Mure 08.05.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. Oleme abikaasaga 1a2k üritanud last saada. Eelmised rasedused tulnud ruttu, viimane sünnitus ligi 4a tagasi. Viimased tsüklid on olnud pikad - 35p, 52 p, 23 p (analüüside võtmiseks duphastoniga esile kutsutud), viimane tsükkel tänaseks 46 p kestnud.
Tsükli 5ndal päeval võetud analüüsid olid : TSH 3.69, FSH 1.46, LH 1.03, proge 1.04, insuliin 22. Arsti sõnul kõik korras, mujalt väärtusi vaadates kahtlen selles. Olen kuulnud, et rasestumiseks peab THS alla 2.5 olema. Kuidas teie kommenteerite?
Teine küsimus. Arst tuvastas 10.aprillil kollaskeha (vahekord 31.märtsil). Kas on normaalne, et peale selle tuvastamist kuu aega hiljem ikka veel päevad hakanud ei ole? Sügisel 2 kuud OV teste tehes oli luteaalfaas 10 päeva (tsükkel 27-29 p).

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere !Kas Te rasedustesti olete teinud ? Kui vahekord oli 31.märtsil siis vōib siin olla rasedus.
TSH väärtus jääb normi piiridesse ja ei oma olulist tähtsust.
Edu soovides , Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Tere

Olime mehega vahekorras ja peale seda tundsime halba "kalalõhna". Voolus on mul suurenenud ja mees kurdab, et tal eesnaha juures punetab ja tekib valget eritist ning sügeleb.Kas võib olla probleem selles, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Tegemist on BV bakteriaalse vaginoosiga, mis reeglina ägeneb peale vahekorda (eriti uute partneritega).
Apteegi käsimüügist ...

Loe edasi

Pillide lõpetamine

Lõpetasin pillide võtmise viimaste päevadega , päevad lõppesid 13 mai . Tänaseks on tekkinud munasarjadesse / emaka piirkonda selline rõhuv tunne. Pole otseselt valu aga koguaeg annab tunda ja justkui ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, pillide lõpetamisega võib kaasneda esialgu valulikum ovulatsioon, tundub et tsükliga see peaks sobima. Pillid on kergelt ovulatsiooni mahasurnud, nüüd 1-2 kuud peale pillide lõpetamist sageli tekibki ...

Loe edasi

Vaskspiraal ja sos pillid

Tere. Lasin paigaldada nova t spiraali ja paar päeva hiljem peale vahekorda võtsin sos pilli kuna ei olnud ikka spiraalis kindel. Kas sos pill mõjutab vaskspiraali toimet ja vastupidi? Lugupidamisega ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Nova-T on mittehormonaalne emakasisene rasestumisvastane vahend ehk vask-spiraal, mille toime on mehhaaniline ,s.t. ta takistab viljastatud lootemuna pesastumist emakasse. Vaskspiraali ...

Loe edasi

Põletik

Olen juba üle kolme aasta põdenud bakteriaalseid (kolibakter, enterokokk) uroinfektsioone,mis alluvad väga halvasti ravile ja seetõttu saanud väga palju erinevaid antibiootikume. Soolestik nii rikutud ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, PAP test on onkoloogilises mõistes korras, küll aga on tegemist atroofilise tupe limaskestaga, mis on arvestades teie postmenopausaalset perioodi eakohane ja normaalne. Soovitan kasutada tuperaviks ...

Loe edasi

Põepõletik ja antibiootikum

Tere! Ma olen 11.nädalat rase ja mind kimbutab põiepõletik (põiepõletik on minu puhul krooniline). Uriinist avastati coli bakter. sain raviks Nitrofurantoin. Kahjuks on ravikuur kohe läbi ja paremaks ei ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane

Rasedatel tuleb ravida kõik haigustekitajad, mis leitakse. Ravi on alati ohutum, kui ravimata jätmine. Nitrofurantoiin on leebe ...

Loe edasi

TSS’i oht

Tere!
Mul on hetkel menstruatsioon ja kasutan tampoone. Eile unustasin tampooni vahetada (super imavusega) ja see oli sees 12 tundi. TSS’i sümptomeid mul hetkel ei ole aga kas need võivad veel tekkida ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Mõistan teie hirmu , kuid TSS on siiski väga harva esinev tüsistus.
Kui tampoon ununeb pikemaks ajaks tuppe, soovitan peale eemaldamist mitte enam uut tampooni panna ja kasutada menstruatsiooni ...

Loe edasi

Põieprobleem - pidamatuse mure

Tere. Soovin küsida- olen hädas mõningase uriinipidamatusega. Tavaolukorras on olemine normaalne aga esineb kahel moel probleem: esimene probleem, kui on köha, siis on püksid märjad. Kui on süda paha ja ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere jääb mulje, et tegemist pigem pingutusuriinilekkega. Sel juhul oluline kaalulangetamine ja võimlemine(spets. harjutused vaagnapõhjalihastele), kui need ei aita, siis tõesti on linguoperatsioon viimane ...

Loe edasi

Laik rindade vahel

Tere , Mure selles et peale solaariumit tekkinud rindade vahele punane laiguke võtan solaariumit alati pesuga mitte alasti , millest see laik võib olla ja kas peaks muretsema ? hirm suur samas see koht ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Tegemist võiks olla tavapärase päikesepõletikulaadse naha I astme põletusega, (solaariumi)allergiaga, dermatiidiga vms, ka riiete ...

Loe edasi

Erapooletu arsti nõuanne

Tere, ma sooviksin arsti nõuannet oma murele. Nimelt on olnud mul üks raseduse peetumine 6. nädalal ja üks meditsiinile katkestamine enne 21. nädalat seoses enneaegse lootevee puhkemise ja arengupeetusega. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Tegemist on TSA tüsistunud sünnitusabi anamneesiga, 2 patoloogilist rasedust. Kas olete sünnitanud? Kas soovite sünnitada?
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi