Bilirubiini tase 03.09.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,

Aegajalt on mulle tundunud, et mu mehe silmad on kollased. Perearst tegi vereanalüüsid. Hemogramm oli ideaalne, maksanäitajatest oli bilirubiin 21,2, pisut normist kõrgem. Küsin kas selline näit põhjustab silmade kollasust? Kas selle näidu pärast peaks muretsema ja edasi uurima? Millest selline väike tõus õin põhjustatud olla. Lisatud pilt vereproovi tulemustest.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Selline näit ei põhjusta silmavalgete kollakust, see peaks olema 2 x kõrgem. Kuid välistada ei saa, et see ongi hooti kõrgem. Selle taga võib olla väga erinevaid haiguseid ja talitlushäireid- nt Gilbert sündroom. Saan soovitada perearsti vastuvõttu, ja sagedasemate võimalike põhjuste hindamist. Hea, et maksaproovid ja viiruslike maksapõletike testid on korras.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Perearst

Kõrge bilirubiini tase

Tere
Pöördun Teie poole küsimusega, millest võib olla tingitud lubatust normist kõrgem bilirubiini tase. Nimelt, minu abikaasal (35 a., kasv 192, 90 kg kaal jätis suitsetamise maha ca 7-8 aastat ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Põhjusi on väga palju. Kui "maksaproovid" on korras, siis võib olla tegemist healoomulise bilirubiinitaeme tõusuga, seda nimetatakse Gilberti sündroomiks. Selle korral esineb just hommikune ...

Loe edasi

Bilirubiini taseme kõrgenemine

Tere!
Soovin Teie arvamust.
Olen 28a. naine.
Olen natuke mures, miks mul bilirubiin on kõrgenenud. Suvel näitas proov 29,9 ja eelmisel nädalal tehutd proov oli 24. Kuigi aastal 2008 ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vabandan hilisema vastuse eest. Soovitan pöörduda perearsti vastuvõtule, kes koostab edasise uuringute ja konsultatsioonide plaani. Kindlasti oleks vaja ultraheliuuring, viirushepatiitide ...

Loe edasi

Hüperbilirubineemia.

Tere! Mul on bilirubiini tase veres kõrge. Testidel olen käinud. Maksal midagi viga ei ole ja põhjalikud vereanalüüsid on ka tehtud. Arvatavasti on siis Gilberti sündroom. Tean, et see on kahjutu haigus, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Seda seisundit diagnoosib arst uuringute, anamnesi ja arstliku leiu alusel. Diagnoosiv arst annab ka konkreetsed soovitused ravi ja reziimi osas. Loomulikult mõlteb arst ka paljude teiste ...

Loe edasi

Billirubiin

Tere!
Olen 42 a naine. Mida näitab kõrge billirubiini tase (44,0).

Lugupidamisega,
Ly

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Bilirubiini ainevahetus on keerukas. Võimalikud põhjused on maksa ja verehaigused. Võimalik on ka healoomuline hommikune bilirubiini taseme tõus, piiriks u 30-40. Vajalik on selle põhjuse kindlaks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: