5HTP ja sertraliin 15.11.16 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere!
Võtan juba mõned aastad sertraliini 150mg hommikuti.
Kevadel küsisin psühhiaatri käest, kas ma võin samal ajal (erinevatel põhjustel) katsetada 5HTP ( 5-Hydroxytryptophan on saadud Griffonia taime seemneekstraktist, väidetavalt suurendab serotoniini tootmist ajus) kapsleid ning ta vastas jaatavalt.

Nüüd kerkisid need kapslid uuesti minu vaatevälja, kuid viitega "antidepressantidega koos mitte kasutada". Saan aru, et SSRI grupi antidepressantidega koos kasutamine võib tekitada serotoniini sündroomi, mis peaks potentsiaalselt ohtlik seisund olema.

5HTP kapsleid soovitatakse erinevas koguses, 150-3000 mg päevas. Ütleksin, et see on väga suur vahemik.

Ühesõnaga kui ma tarvitan sertraliini, kas ma võin samal ajal võtta 5HTP kapsleid? Kas ma võin neid katsetada u 200mg päevas?

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere

Kahjuks ei ole kursis 5HTP-ga, kuid kui on kirjas mitte kasutada siis nii ongi.
Peate ise otsustama, millises doosis endale katsetusi lubate

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Antidepressant

Tere,

Seoses muutustega elus kirjutas perearst mulle välja Sertraline. Apteeker andis mulle Asentra- kas neil on mingisugune vahe ? Ütles küll, et toimeainepõhine, aga ikkagi sooviks üle küsida ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Sertraliin on toimeaine nimetus, seda sisaldavaid ravimeid on mitmelt eri tootjalt mitme eri nime all.
Originaalpreparaadi nimetus on Zoloft.
Apteeker pakkus teile kõige odavamat, ...

Loe edasi

Zoloft

Kas sertraliin võib põhjustada juuste väljalangemist?Kui "jah", siis kas peaks ravimi manustamise lõpetama või kaob see kõrvaltoime aja jooksul?Mida peaks tegema,et vältida edasist juuste väljalangemist?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere



Sellist kõrvaltoimet ei ole kirjeldatud. Pigem põhjustab juuste väljalangemist seisund, mille tõttu teile Zoloft määrati.

Juuste väljalangemine naistel tundub ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: