Kas tegemist võib olla ateroomiga? 12.04.24 / Perearst

Külastaja küsib:

2 aastasel lapsel kõrva taga selline sinakas/lilla ümar muna kas tegemist võib olla ateroomiga või on midagi muud. Mida teha?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Saan aru, et 2 aastasel lapsel on kõrvarõngas ja selles kandis siis selline munake. Tekib kahtlus võõrkeha granuloomi suhtes. Paistab, et kõrvarõngas on millestki muust, kui kullast, sellest selline reaktsioon. Esimene soovitus - eemaldada see kõrvarõngas ja edasi vaadata, kuidas piirkond paraneb. Vajadusel perearsti ja kirurgi konsultatsioon.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Põletikuline soolehaigus

Tere

Andsin vereproovi, kus kalprotektiin oli normist kõrgem peab olema <50, mul oli see 73. Muud põletikunäidud olid korras ehk ei näidanud midagi, raua tase veres on ka alla normi. Kas see ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Selline küsimus juba sai vastuse. Tõus on minimaalne, Duspatalin on soolt rahustav ravim, kasutatakse sooleärritussündroomi korral, kui muud haigused välistatud.
Usun, et kolleeg gastroenteroloog ...

Loe edasi

Ragisev ranne

Tere! Mul oli sügisel lodiluumurd ja nüüd 2 nädalat tagasi väänati mul sama kätt nüüd mul ranne ragiseb juba 2 nädalat ja valutab ning on ka piiratud painuvus. Ütitasin ka pöörduda emose aga seal mind ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ikka perearst, arstlik läbivaatus, vajadusel kordusradiogrammid randmest 3 suunas, lodiluu projektsioon, ultraheliuuring, siis edasine.
Esialgu võiks kanda päeval randme ortoosi, paikselt ...

Loe edasi

Nõelafoobia

Tere

Probleem on kestnud algklassidest peale. Algus ega põhjus pole teada. Pole kunagi julgenud verd anda, mistõttu ühtteist elus tegemata jäänud või edasi lükatud.
Teraapias pole käinud. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Trüpanofoobia ehk nõelahirm on üsna sage, eriti lastel. Probleemiga peab tegelma ja leidma leevendust, seda korraldab vastava kogemusega psühhiaater ja psühholoog meeskonnatööna.
Oma ...

Loe edasi

Ninavere jooks

Ninaverejooks on olnud 4 korda juba ja üks päev hakkas järsku verd jooksma ja ei lõppend panime külma rätiku nina peale ja rättikust hakkas läbi tulema läksin kraani kausi juurde ja vere klimp tuli välja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Enne tuleb selgitada põhjus, vaid osa vajavad "kõrvetamist". Pöördu esmalt oma perearsti vastuvõtule, tema teostab rinoskoopia, hemogrammi, hüübivus jt uuringud, siis edasine. Nina verejooksu ...

Loe edasi

Nahalaigud

Tere,mure selles,et umbes sügisel tekkisid mul väiksed pruunid laigud,kaenla juurde,kõhu peale ja samuti jalgevahele,aga nüüd need laigud on läinud ikka väga suureks ja jalgevahele eriti mõlemal pool ja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab olema healoomuline nahahaigus pityriasis versicolor. On ka teisi põhjuseid. Täpsemaks diagnoosiks ja raviks pöörduge oma perearsti vastuvõtule.

Head tervist soovides,
Loe edasi

Mis või olla tekke põhjus.

Miks keelele sellised laigud tekivad. Kas võib olla mokatubaka kasutamisest või mõni muu põhjus sellel. Keelekarv kaob ära nende kohtade pealt.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Seda nimetatakse geograafiliseks keeleks, pole ohtlik. Soodustada võib antibiootikumravi ja mokatubakas, ühekülgne, korrapäratu söömine jm. Soovitan pehme hambaharja ja lahjendtud suuloputusveega ...

Loe edasi

Põletikuline soolehaigus

Tere

Andsin vereproovi, kus kalprotektiin oli normist kõrgem peab olema <50, mul oli see 73. Muud põletikunäidud olid korras ehk ei näidanud midagi, raua tase veres on ka alla normi. Kas see ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kalprotektiinitõus on tibatilluke, haigust näitab 5-10 x tõus. Hea, et põletikuproovid korras. Pikemaaegse kõhulahtisuse põhjuseid on palju, neid uurib gastroenteroloog. Kui kõik uuringud ...

Loe edasi

Vereproovi vastused

Tehti vereproov. Vereproovis oli punases see: Mycoplasma pneumoniae IgG QN
36,6. Mida see näitab ?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Oelte põdenud mükoplasma pisikust põhjustatud haigust. Tavaliselt kopsupõletik. Ägedat haigust ei ole. Üksikanalüüsist on olulisem hinnata IgM, IgG ja IgA antikehade taset teatud aja möödudes. ...

Loe edasi

Mingi ümar klomp pärasooles.

Tere,

Olen 32 aastane mees. Ja küsin kas peaks muretsema. Nimelt ma ennem ei teadnud. Ei osanud aimatagi. Aga käisin täna hommikul wc häda 2. Ja peale seda. Hakkasin puhtaks pühkima. Ja tundsin. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Sagedasem põhjus- pärasoole veenilaiend. Ohutu ja sageliesinev. Täpsustamiseks soovitan pöördumist perearsti vastuvõtule, DRE e pärasoole digitaalne uuring, edasine käsitlus.

Head ...

Loe edasi

SVES

Tere,

Käisin jaanuaris 2024 südame protseduuril, kus mul sulgeti kodadevaheline avaus. Täna 4 kuud hiljem tunnen jätkuvalt SVES se oma rinnus. Peale protseduuri oli nagu ok. Märtsi alguses ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab, et konkreetset kehalist, eriravi vajavat haigust ei ole. Antidepressantidel on leevendav toime, kuid ka plaju kõrvaltoimeid. Nendest loobumine tekitab uusi probleeme, neid ka kirjeldate. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: