metanolon 03.07.08 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

tere!
Mul on selline küsimus, et kuidas mõjutab selline aine nagu metanoloni tarbimine tervist ning kas selle tarbimine võib mõjutada ka laste saamist või tulevaste laste tervist.
Ma ei tea, kas see on õige koht, kust sellist küsimust küsida, kuid internetis ei ole peaaegu üldse sellise aine kohta materjali.

Ette tänades Enn

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Jään teile antud preparaadi osas vastuse võlgu.
Heade soovidega, dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Seedimisprobleemid

Tere! Olen väga mures oma elukaaslase pärast - mees, 31. Tal on juba aastaid väga suured seedimisprobleemid - selle aja jooksul on kõht tal korras olnud vaid väga lühikest aega: viimati paar kuud tagasi ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Teie kirja põhjal saan aru, et püüd on olla võimalikult teadlik oma toiduvalikutest ja tervisest laiemalt.
Samas tuleks üle vaadata komplekselt treeningute ja toitumise vastavus, üldine ...

Loe edasi

Sage söömisvajadus

Olen nüüd umbes 3 aastat aktiivselt trenni teinud (4xnädalas 1,5h jõusaalis). Kaalu on selle ajaga tublisti kadunud (110 -> 95), aga on tekkinud probleem. Kui ma iga 2 tunni tagant midagi ei söö, hakkab ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Te olete tubli ja teie keha ütleb ise, et on aeg süüa. Ideaalis peaks söögikordade vaheaeg olema 2-4 tundi. Tavaliselt võtan toitumiskava koostamisel arvesse treeningute aega, millistest treeningutest ...

Loe edasi

Lapse ülekaal

Tere! Kuhu peaks pöörduma, kui tüdrukul veidi ülekaal. Käidud allergoloogi juures, arvame et võib olla nisujahu või mõne muu toiduaine vastu. Nemad soovitasid otsida abi toitumisest.

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Kuna ma ei tea, mis piirkonnast küsimus tuleb, siis tasub uurida, kas piirkonnas on toitumisspetsialiste, kes nõustavad ka lapsi. Tallinnas on võimalik saada nõu Lastehaigla Toetusfondi ...

Loe edasi

Punetavad laigud kaenla all

Tere.
Ei osanud teie arstide seast võibolla õiget valida. Mu mehel, 51a., on vähemalt aasta olnud üle kaenlaaluste helepunased laigud, üks suur laik kummagil. Lugesin korra, et need viitavad maksakahjustustele. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Ma küll pilti ei näe, kuid kahtlus tekib pindmisele nahaseenele, ehk on midagi sellist: https://www.google.com/search?q=axillary+dermatophytosis&sxsrf=AOaemvJLovjnW4jAutNHWEpjvRThgnL_9Q:1642018199684&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjP0Ia8gq31AhVntIsKHZanAosQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1168&bih=993&dpr=1
Loe edasi

Kaal

Tere!

Ma olen 11 aastane tüdruk, kaalun 35 kg ja olen 146.5 cm pikk. Söön 3 korda päevas tervislikult. Käin neli korda nädalas trennis (iluuisutamas). Mul on küsimus, kas olen alakaalus?

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Kuna laste ja noorte kehamassi indeksi (KMI) normidele vastavus pole võrreldav täiskasvanute omaga, siis vastavalt arvutusele (KMI 16.3) on tegu küll väikese kaalu, aga mitte siiski ...

Loe edasi

Söögiisu kadu

Tere ! Nimelt on probleem sellest et pole peaegu 2 kuud söögiisu olnud mitte miskit väga alla ei lähe. Kõht küll koriseb aga söök alla ei lähe ja pigem ongi seda et näksin ja pigem kui tunnen et tekib ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Söögiisu kadu võib seonduda erinevate probleemidega, sh. meeleoluprobleemide ja kurnatusega. Soovitan teil esmaselt rääkida oma perearstiga, kes saab vajadusel teha täpsustavad analüüsid ...

Loe edasi

Liigeste atroskoopia järgne toitumine

Tere. Soovin teadlikumalt õlaliigese atroskoopia järgses taastusprotsessis osaleda. Küsin, kas on võimalik minu unikaalsest olukorrast ja tervisenäitajatest lähtuvalt koostada liigeseid kiiremini taastav ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Artroskoopia järgselt anti teile ilmselt soovitused, millest hoiduda ja millised füüsilised tegevused on soovitavad, millised mitte. Vajadusel suunatakse ka füsioteraapiasse, mis võib ...

Loe edasi

gastriit ja kõhulahtisus

Mida teha,et kaalu juurde saada ja tervelt elada? Olen alakaalus pikkus 167sm,kaal 60kg

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Siin oleks vaja esmaselt oma toitumist analüüsida. Selleks saate ise kasutada nutridata.ee toitumisprogrammi. Võimalusel soovitan aga oma toitumise üle vaadata koos toitumisspetsialistiga ...

Loe edasi

steatoos

Mul on ülekaal, KMI on 26. Mul diagnoositi steatoos ja elastograa uuringul tase F1. Kas kehakaalu normaliseerimisel ja liikumise suurendamisel on võimalik taastada maksa normaalne seisund?

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Oluline on muuta nii toitumis- kui liikumisharjumusi ja välistada alkoholitarvitamine. Tähtis on ka, mis põhjustel taoline seisund on kujunenud, aga kindlasti toob eluviisi ja toitumise ...

Loe edasi

Laktoositalumatus

Tere!
Minu 16-aastane poeg tegi laktoositalumatuse testi, sest mitme kuu väitel oli kohati kõhuvalu ning kõhulahtisust. Paaril viimasel nädalal jäi kõhulahtisus püsima. Testi vastused on teada, kuid ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Tõlgendused on järgnevad.
Kui lahuse joomise järgne veresuhkru väärtuse tõus tühjakõhu veresuhkru väärtusest on alla 1,1 mmol/l, on tegemist laktoositalumatusega.
Kui veresuhkru ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi