Perearst 2 467 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Perearst

Süda/vererõhk

Tere,

Olen 21 aastane sportlik noormees. Olen mänginud 10 aastat jalgpalli kuid viimased 2 aastat enam ei mängi. Käin tihedalt jõusaalis. Tahtsin küsida et kui teen intensiivsema trenni (jõusaali puhul ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Olge mureta- kõik on korras. Pulsi taastumise aeg sõltub eelnevast koormusest, närvisüsteemi omapärast, vedelikutabimisest, toitumisest jm asjaoludest. Treeningpulsi sagedus ei tohiks ületada 180-vanus ...

Loe edasi

Süda/vererōhk

Tere,

Olen 21 aastane sportlik noormees. Olen mänginud 10 aastat jalgpalli kuid viimased 2 aastat enam ei mängi. Käin tihedalt jõusaalis. Tahtsin küsida et kui teen intensiivsema trenni (jõusaali puhul ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa:

Tere!
Arvan, et muretsemiseks pole põhjust kuna olete oma tervist spordiarsti juures regulaarselt kontrollinud, kõik uuringud on olnud korras ja spordiarst on lubanud sportida. Pulsi taastumine peale ...

Loe edasi

kurguvalu

umbes kuuaega tagasi oli palavik 37,5 mis möödus kahepäevaga ja peale seda jäi kurk haigeks. vaatasin suhu ja keelele hakkasid tekkima pisikesed punased täpikesed, nüüd vaatsin suhu ja suulagi,põse siseküljed ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Tänan pöördumast. Leid meenutab naha ja limaskestahaigust nimega lame lihhen e lichen planus. Näen, et suulagi on veidi kahvatum. Saan soovitada vaid arsti külastust, seisundi vahetut hindamist, ...

Loe edasi

Minestamine valu pärast

Tere! Soovin teada, kas minestamine valu pärast on normaalne. Nimelt olen ma kahe aasta jooksul kaks korda minestanud. Esimest korda pärast seda kui mul tekkis tõsine lõualuu kramp (viimane asi, mida mäletan ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa:

Tere!
Epilepsia diagnostika küsimused kuuluvad neuroloogide kompetentsi. Kui ühe neuroloogi diagnoos ei tundunud piisavalt põhjendatud ja te ei saanud kõikidele oma haigusega seotud küsimustele vastuseid, ...

Loe edasi

Kas küüneseen?

Tere

Väikse varbaküüs on mul lapsest saadik kahjustatud ja seetõttu on küüs pealt paksem ja ei kasva korrektselt (pealt ka krobeline). Avastasin, et küüs oli tumedam ja küüntetagidega n.ö avasin selle, ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa:

Tere!
Kirjelduse järgi otsustades võib tõepoolest tegu olla jalgade seenhaigusega. Kui kahjustatud on ainult nahk, saab abi ka käsimüügipreparaatidest. Õhtuti tuleks jalad pesta, hoolikalt kuivatada ja ...

Loe edasi

Valud kaelas, kõrvades ja lõuas

Mul valutavad kaelalihased,rangluude juures lihases, kaenlaalused lihased, rinnalihased. Valutavad ka kõrvad ning lõuad ja üldse on tunne, et nägu on pinges. Kaks kuud tagasi oli mul tõenäoliselt angiin, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Raske on konkreetselt oletada, millest just on Teie vaevused tingitud. Võimalik, et angiini järelnähud, võib olla ka iseseisev probleem- lihaspingevalud sundasendist, stressist jm põhjustest. Antibiootikumravi ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tulemused

Tere! Uuriksin natukene vereanalüüside tulemuste kohta. Nimelt on referentsväärtustest andmete osakaal natukene möödas.

MCH - 26.6 pg ( ref. 28.0-36.0)
Basofiilide suhtarv 1.5% (ref. 0.0-1.0) ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa:

Tere!
Saaksin täpsema hinnangu anda kui oleksite kirja pannud kõik kliinilise vere analüüsis hinnatud parameetrid. Olemasoleva info põhjal saab öelda, et tegu võib olla varjatud rauapuudusega kuna MCH ...

Loe edasi

Öine väga sage urineerimine

Käin öösiti kuni 10 korda wc-s. Günekoloogil käidud, proovid korras. Uriiniproov tehtud, oli korras.
Samas öine väga tihe urineerimine algas samal ajal, kui tulid nähtavale hemorroidid. Ei tea, kas teema ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Julgen väita, et orgaanilist haigust Teie kehas ei ole. Teid on vaadanud ja uurinud väga erinevad arstid. Kuid mul jääb kripeldama üks mõte. Nimelt on mõnede südameprobleemide korral iseloomulik ...

Loe edasi

vereanalüüs

Hb 123 117 - 153 g/L
transferriini küllastatus 7.28 15.00 - 45.00 %
Raud 5.1 6.6 - 26.0 µmol/L
Transferriin 2.92 ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Esitasite täisvere, raua ja B12 vitamiini analüüsid. Nende põhjal esineb vähene raua puudus, see ei ole veel mõjutanud hemoglobiini taset. See võib olla kaudselt seotud ka autoimmuunse türeoidiidiga. ...

Loe edasi

Ateroskleroos

Tere.
Olen 60 a naine. Teinud palju tervistkahjustavat tööd (plii, fotokeemia, ammoniaak, väävelhape, soolhape, söövituamine, galvaanika).Varasemalt eriti haige pole olnud (emakavaje, hallkae, ateroomi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi:

Tere !
Tänan usalduse eest. Teie vaevused viitavad väga erinevate organsüsteemide häirele või haigusele. Saan aru, et üsna hiljuti on tekkinud üsna häirivad vaevused- jäsemevalud, tööjõulangus. Kas on ...

Loe edasi