süda 10.12.21 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Südamega probleeme kaua.Uuringud tehti esimesed 2015a südamepuudulikus,mikroinfart. Rohud siis sellest ajast Atacand 8mg.Olen allergiline(Zürteks)paljude rohtude ja toidule.(proove ei) vererõhk muidu korras kodus,
Sain AstraSenekat 2 doosi oli 3 päeva lihtsalt uimasus.Nüüd Moderna tõhustoosi, tõusis vererõhk 210/110 siis 160/90 pendeldas 2nädalat Paisusin rinnust (2cm) tugevalt.Ei aidanud nõuandeliin,topelt annus Atacani16mg-perearst, Aitas kiirabi, Siiani südame piirkonnas valud.Sooviksin Teie kui profesionaali nõu:
Kas vererõhku kiiresti alla tuua on kahjulik.või siis 2-3 h(Atacaniga) aeglaselt parem?
Kui tekib mingi toidu,rohu allergija siis tõuseb jällegi vererõhk ja turse.Mida teha?
Kas Te soovitate uusi uuringid ja ravimeid? Kas Te soovitate tulevikus veel vaksineerida?

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!


Teie küsimus peaks olema pigem suunatud südamearstile, mitte kirurgile - kirurg ei tegele vererõhu raviga.
Kirurgina võin öelda, et COVIDit ei soovita kellelegi, nii et peab küll vaktsineerima.

Veronika Palmiste
veresoontekirurg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Trombi kartus

Tere. Kardan, et on tromb kopsus, või süda haige.

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Arvan, et peaksite pöörduma perearsti poole. Kaebused ei ole veresoontekirurgilised. Võimalik veenilaiend jalal ei ole selliste kaebuste põhjustaja.


Veronika ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: