lihtsalt erutusest ja harjumusest ning, et küll läheb üle, kuid tänaseks ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast!
Tulge palun vastuvõtule. Kui mul pole võimalik näha seda "tavatut" vehkimist, siis mul pole ka võimalik kommenteerida.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Mure

Tere tahtsin küsida kas see on normaalne kui mu 2kuune ja paari nädalane laps magab terve päeva päeval oli max 30min üleval ja siis magas edasi kas peaksin miretsema

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast!
Soovitan pöörduda lastearsti vastuvõtule.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Enurees

Tere

Mu lapsel on/oli enurees. Ka päevasel ajal ta vahel ei jõua wc. Hetkel ta on 8 aastane. Käisime 2019 aasta sügisel ka laste arsti vastuvõtul oma murega, vaadati, tehti kõik analüüsid, ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh küsimast!
See on siiski samm edasi. Hea, et poiss üles ärkab. Võiksite uuesti alarmi kasutada, sest teate, millal ta voodit märgab. Praegu on reaalne, et ta siiski kasvab sellest ...

Loe edasi

Veider naermine

Tere! Lapsel on viimasel ajal sagenenud kummalise naeru episoodid. Kummaline on naer selles mõttes, et pole tema tavapärane naer, vaid kõlab võltsilt ning sellega kaasneb tihti põrandal püherdamine ja ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast! Tegemist võib olla tähelepanuvajadusega, aga siiski soovitaksin laste neuroloogi poole pöörduda.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

peavalu

Tere. Minul on valutanud pea juba umbes 6 7 aastaselt. Alguses valutas pea umbes 1-2 nädala tagant. Mu ema on mulle rääkinud et olen väiksena ka kukkunud vastu pead aga käe jõudnud kuidagi natuke ette ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Kui peavalud Sinu igapäevast elu häirivad, siis peaksid sellest rääkima perearstiga.
Tervitades
Anu Sööt

Loe edasi

Rahutu laps

Tere,
Minu imik on 1 kuune ja alates 2 nädalast ei maga korralikult. Kui isegi päeval magab, siis ärgates nutab on virel. Sööb rinnapiima (piima piisab kuna laps võtab korralikult kaalust juurse). ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Selles vanuses lapsel on põhiliseks rahutuse põhjuseks gaasid. Gaaside vastased ravimid on sageli ebaefektiivsed. Kui laps piima väga aktiivselt imeb, siis tõmbab ta õhku ...

Loe edasi

2a 1k laps

Tere!
Mul on lapsega seoses paar küsimust.
1. Laps kukkus eile vastu malmradiaatorit. Korraks oli otsaesisel muljumisvagu, panime külma. Muljumiskoht läks punaseks ümber oli muhk. Otsustasime ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast!
1. Tegemist oli õnneliku õnnetusega.
2.Kui Teie laps saab kõnest aru, siis ma ei pea vajalikuks logopeedile päärduda.
3.Kaasaegsed narkoosiks kasutatavad ained ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: