Kolmiknärvi põletik. 27.01.17 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere!

Mul on selline mure, et umbes kaks kuud tunnen pidevalt paremas kõrvas tuikavat valu, kõrvalesta all, paremal pool lõualuu all. Kui lõualuu all olevat kohta vajutan, on see valulik. Valu kiirgab paremasse kõrva. Olen käinud kõrva näitamas kaks korda perearstil ja põletikku pole. Kõrv pidi korras olema. Perearst oletab, et valu tuleb kaela seljalihaste pingest. aasta tagasi olid mul imelikud tuikavad peavalud, emos tehti peast kompuuter see oli korras. Lisaks käisin neuroloogi juures ja sain diagnoosi kuklanärvi neuralgia. peavalud on möödas ja pole enam kimbutanud. Mainin, et seoses röhatiste ja tükitundega kurgus on diagnoositud ka reflukshaigus, kuid olen uurinud, et antud haigus ei põhjusta kõrvavalu, ka pole mul hetkel refluksi. Kilpnääre ja lümfisõlmede uh ka tehtud ja see on korras. Kas võib kõrvavalu põhjustada kolmiknärvi põletik? Kui vajutan paremale põskkoopale on ka see tundlik. Hetkel tarvitan kõrvavalu vastu aegajalt valuvaigistit. Kas on vajalik uus kompuuter uuring peast? Kas on selline ühepoolne kõrvavalu seotud kolmiknärvi põletikuga , kas vajan neuroloogi kosuldatsiooni?
Ette tänades!

Arst vastas:

Liis Sabre

dr Liis Sabre

Neuroloog

Tere!
Teie kirjeldus sarnaneb natuke tõesti kolmiknärvi neuralgiale. Tavaliselt süvendab seda valu näiteks külm, hammaste pesemine. Tavaliselt on see valu hootine ja esineb ka täiesti valuvabasid perioode. Kui paratsetamool valu vastu aitab, on hea. Ärge praegu väga muretsema hakake, kuid neuroloog võiks Teid plaaniliselt tõesti läbi vaadata ja otsustada, kas oleks vaja teostada ka magnetuuring, ning korraldada valuravi.
Kõike head soovides,
Liis Sabre

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalud

Tere. Olen 16 aastane tütarlaps. Mul on olnud 2008 aasta talvest peavalud. Selline tunne on, et midagi rõhuks otsmikule seest poolt. Aga kuskilt mujalt ei valuta. Siis käisin perearsti juures, kes saatis ...

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
kui on arvatud kolmiknärvi neuralgiat, siis see võib korduda. Soovitan taolises olukorras vestelda neuroloogiga, kes vaatab teid ja hindab peavalu iseloomu.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi