Vererõhk ja pulss 15.02.23 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Tere.Nimelt olen hädas oma pulssiga .olen käinud rsti juures aga sealt pole abi saanud muud kui kästakse südametilkasid võtta või siis metropoli 0,25mg ehk veerand tapleti.kuna aasta tagasi on tehtud koormus test ja teised uuringud.aga mure on ikka nimelt just öösiti tõuseb mull pulss 90 ja 100 ni. Mis ajab mind ühesse kuna on halb olla ja pea kumiseb jubedalt. Millest see võiks nii olla .Ja lisan veel oma haigused ka olen reumatroidatriidi haige siis on refleks.kunagi ammu käisin südamearsti juures ka seal kirjutati mulle Trimetaziin mida tarbin siia maani 2× päevas.palun abi see on nii kurnav .ette tänades.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Kahjuks ei ole võimalik kirjateel inimesi ravida. Saan vaid soovitada head koostööd oma arstidega.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

lillad laigud käsivartel

Tere.Mul tekivad käsivartele tumelillakad plekid,tekivad ja ajajooksul kaovad.Olen tähele pannud,et suvel kuumaga tekivad sagedamini ja suuremad,talvel vähem.Soo on mul olnud juba umbes kolm aastat.Plekid ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Kirjelduse järgi on tegemist verevalumite ehk sinikatega. Neid võib tekkida väiksemate olmetraumade tõttu, kuid ka iseenesest - eriti kui raviskeemis on mõned ravimid verevedeldamiseks ...

Loe edasi

Duphaston ja veenilaiend

Sooviksin küsida kas Duphastoni ravi on sobilik veenilaienditega.
Veenilaiend esineb ühel jalal.

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Duphastoni võtmine ei mõjuta otseselt veenilaiendite olemasolu.

Veronika Palmiste
veresoontekirurg

Loe edasi

Raseduseaegsed veenilaiendid ja valu veenides

Tere. Mure on veenidega ühel jalal. Eelmise raseduse tekkis alles 3-ndal trimestril kuid praeguse rasedusega juba 2-sel trimestril, kus kõht on alles väike. Säärel algab ulatusliku ämbliku veenide kogumikuga ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Raseduse ajal on ootuspärane, et veenilaiendeid tuleb juurde. Õnneks, pärast imetamise lõppu, väga palju siiski taandub ja taastub enam vähem endine olukord.
Kompressioontootena ...

Loe edasi

Enneaegse erutuvuse sündroom siinusarütmia

Tere!

Südamega puperdamised algasid eelmise aasta jaanuaris, suurte vahedega.
Praeguseks on asi aina sagedasem, olen käinud emos mõned korrad ja nüüd perearst suunas kardioloogi juurde, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Olen sellises olukorras patsientidele teinud ööpäevase elektrokardiogrammi ehk EKG holteri, korraldanud e konsultatsiooni PERH kardioloogiga, vastus paari päevaga, vajadusel on patsient kiiresti ...

Loe edasi

Väikevaagna varikoos?

Tere!
Olen 29 aastane naine, mul on aasta jooksul olnud igapäevaselt valu paremal alakõhus. Valuiseloom näriv/torkiv, valu on talutav, kuid häiriv, igapäevaselt valuvaigisteid ei vajam tugevama valu ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Püüan vastata küsimustele lühidalt, et mitte tekitada rohkem segadust:
1. Soovitan mitte keskenduda radioloogi arvamusele. See on lihtsalt hüpotees.
2. Vaagnavarikoosile ...

Loe edasi

Jalad külmetavad ja valutavad

Tervist!

Nimelt on mul juba mõnda aega jalad valutanud, eriti puhkeasendis annab tunda, vahest veidi tuimad ning surisevad, vahepeal väga ebamugav tunne jalgades (kuni põlvedeni) ja õhtuti ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Ei, tõenäosus, et tegemist oleks praegu verevarustushäirega, on praktiliselt olematu. Küll võib põhjuseks olla sagedamini esinev radikulopaatia.
Minu arvates oon kõige mõistlikum, ...

Loe edasi

Sooda

Kas sööda puhastab veresooni? Mitmest kohast loen, et teeb seda?

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Ei, palun soodat sellel eesmärgil mitte tarvitada.


Veronika Palmiste
veresoontekirurg

Loe edasi

Ekstrasüstolid

Tere! Olen viimased 4-5 aastat väga hädas ebamugavustundega südames. Keegi ei ole siiani suutnud sellele ravi leida aga samas pole arstid ka öelnud, et kõik on korras, vaid pigem suunanud tagasi kontrolli ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ei näe uuringutulemuses midagi murettekitavat. Üksikud vahelöögid esinevad kõigil, neid soodustab stress, väsimus, nälgimine, liigsöömine, viirusinfektsioon.
Elage muretult, parajalt ...

Loe edasi

Mustad triibud pöidlaküüne all

Ei leidnud ilmselt täpselt õiget arsti, kuid tundute teemale kõige lähemal.
Pöidlaküüne all on kaks peenikwst musta triipu, kas oakste öelda, et kas on misagi mille pärast muretseda?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ei näe probleemi. Kui pruun triip oleks tumedam ja laiem, algaks küünejuure piirkonnast, siis on vajalik uuringud. Ilmselt seos tööga, kokkupuude õlide-värvidega.

Head tervist ...

Loe edasi

Pulseeriv tunne

Kaelas, keele taga ja rinnus on pulseeriv tunne ja seda on 24/7 tunda. See küll mingit valu ei põhjusta, aga tekitab ärevust, kui süda näiteks korraks jätab löögi vahele/veiderdab. Olen internetist lugenud, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tasub ikka uurida. Selgust tooks selle piirkonna veresoonte ja südame ultraheliuuring, seda korraldab perearst.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: