Kurgumandlid 22.11.21 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere!
Hiljuti eemaldati kurgumandlid. Aga nüüd olen hädas sellega, et toit tahab puudu oleva mandli koha ära täita.
Kui ma seda ei eemalda, kas see võib tekitada põletikku?

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!

Mandlite eemaldamise järgselt jääb limaskestale haav, mis peab armistudes paranema. Operatsiooni järgselt on koed saanud traumeeritud ja turse ning valu on ootuspärased vaevused. Esialgu soovitatakse mitte kuuma vedelat toitu, et ei jääks toidu osised limaskestale kinni. Eelistage söögiks ja joogiks seda, mis ei ärrita ja ei tekita probleemi. Soodsa paranemise tagamisel ei tohiks põletikku tekkida. Üks nädal on liiga lühike aeg paranemiseks. Soovitan olla kannatlik ja leida need toidud, mida saab probleemideta neelata.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Peavalu

Imikule vitamiinid.

Tere! Minu imik on 2 kuune.Meie peame igapäev võtma d-vitamiini. Ja 2 korda nädalas B12- vitamiini. Oleme piimasegu peal.. Kas võib imikule neid vitamiine panna pudeli ehk segu sisse ja et ta sööks koos ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Vitamiinid on täpse annustamisega biaoktiivsed ained ja antakse ühe annusena korraga otse suu kaudu.
Piimasegus lahjendades on ebaselge, palju laps lõpuks vitamiini saab.

Loe edasi

Jalalaba paistes, käia ei saa

Tere!

Minu 62.aastasel ema hakkas järsku lonkama. Tegu on väga tegusa ning liikuva naisega, pole tal kunagi midagi häda olnud. Paar kuud tagasi korra lonkas, läks üle ja tundus et jäädavalt. ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Jalalabaga piirduv turse ja valu ei ole tõenäoliselt seotud veenilaienditega. Kõige sagedasem põhjus on seotud ülekoormusest tingitud jalalaba liigeste põletikuga. Kõik mis liigub, ...

Loe edasi

Peavalu lennukiga maandumise ajal

Tere!
Kolmapäeval lendasin ma lennukiga. Kui lennuk hakkas maanduma (umbes 15 min enne maa puudutamist) siis äkitselt tundsin väga tugevat valu parempoolses kulmus, nagu oleks veresoon lõhkenud, ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Torkiv ja elektriline valu ühel pool nägu võib tuleneda kolmiknärvi ärritusest , mida nimetatakse kolmiknärvi neuralgiaks. Võib kesta alates sekunditest kuni pikema kestvusega valusööstudena. ...

Loe edasi

d vitamiin

Tere,15.aprilli seisuga on mu d-vitamiini tase 85,4 nmol/l,üks apteeker ütleb et peaksin edasi võtma,teine ütleb et ei pea,kumb see õige on

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

D vit vastusega 85,4 nmol/l suvisel ajal D vit võtta ei ole tarvis. Sügistalvisel ajal (september-aprill) tuleks edasi võtta.
Optimaalne tase veres on üle 75 nmol/l. Üle või võrdne ...

Loe edasi

Nahakoide teke

Tere, olen täheldanud, et suhteliselt lühikese aja jooksul on silmade ümbrusesse (lao peale ja ka alumisete ripsmete juurde), samuti ka kaela peale tulnud hulk nahakoisid, vähemalt mina olen alati neid ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

"Nahakoi" on mulle võõras termin. Kui tegemist on naha piirkondadega, kus esineb ketendusi , võib tegemist olla dermatiidiga.
Inimestel on erinevat tüüpi nahk. Oma vanematelt ...

Loe edasi

Mehel oli öösel jala sääres kramp ja turse

Mehel oli 1 öö vasakus jalasääres väga tugev kramp ja ta ütles, et korraks oli tunda ka sääre siseküljel turset (selline munakas oli nn üleval). Tarvitab 4 kuud kompleks vitamiine. Suitsetab ja tarvitab ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Lihase tugev kontraktsioon, mida ka lihaskrambiks nimetatakse võib olla tuntav tihke "muna" või "väädina".
Harvad ja üksikud episoodid võivad inimestel esineda. Põhjusi on erinevaid. ...

Loe edasi

Nakauvad liigesed

Tere! Olen 22 aastane noor neiu, kes tunneb muret naksuvate liigeste pärast. Olen teadlik, et see pole olhtlik, kuid häirib siiski. Igaläevaselt kōndides on kuulda naksumist, eriti kui tahaks trenni mōttes ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Nakksuvad liigesed ainsa kaebusena ravi ei vaja. Sobiva koormusega treening võib kaebust vähendada.
Võib proovida kuuri glükoosamiiniga, mis on toidulisand ja käsimüügis saadaval. ...

Loe edasi

Mis see on?

Tere,

Jalasäärele on tekkinud mingi moodustis, ca aasta tagasi. Läinud ajaga suuremaks.

Mis see olla võiks? Kas peaksin pöörduma arstile? Või on see lihtsalt healoomuline moodustis?

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Mina soovotan arstile oma sääre nahal olevat moodustist näidata. Kuna ta on pikalt, umbes aasta kestnud, ja pigem suureneva trendiga, võiks arst ikka üle hinnata.

Head ...

Loe edasi

4 kuuse beebi gaasid ja kaka

el on tohutud gaasivalud(saab ka gaasirohtu)aga enamasti tuleb gaas välja väga tugeva punnitamise ja kõva nutu teel.Üle kuuaja on olnud lapsel ka kaka roheline vedel ja limane,nüüd ühel õhtul oli ka kaka ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Rota vaktsineerimise järgselt võib esineda seedetrakti vaevusi. Vaktsiini kõrvaltoimed on isemööduvad ja lisauuringuid ei vaja. Kolme kuusel beebil laktoosi talumatuse testi ei tehta.Esialgu ...

Loe edasi

Peavalu

Tere!
Selline mure mul,kaks päeva olnud imelik valu ,kui kummardan või liigutusi teen lööb valu otsmikusse ja kuklasse. Vererõhk oli kõrge 149/100/95 aga sellest ei saa tingitud olla .Pärast läks ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Noore inimese kohta on antud vererõhuväärtused väga kõrged.
Peavalu põhjusi on väga erinevaid ja esitatud andmete alusel ei ole võimalik kindlat põhjust välja tuua.
Pea liigutamisega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: