Laborimeditsiin 405 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Analüüside vastused

Tere! Lisasin failina vereanalüüsi tulemused. Kas peaksin mõne analüüsi tulemuse pärast arsti juurde pöörduma?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Teie vereanalüüside tulemused on korras, eosinofiilide väärtus 0 on täiesti normaalne. Veidi äratab minu tähelepanu TSH väärtus üle referentspiiri, kuid samal ajal on teie FT4 väärtus normis. Lahti ...

Loe edasi

vereanalüüs

kas on põhjust muretsemiseks

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Teie haiguse kirjelduse ja hematoloogilise uuringu alusel jääb mulje, et teil on pikaleveninud põletik (crp 29, PLT 506) , mis põhjustab ka väikest aneemiat (hemoglobiin 108 g/l, MCH 26,6). Kui ...

Loe edasi

trombotsüüdid

Tere, sooviksin täpsustust oma vereanalüüsi trombotsüüdi taseme kohta. See on küll normaalses vahemikus, kuid väga piiri peal. Nt jaanuaris tehtud analüüsis oli Plt 379 (norm 150-400) ja märtsis tehtud ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Teie hematoloogilise uuringu parameetrid on korras, seega selle alusel ei ole muretsemiseks põhjust. Kuid vereanalüüs ei ole kindlasti ainus näitaja, mille alusel me arstid eristame tervist haigusest.
Kuna ...

Loe edasi

GGT

Tere. Vereanalüüsi vastus lisatud failis.
GGT 46, kas on põhjust muretsemiseks?
Alkoholi ja ravimeid ei tarvita. Kehakaal normaalne. Oma perearstiga ei saa ühendust.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Teie GGT väärtus jääb referentspiiridesse ehk normaalsete väärtuste piiridesse paljude teiste laborite referentsväärtuste järgi.
Ma ei ole tuttav Jõgeva labori GGT määramise metoodikaga, seetõttu ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere,
pöördusin perearsti vastuvõtule, kuna jalad läksid hüppeliigesest ning jalalabadest paiste (tekkis torkiv ja raske tunne) talla-alused muutusid valusaks ning sääred ja reied oli pinges.
Perearst ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere
Jalgade turse ja nahasügelus on noorel naisel harva esinevad sümptomid ja vajaksid kindlasti põhjuse väljaselgitamist. Kahjuks jääb teie analüüsides just kreatiniini osa veidi selgusetuks, kuna näen ...

Loe edasi

CA 125

Tere,

Kui vereanalüüs Ca 125 on lubatud 35 - st kõrgem - 49 ja HE4 on korras, lubatud 140 - st 32, siis millele see viitab?
Kas Ca 125 analüüsi peab andma hommikul, 12 tundi söömata ja joomata ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Kasvajamarkerite määramiseks peab olema kindel põhjus ja nende määramise ja interpreteerimisega peab tegelema teie raviarst. Kindlasti ei kuulu kasvajamarkerid tasuliselt patsiendi poolt tellitavate ...

Loe edasi

Pidev raua puudus

Tere!

Minu mureks on pidev rauapuudus.
Panen siia kirja mõned vereproovide tulemused:
2018 detsember:
Ferritiin 4,2
Hb 107
Alustasin rauatablettide söömist (kokku 6 kuud)
April 2019: selleks ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Tundub, et teil on tõesti krooniline rauapuudus ja seda saab ravida tõesti ainult raua juurde manustamisega.
Kuid oluline oleks uurida, mis on selle põhjus.
Neid võib olla erinevaid. Maokaebused ...

Loe edasi

puukborrelioos

Puukborrelioosi korduvproovide Igm ja Igg plotid mõlemad negatiivsed, aga Igg näit suurenenud.Kas tuleb võttaa antibiootikume?Üks kuur on detsembris tehtud.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Borrelioosi diagnostika põhineb IgG ja IgM antikehade määramisel. Antikehad tekivad verre vastusena infektsioonile ja IgG püsib aastaid.
Ravi ei muuda antikehi määramatuks, see ei peagi nii olema. ...

Loe edasi

vereproovide näidud

3 proovi ei ole korras,PDW-CV,Neut% ja Lymph%.Teised proovid on korras.Kuna varem oli verega probleeme,kas selliste näitajate puhul peaks eriarstiga konsulteerima.Varem oli valgeid vähe ja punaseid palju ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Saan teie murest aru, kindlasti teeb selline diagnoos kõikide uuringutulemuste suhtes väga valvsaks.
PDW-SD näitab vereliistakute ehk trombotsüütide suuruse erinevust ja on arvutuslik parameeter. ...

Loe edasi

Analüüside vastused.

Tere,

Arstile saan alles järgmine nädal, kuid mure on juba väga suur. Palun öelge kas see näit tähendab, et mul võib olla HIV

Ma lugesin internetist,et kui on alla 1-e siis võib olla HIV. Või see ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt:

Tere

Lümfotsüütide alaklassidest on allpool referentspiiri ainult CD4/CD8 suhe, mille referentsväärtuseks loetakse erinevates laborites ka 0,9 (teil 0,88 ehk praktiliselt sama).
Selline näitaja üksi ...

Loe edasi