Küsimus 08.07.22 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!Olen juba üle kolme aasta pigutanud oma seljavaludega aga nüüd on lood läinud põris jubedaks.Et kuidagi oma koduste toimetustega hakkama saama siis pean tarvitama Xanax 1mg ja ööseks solmnosit.Viimane on väga nõrgaks jäänud kuna tarvitan 2 tabletti öösel.RÄ´ääkimata ka valu ja põletiku ravimistest.Trvitan ka epilepsiaravimit lamaktiini.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Psüühika ja kehaline pool on üks tervik. Kui neuroloog midagi olulist ei leidnud, siis psüühiline komponent ja harjutuste osakaal sedavõrd suureneva.
1) Kõik rahustavad harjutused on kasuks.
2) Selja harjutused. Võimlemise matt, selili matile, kätega põlvedest kinni võtta - selg on kumer. Nüüd "kiikuda" ja see masseerib selga, seljalihaseid.
3) minu palve
4) Xanax ja Somnols viitavad psüühilisele aspemtile, viitavad sõltuvuse ohule. Neid vähendada ja siis loobuda.
Head harjutamist.
Jüri O.-M.Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Mida teha, kui arstid ei ütle mis viga on?

Kunagi pea 20 aastat tagasi rohisin ja öösel hakks jube valu kaelas. See närvivalu.
Siis kadus,aga mitte täielikult. Nüüd on nii,et kui kasvõi natuke hoian paremat õlga üleval(tähendab,unustan ennast ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Käesoleva info põhjal:
neuroloogi jutule, Rö-kaelapilt ja kaelalülide ja lülivaheliste diskide olukord.
Sellest alustada, siis saab ka edaspidise raviplaani paika panna.
Lihasprobleemid ...

Loe edasi

6 aastane laps ei taha lastaias käija ,

Tere minu 6aasatane poeg keeldub ükskõikk kellega peale minu olemast. . ühesõnaga kui viin ta kas enda ema juurde või siis lapse ema juurde paneb ta jooksu lubab ennast ära tappa , ja läheb kallale kõigile, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Laste- psühhiaatriga probleemi arutada. Mis lapse käitumist selliseks teeb?
Teie rahulikkus, närveerimine ju tööd ja leiba ei anna. Teie rahustavad tegevused on kasuks.
Lapsega mängulist ...

Loe edasi

Skisofreenia ja alkohol ja kaalutõus

Tere,
Mul diagnoositi pool aastat tagasi skisofreenia. Enne seda oli diagnoosiks äge ja mööduv skisofreenia taoline psühhootiline häire. Ebareaalne tunne oli juba gümnaasiumiajast, mil oli tunne ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohtudel on mõju kehakaalule, mõnedel see mõju küllalgi arvestatav. Siin koostöö psühhiaatriga (kas annab "mängida" arstirohu annusega, või ravimi vahetus (vajadusel).
Kehakaal sõltub ka
Loe edasi

lahkuminek

Mul oli joomisega probleeme ja siis juhtusid iga sugused halvad asjad, petsin meest ja mees teab ja ei andesta, ta viskas mu välja oma majast, mis on tal kinkelepinguga saadud. Meil on 3 last 2 täisealist ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Absoluutne karskus - see on tõendusmaterjal, et olete end muutnud. Sõnad ei maksa ja neid sõnu ei saa ju uskuda enne 6-7 kuu karskust.
Suhelge Lapse huvides, mitte abikaasa mõjutamise vahendina. ...

Loe edasi

Kas te midagi dissotsiatiivsest identiteedihäirest ka teate? Ja mis psühhiaater võib seda diagnoosida, eriti Tartus?

Mul on mitu inimest ühes kehas. Mul on vaja psühhiaatrit kes saaks panna õige diagnoosi.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ikkagi psühhiaatri jutule.
Mis need sisemised mehikese endast kujutavad ja kuidas tegutsevad, kontrollivad, mõjutavad?
Psühhiaatriga peab kontakt tekkima, usaldus. Kui seda ühega ei teki, ...

Loe edasi

Ärevus

Tere tahtsin enda murest räägida ni siis aastal 2020 hakkasin kanepit suitsetama igapäevaselt kuni kuskil 7 kuud vahepeal jäi päeva tegemata kooli alguses kui paar nädalat möödas oli tegin kanepit ja sellest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkohol - ei, tavasuits - ei, kanep - ei.
Jalutuskäigud ca 4-5 km - ja
Minu Palve (vt Enneti palve eelnevastest või interneti otsinguga). esimene samm - ja,
Xajnax - ei. See on nn ...

Loe edasi

psühoos,kõndimine

Tere eelmine kord küsisin kas psühoos võib mõjutada kõndimist?Nimelt joond ei ole ma 5aastat aga 2aastat tagasi oli mul psühoos.6kuud hiljem hakkas kõndimine järjest halvemaks minema ja praegu ei saa üldse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kaks mõtet:
Neuroloogi konsultatsioon ja mida nemad soovitavad - kas mõnda ravimit, konkreetset füsioteraapiat, ravivõimlemist. Ravivõimlemine ja füsioteraapia kindlasti head. Mis jalgadega liigub, ...

Loe edasi

Kas psühoos võib mõjutada kõndimist

Kas psühoos võib mõjutada kõndimist?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhoose ju väga mitmeid. Alkohooliku psühhoos, ... saate isegi aru, et mõjutab.
Psühhooside aegsed meelepetted ja luululised elamused mõjutavad inimese käitumist, võivad oluliselt mõjutade ka ...

Loe edasi

Autismi tunnused väikelapsel

Tere! Väikelaps on 17.kuune, väga murelikuks teeb lapse areng mis ei ole üldse eakohane. Laps nagu ei kuuleks, mõistaks mind, silmkontak on aga vähene. Rääkida sõnu ei oska ja ei püüa. Mänguasjade vastu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Teil on õiged arusaamad. Mõttesuund ka õige.
Kohe laste-psühhiaatri juurde vastuvõtule ja seal selgub konkreetne olukorda ja
vajalikud meetmed.
Autistlik - on nagu kupli all oma elamise-olemisega, ...

Loe edasi

aju

Miks mu aju töötab nii?
Kui ma suudan rahulik olla ja normaalne ehk, siis ei arva, et peaksin kiirelt rääkima või mõtlema, tuleb mu suust jumala mõistlik jutt, enam vähem vms?
Kuid kui ma ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui olen rahulik, siis mõtted ja rääkimine on korras.
Seega - kõik rahustavad võtted-harjutused tulevad kasuks.
vt varasemad, vt raamatust Ennet Psühhiaater. vt varasemaid soovitusi.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: