Põie probleem 08.05.20 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere!

Peale urineerimist jääb pakitsustunne, kui põis täitub kaob ka pakitustunne. Lasin teha sylabis uriini ribatesti ja sademe uuringud.
Kas te palun tõlgendaksite tulemust Bakterid- rohkelt baktereid. Samas vaadates ülejäänud tulemusi on need pm korras.
Analüüs Tulemus Normväärtus
Lameepiteeli rakud 3 /hpfi < 2 /hpf
Leukotsüüdid 2 /hpfi < 2 /hpf
Erütrotsüüdid 2 /hpfi < 1 /hpf
Bakterid Rohkelt baktereidi
Uriini ribaanalüüs:
Glükoos Normi piiresi < 2
Ketokehad Negatiivnei < 0.5
Erikaal 1.008i 1.01 - 1.03
pH 6.0i 5 - 7
Nitrit Negatiivnei
Erütrotsüüdid Negatiivnei < 5
Valk Negatiivnei < 0.25
Leukotsüüdid Negatiivnei < 10
Bilirubiin Negatiivnei < 17
Urobilinogeen Normi piiresi < 17

Aitäh

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere! Analüüsi tõlgenduse pidi labor kaasa andma. Uriini analüüsi puhul on väga oluline , kuidas see võetakse. Soovitan analüüs korrata ja täpselt jälgida analüüsi võtmise soovitusi (hommikune uriin, eelnevalt pesta ja korjata keskjoa osa). Uriini analüüsi võib sattuda ka günekoloogilisest osast eritist ja anda sadet. Naise anatoomia on selline, et põletik limaskestal annab ka urotrakti sümptome. Soovitan kindlasti ka günekoloogiga konsulteerida.

Head soovides, Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Punane valulik laik

Tere!
Noormehel tekkis üleöö jalale punane valulik laik. Väidab, et astudes samuti valus, kuid traumeerinud pole. Viimase 24h jooksul, peale laigu avastamist, on see vaid suuremaks ja valulikumaks ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Antud informatsiooni alusel veel kindlat vastest anda ei saa. Võib olla tegemist naha põletikuga, millele viitab valu, punetus. Seda hüpoteesi toetaks kui puudutamisel oleks piirkond kuum. Laienev ...

Loe edasi

Sarikülmetumine

Tere. Mul on aastate pikkune probleem pideva külmetumisega. Sügisel algab, kevadel lõpeb. Väljas viibimine pole soovitatav, varasemalt tekkisid haigusnähud enamasti miinuskraadidega, viimastel aastatel ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Teie poolt kirjeldatud probleemile vastuse leidmine on tõenduspõhises meditsiinis keeruline. Kirjeldate, et olete käinud konsultatsioonidel ja haigusele viitavat ei tuvastatud. Organismi kaitsereaktsioon ...

Loe edasi

Pidev valdavalt mõõdukas peavalu

Tere! Veebruari keskel tekkis peavalu ja palavik, olin paar päeva palavikuga haige. Kui muidu läks paremaks, siis peavalu jäi ja on tänaseni. Kohe alguses sai selgeks, et valu suureneb külmaga. Mugavam ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
infektsioonijärgseid peavalusid esineb võrdlemisi sageli, kuid päris kroonilised kujunevad väga harva. Tervikuna on teada, et infektsioonijärgne peavalu taandub iseseisvalt kuni 3 kuu jooksul. ...

Loe edasi

Pearinglus

2019 aasta suve lõpus alganud kerge pearinglus on praeguseks muutunud väga tugevaks ja igapäevaseks. Pearinglus ise on kergelt edasi-tagasi kõikumisena tunnetatav ja justkui vajumistunne,millele järgneb ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
pearinglus on mittespetsiifiline kaebus, mille taga võivad olla erinevate meditsiiniliste valdkondade põhjused, millest neuroloogilised on vähemus. Teie kirjast loen aga välja, et tegemist ...

Loe edasi

Peapööritus

Tere taas

Kirjutasin Teile ennist kirja seoses pearpööritusega, kuid tundub, et jäi lisamata uuringu vastus, millest kirjas mainisin. Lisasin dokumendi.

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
praegu näen, et Teid on konsulteerinud neuroloog ja oli teostatud magnetresonantstomograafiline uuring, mille alusel tsüst on muutusteta ehk sellega ma kaebusi ei seosta. Kuna uuringuvastusest ...

Loe edasi

Peapööritus

Tere,

Pöördun Teie poolt järgneva murega:

Möödunud aastal, oktoobris käisin soojamaa reisil. Reisi teisel päeval hakkasin tundma kummalist pearinglust. Kirjelduse järgi nagu oleksin ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
pearinglus on mittespetsiifiline kaebus, mille võivad olla paljud erinevate meditsiini valdkondade põhjused. Kuna Teie pearinglus sisaldab tunnuseid, mis viitavad nn. "süsteemsele" pearinglusele, ...

Loe edasi

Lapse higihais

Tere !
Palun öelge kas see et lapsel higi haiseb on normaalne? Otseselt näha pole, et laps oleks higistanud, st kuskilt ei ole märg, aga kaenlaalused haisevad higi järgi, milles võiks asi olla ning ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Higi eritumine ja spetsiifiline lõhn on inimeseti erinev . Higi sisaldab ainevahetuse jääkaineid. Higile lõhna annavad mitmed erinevad protsessid, mis võivad olla normaalsed füsioloogilised protsessid ...

Loe edasi

Roosakad laigud nahal

Tere! Peaks kindlasti antud küsimust küsima nahaarstilt aga kuna siin nahaarsti ei olnud, siis küsin Teilt. Ehk oskate aidata. Alguses ( 2-3 kuud tagasi tekkis seljale roosakas laik, see on nagu heledamaks ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Foto on tehtud jäseme piirkonnast ja hinnanguliselt on laik suurem kui 2-3 mm. Esialgsel hinnangul võib olla tegemist nummulaarse dermatiidiga. Nummulaarne dermatiit on üks nahapõletiku vorm, millele ...

Loe edasi

Valud

Täpselt ei tea kaua valud on olnud aga arvan, et kuskil 2 aastat ärkan keset ööd sellepeale, et pärakus on valud, pole iga öö, pigem harvem, vahepeal paar korda kuus, vahepeal mõne kuu tagant vahest tihedamini. ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere! Teie poolt kirjeldatud kõhuvalu vajab kindlasti tähelepanu. Kõhuvalu kaebused esinevad suhteliselt sageli ja nende põhjused võivad olla väga erinevad, kuid öösiti häirivad valud on alarmeerivad. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: