Perearst 2 664 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Perearst

Pulseeriv kohin kõrvus ja peas

Tere! Olen 33 a naisterahvas. Mureks pulseeriv kohin kõrvus ja peas, pikemalt aega on olnud ka nohu, kliiniline vereproov on korras. Samuti olen käinud NKK arsti juures, vajalikud uuringud tehtud ja korras. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Vaikses ruumis kuuleb enamus inimesi kohinat või vilet kõrvus. See aga ei häiri ega põhjusta oluliseid vaevusi.
Rõõmustame, et uuringud on korras. Mõistlik on aeg-ajalt oma arste külastada ja ...

Loe edasi

kõhu ja soole valud

Tere
Kirjutan sellise murega, et mul on kõhuvaludega mure ja ei ole siiani lahendust leidnud. Kõik sai alguse enam vähem siis kui tegin suitsetamisega lõpp arve ja pärast seda tundub, et soolestik minuga ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Sageli on nii, et vaevused on ,kuid uuringud ei näita veenvat haigust. Siis leevendatakse juhtivaid vaevusi ja kutsutakse patsient mõne aja pärst taas vastuvõtule. Ühel hetkel tekivad ärevus-depressiooninähud, ...

Loe edasi

Pikemat aega halb enesetunne

Tere! Probleem sai alguse külmetusele viitavatest sümptomitest - kurguvalu, väikene vahelduv palavik (max 37,4), isutus, jõuetus.. Siis hakkas pihta luksumine, toit sees ei püsinud - kõik mis suure vaevaga ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Ikka koostöö oma perearstiga. Arstlik läbivaatus, vaevuste täpsustamine, põhjendatud edasised uuringud ja konsultatsioonid. Alles siis võib midagi öelda.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Loe edasi

Kõrgenenud vererõhk ja süda

Tere

Olen noormees, probleemiks on südame piirkonnas tekkivad valud ja kõrgenenud vererõhk. Pidevalt ajab ka nõrk koormus kergesti hindama.
Hetkel on raviks MetoZok, hoiab enam-vähem kontrolli all ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Teid on põhjalikult uuritud ja määratud vaevusi leevendav ravim. Ei näe kilpnäärme analüüside vastust, seda võiks kontrollida. Saan soovitada mõõdukat füüsilist koormust, nt reibas kõnd ja veidi ...

Loe edasi

Sümptomid

Kuskil aasta-poolteist aastat tagasi oli aneemia ning selle sain august 2019 aastaks korda, tihti kais pearingi ja tasakaaluhäired ja seostasin seda alati aneemiaga. Nüüdseks on olnud vereproovid korras ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Noorel naisel võib olla selle vaevuse taga talitlushäirena vererõhulangus asendi muutmisel. Eriti lamadest tõusmisel. See pole haigus. Võimalik, et ka sisekõrvas paikneva tasakaaluelundi häire ...

Loe edasi

Terviseinfosüsteem

Tere

Mul küsimus terviseinfosüsteemi kohta. Kui patsient on kasutanud ebameeldiva isikliku terviseprobleemi (nt. meestel prostatiit) raviks tasulist erameditsiini. Kas sellisel juhul on inimesel õigus ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Jah, patsiendil on õigus lukustada enda terviselugu, st seal kogutud andmeid ei näe keegi, peale inimese enda. Kui patsient ei soovi oma andmete edasisaatmist terviseinfosüsteemi, siis ta saab ...

Loe edasi

Valud kord siin kord seal

Tere , tundub ilmselt imeliku küsimusena aga kogu aeg kusagilt valutab välja arvatud pea .Valutab vaheldumisi rinnus ,ülaselg alaselg kord kõht ühelepoolt kord teiselt poolt .Olen käinud pere arsti juures ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Olete 26 aastane ja Teid on põhjalikult uuritud erinevates raviasutustes ja ei ole leitud kehalist haigust. Mõte liigub haigusärevuse suunas. St erinevad kehalised vaevused ilma orgaanilise haiguse ...

Loe edasi

südame puudulikus vesi sees

'm
ida teha hakkab jälle paiste minema tekkib jälle vesi kõht on kuni
nabani kivikõva oli haiglas ja aeti vett välja õeldi et on südame puudulikkus mitte uroloogiline põhjus.valusid ei ole urineerimine ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Vaevusel "vesi sees" on väga palju põhjuseid. Mis täpselt ja kuidas seda ravida, seda ei ole minul võimalik ainult teksti alusel ütelda. Saan soovitada oma perearsti külastust, kolleeg saab Teid ...

Loe edasi

Eosinofiilide arv suurenenud: allegia? Parasiidid? Midagi muud?

Tere!

Sain just tagasi vereproovi vastused. Tulemused on siin.

Hb 134 118 - 150 g/l Veri - 12.12.2019 09:10
Hct 40.2 37.0 - 47.0 %
WBC 7.8 4.1 - 9.4 E9/L
RBC 4.49 4.00 - 5.10 E12/L
MCV 89.5 82.0 ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Teie vaevuste taga võib olla väga palju erinevaid haiguseid. Mis täpselt ja kudas ravida, seda ei ole minul võimalik ainult teksti põhjal otsustada. Mõne toiduaine talumatus ? Liigespõletik ? ...

Loe edasi

Kas võib olla probleem südamega.

Tunnen end juba paar nädalat väsinuna. Vahel ei saaks nagu piisavalt õhku hingata. 4 päeva tagasi jäi kurk valusaks ja vasakule pool oleks nagu takjataoline moodustis olnud, mis kriipis ja ajas köhima. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Teie vaevuste võimalikke põhjuseid on väga palju. Mis täpselt ja kuidas ravida - seda ei ole minul võimalik ekraani vahendusel ütelda. Palun pöörduge oma perearsti vastuvõtule, arst vaatab Teid ...

Loe edasi