soolesulgus? 27.06.07 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 29.a. naine ja mul on juba pikemat aega olnud probleem kõhuvaludega.Kuna dets. oli mul emakaväline rasedus ja valud on mõlemal pool munasarja piirkonnas ja natuke madalamal,siis otsustas arst teha laparaskoopilise op. liidete kahtlusega.Mul on olnud ka pimesooleop.umbes 6 aastat tagasi ja peale seda tekib mul pidevalt umbes selle armi juurde nn.vorst-selline kõhust kõrgem,justkui gaasi täis moodusti,mis teeb katsumisel haiget.
Lap-i käigus vabastati üksikud liited,aga arst ütles,et need kohe kindlasti ei olnud valu põhjustajaks,liited olid siis kuskil endise pimesoole piirkonnas.Lap.op. oli mul 14.juunil. Nüüd aga valud muudkui suurenevad-ikka mõlemal pool alakõhus sellised teravad sähvatused ja annavad tuima ja painavat valu ka alaselga.Olen selle "vorstiga" käinud palju kordi perearsti juures ultrahelis,neerudest on tehtud kontrastainega pilte ja kuskilt midagi ei näita.Nüüd on siis valud mõlemal pool ja mitte keegi ei oska midagi teha.Kas siis võib tegu olla mingi soolesisese probleemiga ja kuhu ma peaksin siis selle murega pöörduma?

Ette tänades,
Piret

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Soovitaksin Teil pöörduda Teid opereerinud arsti poole ja tema käest seda küsida. Kahjuks ilma Teid nägemata ainult kirjelduse järgi ei oska ma tõüesti öelda, milles probleem on. Tegu võib olla ka soolesisese probleemiga. Praegusel juhul Te väidate, et valud on tugevnenud peale operatsiooni, siis võib siiski arvata et need on seotud ikkagi operatsiooniga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Ei saanud vastust? Küsi arstilt:

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kubemesong

Tere! Mul on mure. 2 aastat tagasi opereeriti mul paremal pool kubemesong. Nüüd olen paar nädalat tundnud, et samasugused vaevused on tekkinud vasakule poole. Teravad pisted vahetevahel, rõhuv tunne alakõhus, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui kahtlus on songale, õiget aega ei ole. Song ise ära ei parane. Kui on vaevused võiksite kasvõi kohe pöörduda. Probleem võib olla ainult sel juhul, kui song on nii väike, et teda ei saa veel palpeerida ...

Loe edasi

Dieet sapipõie eemaldamise järgselt

Tere, olen noor imetav ema kellel eemaldati hiljuti sapipõis koos kividega. Nüüd olen natuke nõutu, kuna ei tea enam mida süüa ja millal. Haiglast saadud juhised olid üldised ja napid. Varsti saab üks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui tunnete end hästi ka söögiisu on hea, siis ma rangel dieedi erilist vajadust ei näe. Üldisi reegleid võiksite siiski järgia - mitte süüa korraga liiga palju, vältida vürtsikaid ja väga rasvaseid ja ...

Loe edasi

Paistetus jalal

Peale lihaste muljumist mullu oktoobris käisin paar nädalat ringi kipsiga ning seejärel taandus paistetus ning tundus nagu jalg oleks korras. Nüüd juba viimased paar päeva on jalg imelik - vigastatud koha ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vanad traumad võivad ekstreemsetes tingimustes ennast tunda anda. Kas päike süüdi on, selles kahtlen. Pigem võiks põhjus olla tavaliselt suuremas koormuses. Kui vaevused kaovad, siis muretsemiseks põhjust ...

Loe edasi

Pimesoole põletik

Tere! Mul valutas kõht 4 päeva järjest, esimesed kaks päeva valutasin ja siis võtsin Ibustare ja siis enam ei ole valutanud. Pimesoole peale/juurde on siiski valus vajutada ja sellel hetkel sain ka ühel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui kõhuvalu on möödunud, siis operatsioonivajadus on küsitav. Selliste kõhuvalude korralpeaksite aga pöörduma arsti poole kohe - apenditsiidi diagnoosimine ja ravi on siis palju efektiivsem.

Loe edasi

Kasutult seisev jämesool hakkas tööle

Miks mu jämesoole viimane jupp, mis on ülalt kinni õmmeldud (mul on kolostoom), hakkas "tööle"? Iga mõne aja tagant tuleb tugev pakitsuse tunne, nagu oleks kõht lahti. See tuune sunnib mind WC-s punnitama, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui pärasoole könt on inimesel alles, siis defekatsiooni pakitsus on paratamatu. Kui see väga häirib, siis on võimalik ka selle köndi eemaldamine.

Loe edasi

Hematoom kukkumisest

Kukkumisel tekkis nn. muhk otsaette (parema silma peale) 8 cm lai, 4 cm kõrge ja ettepoole 3 cm. Tumesinised verevalumid on langenud rinnuni. Kas sellisel puhul oleks mõistlik kirurgiline sekkumine. Kaua ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirurgilist sekkumist tavaliselt sellistel puhkudel vaja ei ole. Mõnikord võib olla otstarbekas küll hematoomi punkteerimine süstlanõelaga ja vere evakueerimine. Kuu-pooleteisega peaks asi iseenesest paranema. ...

Loe edasi

põlv

Tere
Mul selline mure, et põlve juurde naha alla on tekkinud kaks väikest muna mis liiguvad naha all. Mis need olla võiksid? Põlves valu ei ole.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla nii lümfisõlmede kui ka healoomuliste kasvajaliste moodustistega, Täpsemaks määratlemiseks oleks vaja näha ja katsuda.

Loe edasi

külmunud ola sündroom

22veebr sai aasta kui kukkusin ja selle tagajärjel vasak käsi sai trauma mis osutuks külmunud ola sändroomiks... nüüd olen koik teinud et see paraneks ja ongi juba märgatavalt parem aga annab ikka tunda ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et olete õigel teel. kahjuks aga pole alati võimalik operatsiooni vältida. Kirjelduse järgi teete juba kõike, mis sel puhul tehakse. kahjuks olen mina üldkirurg ja see pole päris minu ala. Peaksite ...

Loe edasi

Ortoos pöialuule

Kas pöialuule on olemas ortoose? Labajala ortoosidest on küll palju hüpeliigese ja hallux valguse ortoose, kuid pöialuule ei ole silmanud. Kas on üldse võimalik "poolel teel" kips asendada ortoosiga pöialuu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ega ortoos ja kips üksteist siiski ei asenda. Igal konkreetsel juhul saab otsustada, kumb on otstarbekam. Peate pöörduma ortopeedi poole, mina olen üldkirurg.

Loe edasi

valus istuda

Istuva iseloomuga töö tagajärjel hakkab päraku piirkonnas pakitsema. Seistes läheb küll paremaks aga tervet tööpäeva (12 tundi) ei jaksa seista

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Asja peaks uurima. Võimalik, et tegu võib olla ka ebamugavas istmes. Tuleks end arstile näidata.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi