Endokrinoloogia 3 804 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

TSH 34 ja tabletid?

Tervitus!

Ei taha eluaeg hommikuti esimese asjana tablette süüa. Olen looduseinimene.

Kui ma tablette ei võta, kas elan vähem ja jään raskelt mõnesse haigusesse?
Kas looduses on mõnes taimes sama ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Tegemist on autoimmuunsest türeoidiidist põhjustatud kilpnäärme alatalitlusega. TPO-AK ja Tg-AK on kilpnäärmevastased antikehad ja nende kõrge tiiter on autoimmuunse kilpnäärmehaiguse markeriks. ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus

Tablette võtan juba 1985. aastast 2x100 päevas. TSH on möödunud aasta mais 13,34 ,augustis 6,23 , detsembris 8,45. Perearst saatis Kohtla-Järvele endokrinoloogi juurde ja tablette määrati 250 ühikut päevas. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Jään oma seisukoha juurde - Teie vanuses on TSH 8,45 mIU/l täiesti rahuldav tase. Kehakaalu langetamine on Teie vanuses suur väljakutse - loodetavasti on tasapisi seda siiski võimalik teha.
Tervitades,
...

Loe edasi

kr.türeoidiit ????

Endokrinoloog kirjutas välja L-Thyroxin 50 hommikul 30 min enne sööki. Kasutan Aromasin tbl 1x päevas veel 2.aastat. Kas need rohud sobivad omavahel. Ammendavat vastust arsti käest ei saanud.
TSH ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Võite L-türoksiini julgesti võtta. Teiste ravimitega tal soovimatud koostoimed puuduvad ja analüüside alusel on tõepoolest tegemist algava kilpnäärme alatalitlusega, mille põhjuseks on autoimmuunne ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere.
2011 aastal eemaldati mul kilpnääre täielikult. Operatsiooni järgselt määrati thyronajod 50 mg. Mõne nädala jooksul tõusis kaal enam kui 7 kg. Seejärel suurendati doosi 150 mg, seejärel 225 mg ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Kahjuks ei saa ma kommenteerida väljaspool Eestit toimuvat meditsiinilist tegevust. Kaldun arvama, et tõenäoliselt on Teie jaoks sobiv L-türoksiini annus 150 mcg päevas, kuid annuse adekvaatsuse ...

Loe edasi

Kilpnäärme proovid

Tere,

Kirjutan, sest sünnitasin 35. nädalal enneagse lapse, kuna raseduse ajal tekkis hepatogestoos. Eelmisel nädalal pöördusin arstile, kuna tundsin, et keha on nõrk (lisaks higistamine, vähesel määral ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Tegemist on tõepoolest kilpnäärme ületalitlusega - mõõdukaga küll, kuid siiski selgelt ületalitlusega. Suure tõenäosusega on nõrkus ja higistamine sellega seotud. Kõrge antikehade tiiter näitab, ...

Loe edasi

Tere.Sain analüüsitulemuse ja P-TSH on 5.10ja sellele ravimiThyroxin25 mikrog orion oy j palun kas oskate selgitada mis kilpnäärmega toimub


Sain analüüsitulemuse ja P-TSH on 5.10ja sellele ravimiThyroxin25 mikrog orion oy j palun kas oskate selgitada mis kilpnäärmega toimub

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
TSH 5,1 mIU/l on normist minimaalselt kõrgem ja võib viidata autoimmuunsele kilpnäärmehaigusele. Enne L-türoksiini määramist oleksid olukorra selgitamiseks vajalikud lisauuringud - korduv TSH, FT4 ...

Loe edasi

Kõhuvalu

Tere!
Pöördun kõhuvalu tõttu. Umbes veebruari algusest olen täheldanud valulikkust ülakõhus parema roidekaarealusi, mis vahepeal kiirgab alakõhtu, viimasel ajal rohkem selga. Parema jala kõverdamisel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Saan Teile endokrinoloogina vastata üksnes seda, et Teie kõhuvalul ei ole suure tõenäosusega mingit seost autoimmuunse türeoidiidi või mistahes teise endokriinhaigusega. Soovitan lisaks vereproovile ...

Loe edasi

Kes ravimidoosi määrab?

Üle 3 kuu tagasi pöördusin perearsti poole, kuna väsimus ja kaalutõus. Tehti vereproov, mis näitas et TSH 10.45 mU/l [norm 0.40 - 4.00]. Suunati endokrinoloogi juurde, vaadati ultraheliga ja võeti uus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Ma ei mõista hästi Teie perearsti, kes tema enda poolt määratud uuringu vastust Teile piisavalt ei kommenteerinud. TSH 3,28 mIU/l (N 0,4-4,0 mIU/l) on tõepoolest normi piires ja esialgu võiksite ...

Loe edasi

Beebipillid/juuste väljalangemine

Tere.
Kasutasin yasminelle beebipille 5 aastat. 2017 aasta oktoobris lõpetasin ning sellest ajast saati on juuksed hõrenenud ning jäänud märgatavalt õhemaks ja väljalangemine ei ole siiani peatunud. Kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Beebipillide katkestamine juuste hõrenemise põhjusena on küll vähetõenäoline. Meessuguhormoonide liig peab juuste hõrenemise põhjustamiseks olema üsna oluline ja toob sel juhul enamasti kaasa menstruaaltsükli ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalituse ravi Tiotiliga

Tere!
Mul on kilpnäärme ületalitus. Kasutasin Tiotili. Kas Tiotili on võimalik asendada mingi teise rohuga? Mul hakkas kõikjal külm (toas oli 30 C aga mina värisesin, isegi teki all oli külm) ja lisaks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Tiotiili kõrval on Eestis saadaval ka veel teine kilpnäärme ületalitluse ravim Thyrozol. Kuigi ka mul on raske uskuda, et Teie vaevused olid tiotiiliga seotud, võite igaks juhuks paluda oma raviarsti ...

Loe edasi

Küsi foorumist

Küsi