plaquenil 09.08.05 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere! Olen 40.a. naine.Põen reumatoloogilist haigust nimega:sidekoe täpsustamata süsteemne haaratus. Tohter määras mulle raviks Plaquenili 0,2. Kas võiksin julgelt seda rohtu tarvitada, kuna ravimi infilehel on kirjas, et võib mõjuda vereloomele(harva esineb luuüdi pärssumist ja võib ägestada porfüüriat). Olen mures seetõttu, et emapoolses suguvõsas on olnud leukeemiahaigust ja ema suri aastaid tagasi leukeemiasse.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Ravimi määras teie arst parimate kavatsustega, hinnates seejuures ka võimalike vastunäidustusi. Igal ravimil esineb oma kõrvaltoimed, kuid need jäävad reeglina alla põhihaigusest tingitud tüsistustele. Plaquenil ei saa ka kuidagi põhjustada leukeemiat. Soovitan oma raviarstiga ka sel teemal rääkida. Kui kaks tohtrit räägivad umbes sama juttu on patsiendi tuju parem. Parem tuju aga teeb ka ravitulemuse paremaks.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Perearst

Südamelihase isheemia?

Tere!
Vabandust, et esitan küsimuse, mis ei kuulu otseselt Teie valdkonda. Kardioloog siin ei vasta.
Mitme aasta jooksul on süvenenud koormusel tekkiv ebamugavustunne rinnakus, nüüd on suruvat-pressivat ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan EKG-st, see on väga informatiivne ja kahjuks ka haigusliku leiuga. Tänan ka usalduse eest. Noorel naisel on sellised vaevused ja leiud väga harvad. Vaadates Teie EKG-d ja lugedes ülikõrgest ...

Loe edasi

Põrn

Tere. Pöördun murega vasakus ribide aluse valuga. 6dal augustil vabal päeval, otsustasin teha trenni. Pole pikka aega teinud. Tegin köhulihaseid. Ning päev-kaks peale seda jäin haigeks. Tugev nohu ning ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kui valu on seotud liigutamisega, siis on kõige tõenäolisem, et tegu on närvi- või lihasvaluga. Eeldusel, et Teil pole enam palavikku ega tugevat köha, võite julgesti tarvitada ibuprofeni 400mg ...

Loe edasi

Põletikunäitaja veres

Tere!
Mind vaevab juba kaks nädalat üldine halb enesetunne. Pearinglus, käed surisevad aegajalt, isutus. 5 päeva tagasi tekkis kõhulahtisus, oksendamine, palavik. Käisin arsti vastuvõtul, tehti analüüsid, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui hakkan oletama võimalikest põhjustest, siis võite päris haigeks jääda. Saan soovitada taas arsti külastust, vaevuste analüüsi, läbivaatust, täpsustavaid uuringud, nt borrelioosi jt haiguste ...

Loe edasi

Jalas tekivad verevalumid ja ka valus on

Kas see ohtlik ei ole kui midagi ei tehta?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ega ei ole olnud sääre traumat, kasvõi suurt füüsilist koormust. Varasemad tervisemured ? Kas säär, verevalumid on kuumemad katsudes? Kui nii, siis meenutab see pindmiste veenide põletikku. ...

Loe edasi

Pikemat aega kestnud kurguvalu

Tervist!

Põdesin paar nädalat tagasi teist korda angiini (esimene kord oli möödunud aasta septembris) ning arst määras antibiootikumid. Tegin oma 10-päevase kuuri lõpuni ja igasugused kaebused ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Oleneb pisikute ja Teie organismi, täpsemalt mandlikoe koosmõjust, toimub paranemine. Täielik paranemine võib võtta aega paarist nädalast isegi paari kuuni. Seostan vaevusi hiljuti põetud ...

Loe edasi

kas võib olla kilpnäärme alatalitus?

tere
tegin synlabis kilpnüürme analüüsi

TSH 4,30 mlu/l
FT4 16,06 pmol/l
TPO-AK 28ku/ kas võib temist olla alatalitusega .kuna mul esinb pidev juuste väljalangemine.vahst ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
TSH ja TPO AK on veidi tõusnud, FT4 normis ( iga labori normid on veidi erinevad ja seda tuleks sealt täpsustada). Arvan, et ravi vajavat kilpnäärmehaigust hetkel ei ole, tegemist on subkliinilise ...

Loe edasi

HIV TEST

Tere

Nimelt olin kaitsmata vahekorras inimesega keda ei tea. Tulenevalt tuli välja, et inimene võib olla narkomaan, sex-teenuse müüja kui ka potesiaalne hiv+. (seda LTKH-s ei rääkinud, ei ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Raske juhtum- olla vahekorras inimesega keda ei tea. Üldiselt on meedikutele teada see, kui on tekkinud tööalane kontakt HIV haigega, nt skalpelli või nõelatorge siis on võimalik määrata kohene ...

Loe edasi

lNR micro aparaat

Soovin osta INR micro aparaati ,et ise kodus analûûsi teha kust ma selle aparaadi saaksin ?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Hea küsimus. Olen paarile patsiendile soovitanud see seade soetada. Kasutamine ei erine kuigipalju glükomeetrist, tulemus ilmub ekraanil, annuse korrigeerimine on üsna lihtne. Annab hingerahu ...

Loe edasi

Roospõletiku järgne tüsistus

Tere! Minu 70aastasel emal on tekkinud roospõletiku järgne tüsistus näos- nägu on tõsiselt paistes, ka ülahuul. EMOs anti emale vaid allergiaravim ning saadeti koju. Kas taolise tüsistusega on olemas efektiivsemat ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Saan soovitada Teie oma perearsti konsultatsiooni, kolleeg vaatab kõike rahulikult ja otsib parimad lahendused. Vajadusel korraldab kiirema konsultatsiooni nt nahaarsti või kirurgiga, töötab ...

Loe edasi

naha vigastus jalal

Tere.
Vanainimene arvas olevat enda jalal puuki. Tõmbas pintsettidega, aga tõenäoliselt puuki ikkagi ei olnud. Ilmselt vigastas nahka või mõnd veresoont. Jalal selline laik nagu pildilt näha võib. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vanemas eas on nahk ja veresooned väga haprad, palju plegi vaja, et tekiks selline vigastus. Teie vaevustest ei loe välja ohumärke, usun, et mõistlik jälgimine ja asi ehk laheneb ise. Liiga ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: