Radioktiiv ravi 19.04.17 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere. Sain radioktiivravi ja olin kodust eemal kaheksa päeva ja siis läksin koju. Kodus on mul natuke alla kolme aastane laps. Kui ohtlik ma temale olen ja kui kaua? Mis tagajärjed võivad sellel olla, kui me tihti kokku puutume? Praktiliselt võimat on temast eemal olla ja ka öösel tahab ta kaisus magada.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Radiojoodraviga kaasneb põhjalik instrueerimine, kuidas järgnevatel nädalatel käituda. Ka Teie puhul on Teile kindlasti kõike selgitatud ja soovitusi jagatud. Haiglas, kus mina töötan, antakse olulisemad soovitused patsiendile kaasa ka kirjalikult. Lisaks olete Te seda ravi saanud juba teist korda ja miski ei tohiks olla uudiseks. Tõenäoliselt saite radiojoodravi mitte kilpnäärmevähi, vaid ületalitluse tõttu. Radiojoodi annus on sel juhul suhteliselt väike ja patsient ei pea haiglas viibima. Siiski oleks ravile järgneva kahe nädala jooksul soovitav väikelastega minimaalselt suhelda ja kindlasti mitte nendega ühes voodis magada. Küllap leiate ka Teie lahenduse, kuidas seda oma peres korraldada. Kui kaks nädalat on möödas, on kiirgusoht Teie lapsele minimaalne ja piiranguid enam ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Diabeedi ravi algorütm

Lugupeetud dr. Ambos! Õelge palun, kus kohas on võimalik leia kaasaegne 2. tübi diabeedi ravi algorütm? Tänan ette!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kaasaegne 2. tüüpi suhkurtõve ravi algoritm ilmub uues 2. tüüpi suhkurtõve ravijuhises ajakirja "Eesti Arst" kaasandena lähikuudel.
Tervitades,
dr. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: