Loe küsimusi ja vastuseid

Perearstidele esitatud küsimustele on 1817 vastust.

Kõht kinni, väljaheitega koos veri.

01.03.15 / Perearst

Nimelt on selline probleem, et kui kõht on kinni siis võib juhtuda, et koos väljaheitega tuleb kaasa väike kogus verd. Hiljuti aga oli kõht ikka väga kinni ja vetsus pidi väga pingutama... Tuli juba natuke rohkem kui üks tilk, mitte palju aga siiski et mure tekiks. Kui kõht korras, siis verd ei tule. Vähemalt siiamaani. Kõhus valu ei ole, isegi mitte kakamise ajal. Loe edasi

Vastab:

Kristi Otsmaa
Kristi OtsmaaPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere !

Kõhukinnisuse puhul juhtub üsna sageli, et tahke ja kõva roojamassi väljutamise käigus võib tualetis käies pühkimisel märgata paberil vähest heledat verd. Enamasti on vereerituse põhjuseks pärasoole veenikomud ehk hemorroidid, harvemini pärasoole lõhed.
Selle seisundi lahendamisel on esmatähtis kõhukinnisuse ennetamine ja ravi. Kõhukinnisuse ravis on väga tähtis koht dieedil. Toit peab sisaldama ohtralt kiudaineid (puuvilju, köögivilju, salateid, täisteratooteid), piisavalt ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Südame rütmihäired,ärevushäire

28.02.15 / Perearst

Tere

diagnoos Ortostaatiline hüpotensioon ja Sünkoop e süvaminestus ja kollops Loe edasi

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere
Kuidas ka püüda, pole siiski võimalik anda üksikasjalike soovitusi Teie haiguste ja ravi osas. Ortostaatiliseks hüpotensiooniks nimetatakse lühiajalist vererõhu langust seoses kehaasendi muutusega, nt kiirel tõusul lamadest istuma või püsti. Sellega kaasneb lühiajaline õõtsumis-ebakindlustunne, see aga möödub 5-10 sekundiga. Seisund on normaalne füsioloogiline avaldus ja võib avalduda rohkem või vähem kõigil meist. Vanemas eas esineb seda aga rohkem, seda soodustavad mitmed ravimid. 43 ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Pidev iiveldus

23.02.15 / Perearst

Tere. Ma ei ole kindel kas pöördun õige arsti poole, kuid räägin Teile oma mure ära. Ehk oskate aidata või kuskile edasi suunata. See probleem algas tegelikult juba umbes 3 aastat tagasi. Kuu või kaks on tervis enamvähem hea ja siis tuleb nädala või kahe pikkune periood millal tunnen end väga halvasti. Väsimus on meeletu, lähen vara magama, hommikul ärkan umbes kümne ajal, väsinuna. Jõuan ära juua kohvi ja ehk mõned majapidamis toimetused teha kui olen taas väsinud ja meeleldi taas magama läheks. ... Loe edasi

Vastab:

Le Vallikivi
Le VallikiviPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tervist
Kui Teie tervist on korduvalt kontrollitud ja ka vereproovid on korras ning halva ja hea enesetunde perioodid vahelduvad, mitte seisund ei lähe järjest ja järjest hullemaks, siis ma pigem ei soovitaks jätkata haiguse otsimist, vaid pigem kuulata oma keha poolt antavaid signaale ja puhatagi halva enesetunde perioodidel rohkem. Need sümptomid võimenduvad tegelikult veelgi, mida rohkem neile tähelepanu pöörata. Sellised kaebused on ka eriti iseloomulikud valgusevaesele talveperioodile, ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

vererõhk

23.02.15 / Perearst

Tere!
Olen aastaid tarvitanud vererõhu ravimeid, põhiliselt Cardace Comp. Viimastel aegadel olen kodus vererõhku mõõtes täheldanud seda, et alumine rõhk jääb normi piiresse umbes 75-80, aga ülemine kipub jääma madalaks, tihti alla 100. Siis tekibki küsimus, kas ma ikka peaksin vererõhu ravimit võtma? Süda ei ole treenitud, siin on mul endal vajakajäämist ja võimalus asja parandada, püüan sellega tegelda. Muidu on diagnoositud mitraalklapi prolaps, aga olen aru saanud, et see pole midagi ohtlikku. ... Loe edasi

Vastab:

Le Vallikivi
Le VallikiviPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tervist
Soovitaksin Teil selle probleemiga siiski minnagi oma perearsti vastuvõtule, kindlasti rääkida ka "loperdamisest" ja lihaskrampidest, kuivõrd tegemist on muudatusega Teie terviseseisundis, millel võib olla oluline tähendus ja mis ei saa olla tingitud ainult Teie vererõhu tablettidest. Kuivõrd olete tarvitanud juba pikalt samu ravimeid, siis kindlasti peab üle vaatama, kas seesama aastatetagune ravim on Teie muutunud terviseseisundi puhul ikka veel kõige parem lahendus või on see mingi ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

haigus

20.02.15 / Perearst

Tere,probleem selline,et juba mitu aastat on enamus ajast nagu kehva olla,ei ole nagu palavik aga lihtsalt selline loid tunne on peal ja kehva enesetunne,kui sporti teen siis on koguaeg külm ja enda higist hakkab lihtsalt külm ja ei suuda näiteks korvpalli mängida korralikult,ka stress on päris kõva ja ärritun iga väikse asja peale! Olen käinud solaariumis suht tihti viimased 2-3 aastat,nii umbes korra nädalas selle aja peale ehk ja on tekinud sünnimärgid viimase aasta aja jooksul! Ise muidu higistan ... Loe edasi

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere !
Ega muud kui esmalt perearsti vastuvõtule- esmased uuringud, vereproovid, sh kilpnäärme analüüsid alatalitluse suhtes. Kui kehalised haigused välistatud saab mõtelda edasi kuidas kõigeparemini teid saaks aidata.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Vereanalüüsi vastus

18.02.15 / Perearst

Tere!

Välismaal sai arsti juures vere uuringud tehtud. Analüüs oli muidu korras, aga mõned näitajad olid veidi nihkes. Monotsüütide % oli 8.4, kuigi normväärtus oli määratud 0-7.2. Samas teine monotsüütide näitaja oli normis, 0.6. Samuti oli kõrgenenud TIBC, see oli 98 umol/L. Norm oleks olnud kuni 77 ja viimane näit oli transferiin, mis oli 3.9 g/L, norm 2.0-3.6.
Kas oskate öelda, kas peaksin muretsema ja millest nende näitajate tõus võib olla põhjustatud? Loe edasi

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere !
Näitajad on keskmit normist veidi nihkes, kuid iga inimene on veidi erinev ning seetõttu keskmine ei pruugi olla talle õige. Kui arst jäi Teiega rahule ja enesetunne he, teised uuringud korras, siis on kõik hästi.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Valu kannas

06.02.15 / Perearst

Aastavahetusele järgneval hommikul ärkasin sinise kannaga, millele oli valus astuda, kuigi teadlikult ei saanud kand kusagilt sellist põrutust. Arvasin, et võib-olla on tegu ka näiteks koormusest tingitud veresoone lõhkemisega ja lasin asjal olla. Sinine taandus ja praeguseks on kand oma õiget värvi. Valu on andnud tagasi, aga hoolimata sellest ei ole veel sellele astumine mugav ja tekitab kohati valu - eriti siis, kui jalg saab suuremat koormust. Üle kuu on möödas ja mõtlen, et ehk peaks arsti juurde ... Loe edasi

Vastab:

Le Vallikivi
Le VallikiviPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tervist
Oma küsimuses Te ei kirjelda, kas aastavahetusel juhtus midagi sellist, mis võinuks sellele kannavalule seletust anda - näiteks trauma, väänamine hüppeliigesest, hüppamine kõrgusest, põrutus vms. Igal juhul on Teie kaebuste kestus natuke liiga pikk selleks, et lasta sellel niisama minna ja oodata iseenesliku paranemisprotsessi kulgemist. Parem on, kui teie oma perearst selle siiski üle vaatab ja vajadusel ka põhjusi uurib - 5 nädalat ja jääksümptomite püsimine on selleks piisav põhjus. ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

milliseid verevedeldajaid kasutada mis ei tekitaks veritsust just tuppest.

29.01.15 / Perearst

Olen 83aastat vana dignoositi minul kõrgvererõhutõbi stenokardia kodade virvendusarütmia raske südamepuudulikus.Ravimeid kokku 8 südamele digoxin.metazok ja verevedeldaja trombex teised ravimid torasemid.isomonit.retafyllin.lozap.azilect.metformin.Siiani kõik korras kuid juulikuus tekkis veritsus tupest.kohe läksin günekoloogi juurde tehti kindlaks et kõik korras kuid arst ütles et viga võib olla just trombexi kasutamisel mida olen võtnud 10 aastat.Perearst andis uue rohu.Pradaxa.lugu sama siis Marevan ... Loe edasi

Vastab:

Madis Veskimägi
Madis VeskimägiPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere
Soovitan veelkord asjatundliku günekoloogi konsultatsiooni-uuringuid. Isiklikult ei ole kohanud naispatsiente, kellel on tekkinud verevedeldajatest tupeverejooks. Seniks on Pradaxa v Hiertemagnyl täiesti piisavad.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

antibiootikumid

26.01.15 / Perearst

Tere!Pöördun Teie poole sellise murega, et minu emale kirjutas perearst välja sellised rohud ospamax 1000mg ja klerimed 500 mg.-7 päevaks(probleem maos).Samal ajal võtab ta ka veel lisaks kolesterooli, veresuhkru, kõrgxvererõhu ja pearingluse rohtu Küsimus selline, teisel päeval tekkis nende rohtude võtmisest jube nõrkus ,külmavärinad ja jube higistamine.Nagu ma olen aru saanud et need kaks rohtu on antibiootikumid kas ta üdse võib neid võtta kui organism sellisena reageerib või peaks võtma ainult ... Loe edasi

Vastab:

Le Vallikivi
Le VallikiviPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tervist
Need antibiootikumid on osa kolmikravist, mis on mõeldud Teie ema vaevava maoprobleemi lahendamiseks. Kui on pidevalt probleemid maoga ja tuleb käia sageli tülikal uuringul, siis on kindlasti näidustatud ravikuuri läbitegemine ettenähtud ravimitega ja vajalik arv päevi, sest tavalistest happerohtudest on jäänud väheks ja vaja on ka maoprobleeme põhjustava helikobakteri vastast antibiootikumravi. Kui haigusi on mitu ja ka ravimeid palju, siis on koos- ja kõrvaltoimete esinemine kahjuks ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei
 

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

2 nädalat nohu ja palaviku tunne!

25.01.15 / Perearst

Tere! Kaks nädalat tagasi algas mul kohutav nohu,ilmselt sain kuskilt viiruse.Ravisin kodustel meetoditel,küüslauk,sidrun,sibul,ingver,mesi,nohu jäi vähemaks, ja võib öelda, et on möödas,kuid nüüd on tunne,et nohu on peas kinni,vahel tunnen kummardudes isegi hambaid ja väike surve on peas ja pea nagu heliseks.
Arsti poole ma pöördunud pole,ma ei asu praegu Eestis ja sellist ravikindlustust ei oma.Kas võib olla, et nohu on peas ja kui,siis kuidas sellest vabaneda,väike palaviku tunne viitab ... Loe edasi

Vastab:

Kristi Otsmaa
Kristi OtsmaaPerearst
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere lugupeetud küsija,

Teie kirjelduse põhjal tekib kahtlus, et tegu on nohu tüsistusena tekkinud ninakõrvalkoobaste põletikuga. Kuna probleem algas juba 2 nädalat tagasi, on tõenäoliselt vajalik antibiootikumravi. Selleks peaksite pöörduma arsti vastuvõtule.
Lisaks antibiootikumidele on soovitav nn. turset vähendav ravi. Eeldusel, et Teil ei ole probleeme südame ja kõrge vererõhuga, võiksite turse leevendamiseks tarvitada pseudoefedriini sisaldavat preparaati, näiteks Sudafedi ... Loe edasi

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid
 

Pildilised ravijuhised: