Alkohol 31.08.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,
Mu isa on 72 aastane. Ta pole kunagi just nö pitsi sülitanud, kuid kindlasti ei saa ta kohta öelda ka, et alkohoolik oleks. Selline keskmine eesti mees. Viimastel aastatel olen täheldanud, et ta enam ei kanna alkoholi nii nagu vanasti ja see on muutunud suisa drastiliselt. Täna on olukord selline, et peale kahe õlu joomist on ta tuntavalt purjus ning kui sinna otsa veel peaks võetama paar pitsi viina, on olemas täielikud alkoholi mürgituse sümptomid.

Kas see on kuidagi seletatav, et inimesel vanusega niimoodi alkoholi taluvus oluliselt väheneb? Või võib see viidata mõnele muue tervisehädale?

Ette tänades

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Võimalusi on mitu. Taluvuse langus, maksa kahjustus, põletik, muu haigus, kasvav vanus jm. Mis just on see tõeline põhjus, jääb minu poolt oletamata. Pöörduge oma perearsti vastuvõtule, läbivaatus, täpsustavad uuringud ja alles siis saab hakata ravima haigust või vähemalt leevendada olukorda. Tuletan meelde ka madalariskiga alkoholitarbimise: selles vanuses mehed 2-3 ühikut päevas, 1-2 päevaste vahedega. Nädalas seega 2-3 võtmiskorda. 1 alkoholiühik: 1 pits st 40 g viina, või 250 ml õlut 5% või 125 g veini 10 % jne.

Head tervist ja õigeid valikuid soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Tume sügelev laik nahal

Tere
Alates juuni kuust selline tume laik hüppeliigese all nahal. Meeletult sügeleb

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kahjuks ei ole pilti. Esmalt perearsti vastuvõtule, kolleeg otsustab edasise ravi
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Loe edasi

Kalprotektiin roojas

Tere!

Käisin oma kõhuvalude pärast taaskord Synlabis väljaheite proovi tegemas. Lasin võtta näidu peitverele ja kalprotektiinile. Peitveri oli negatiivne, kuid kalprotektiini näit oli 83, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Leid on omane vöötohatisele. Esimestel päevadel määratakse tablettravikuur, valcyclovir. Nüüd aga valuravi ja paikne salv käsimüügist. Lööve taandub, kuid valu võib kiusata kaua.
Head ...

Loe edasi

Vöötohatis?

Tere!

Ligi 9 päeva tagasi tundsin juhuslikult puudutades vasaku abaluu peal valulikku kohta. Algul arvasin, et tegu on kas vistriku või nahaaluse punniga ja ei pööranud asjale tähelepanu. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Leid on omane vöötohatisele. Esimestel päevadel määratakse tablettravikuur, valcyclovir. Nüüd aga valuravi ja paikne salv käsimüügist. Lööve taandub, kuid valu võib kiusata kaua.
Head ...

Loe edasi

Relvaloa tervisetõend

2018 aastal diagnoositi mul epilepsia. Soovisin 2018 aasta lõpupoole pikendada relvaloa tervisetõendit. Neuroloog dr.Penu ei näinud takistust tervisetõendi pikendamiseks minu perearst aga tõendit ei andnud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Isiklikult arvan, et võib anda tõendi. Ep haiged ka juhivad autot kui raviga on kõik ok.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Loe edasi

Kilpnääre, südamepakett ja ärevushood

Kevadel ägenes ärevus... miski ei aidanud , vana rohu Paroksetiini lõpetasime ära ja läksin üle Brintellix 10 mg. peale. Ikka vaevused, halb olla, vererõhu kõikumine, südamekloppimine... läksin ja tegin ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Need hälbed on minimaalsed ja mahuvad normi piiri, sest põhinäitajad on normis. Teie perearst ja Synlabi arst meelsasti selgitavad kõike lähemalt.

Head tervist soovides
Madis ...

Loe edasi

Hematoloogilised uuringud

Tere!

Tahaksin küsida, kas vereanalüüsi näitudes (5-osaline hemogramm leukogrammiga, erütrotsüütide settekiirus, CRV) toimuvad mingid muutused mitte hematoloogilise päritoluga pahaloomuliste ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui enesetunne hea ja need vereproovid korras, siis ei tasu muretseda. Vereanalüüside muutused on reeglina mittespetsiifilised, st neil võib olla palju erinevaid põhjuseid. PTeie perearst ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere,

Veebruaris 2019 tegin vereproovi, öeldi et kerge leukopeenia ja tuleb korrata märtsis 2019, näitajad olid natuke paremad ja nüüd septembris 2019 on näitajad samad. Öeldi et tuleb vereproovi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõistan muret ja lohutan- verevähi sümptome ei ole. Leukotsüütide vähesus on minimaalne ja see on pigem Teie omapära, see võib kasneda ka stressile, põetud viirusinfektsioonile jm.
Teie ...

Loe edasi

B12 vitamiini puudus beebil

Tere,

Mure oma 2-kuuse beebi pärast - beebi magab öösel suhteliselt hästi, u 10 tundi vahepeal söömiseks ärkamistega, u 4 söögikorda, aga päevased uned on lühikesed, u 30-40min (olenemata ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui beebi võtab kenasti juurde ja areng on igati hea, siis arstid on rahul ja ei hakka lapsukest huvipärast torkima. Rääkige oma muredest perearstiga ja koos leiate parimad lahendused.
Loe edasi

seenhaigus ninakõrvalkoopas?

Lugesin Teie vastust ninakõrvalkoobaste seenhaiguse diagnoosimise kohta kompuutriga ja otsustasin ka kirjutada. Kaebasin arstile vahelduvat ninakinnisust külili magades, selili ja püsti olles seda pole. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Siinkohal soovitan julgelt küsida teise ja kolmanda asjatundliku nina-kõrva-kurguarsti hinnangut. Minuteada katsutakse ikka ninaneelu vastava endoskoopilise seadmega uurida ja ehk ka pugeda ...

Loe edasi

Sooleparasiidid

Tere, mul on mitu päeva kõhus keeranud ja iiveldanud eriti just õhtuti ja kõht on lahti, pärakus on ka imelik tunne, kõdi ja nagu keegi oleks seal, kas mul võivad olla naaskelsabad? Või tegemist muuga, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Naaskelsabade juhtiv vaevus on pepu sügelus ja tüdrukutel mõnikord ka valulik pissimine. Teie vaevused ei ole omased naaskelsabatõvele. Perearst aitab meelsasti kõike täpsustada.
Head ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: