tükid rinnas 10.01.19 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Laps hetkel 6 kuune. Avastasin tal umbes 2kuud tagasi rinnas tüki oli selline hernetera suurune umbes. Näitasin pereõele seda siis kuid tema probleemi ei näinud ütles, et see kaob ära ja oligi kõik. Nüüdseks on mõlemas rinnas tükid ühes väiksem ja teises mis oli juba esimesena on läinud tiba suuremaks. Rääkisin ka nüüd pereõele ja tema endiselt jäi samale arvamusele. Minu meelest on rinnad kuidagi teist värvi ka. Laps iseenesest on päeval rahulikum õhtuti virin ise arvan , et hammaste tulekust. Kaalu võtab juurde 04.12 -6700 koos bodiga ja 03.01 - 7150 koos mähkme ja bodiga. Sööb aptamilli ja natuke ka lisa toitu. Rinda sai umbes 2-3 kuud. Muidu selline aktiivne tüdruk. Käime füsioteraapias kuna alguses oli natuke lihas toonust kuid nüüdseks oleme sellest lahti saanud. Kas jään edasi ootama mis saab või mul oleks targem kuskile pöörduda selle probleemiga?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Paluge perearstil rinnas olevad tükid üle vaadata. Enamasti on tükikesed rinnas seotud ema hormoonidega ja need tükid taanduvad iseeneslikult, nagu ütles pereõde. Kui aga tükke tekib juurde või need ajas suurenevad, siis tuleb otsustada, kas näiteks oleks vajalik teha ultraheliuuringut ja selle vajaduse osas võiksitegi oma perearstiga nõu pidada.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Kas lapsel võib olla RPA allergia?

Tere. Minu imik on hetkel 1kuu ja 1nädal vana. Teisest elupäevast saab rpa-d lisaks. Rinnapiima kahjuks ei ole eriti (nüüdseks otsas), kuna mitmes laps, siis kahjuks ei aidanud miski, et rinnas piima oleks. ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Äge kõhulahtisus võib olla põhjustatud nii nakkusest kui ka allergiast. Kummaga käesolevalt on tegemist, on raske ütelda ilma last nägemata. Küll aga kui lapsel on kõhulahtisus, siis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: