Verega levivad nakkused 20.07.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,
kas ebaõnne korral on võimalik saada verega levivaid nakkusi kui tappa laes verd täis sääsk ja plekki kohe maha pestes tilgub pesuvett silma?Olen lugenud, et näiteks HIV on võimeline sääses nn elus püsima 48 tundi.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Nakkuse saamine Teie kirjeldatud mehhanismiga praktiliselt ei ole võimalik.

Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Sooleparasiidid?

Tere!

Kas tegemist võib olla lameussiga? Neid oli rohkem kui pildile jäädvustatud.
Kõhuvalud algasid detsembris, sain mitmeid erinevaid antibiootikume kuid kõhuvalud jätkusid. Lisaks ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Pildil nähtav on kahtlane, mõni osa meenutab tõesti parasiiti. Kas on võimalik sama materjal viia laborisse, perearst annab saatekirja. Tuleks uurida ka kakat parasiitide munade suhtes.
Loe edasi

Kurgukaarel punn

Tere!
Käesoleva aasta veebruaris eemaldati kurgumandlid. Nüüd augustikuu keskpaigas avastasin, et sellele kohale, kus enne mandel oli (kurgukaares) on tekkinud punn. Punn on pealt valge, kuid kui ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Rõõm lugeda, et põhianalüüsid korras. Kui esineb nähtav ja tõeline turse, siis see on omane allergiale, täpsemalt angioödeemile. Soovitan teha 5 päeva ravi medroli, 30 mgx1 ja kestinega, 20 ...

Loe edasi

Huuled turses

Tere. Mul selline probleem, et üla - ja alahuul on paistes. Rohkem siiski ülahuul. Väljastpoolt pole midagi märagata. Samuti on aeg-ajalt suus veidi kipitav tunne. Arvasin, et see võib olla seotud mingi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Rõõm lugeda, et põhianalüüsid korras. Kui esineb nähtav ja tõeline turse, siis see on omane allergiale, täpsemalt angioödeemile. Soovitan teha 5 päeva ravi medroli, 30 mgx1 ja kestinega, 20 ...

Loe edasi

Rindade tundlikus meesterahval

Meesterahval rindade tundlikus / ebamugavustunne praeguseks juba 2 nädalat. Tükke ei tundu sees olevat. Vajutamisel parema rinnanibu alt rinnakorvis pisut valulik , korduskatsumisel valu pole. Proovinud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab, et tegemist on roidevahelise närvi-lihase valuga. Kui vaevus püsib üle 3 nädala, peaks seda põhjalikumalt uurima. Ega ei kasuta mõnda ravimit veel ? Põetud viirusinfektsioonid ? Kaasnevad ...

Loe edasi

Mure kehatemperatuuris

Mul kehatemperatuur kõigub 34.4 ja 35 vahel üles-alla. Hetkel söön ja joon vähe. On nõrkus, peavalu, uimasus ja ei suuda palju liikuda. Tekkis kõha.
Kas ma olen muret tekitavas olukorras, et kas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Jah, uus tervisemure, mis häirib igapäevaelu vajab kindlasti arsti visiiti, läbivaatust ja uuringuid. Muidugi tervislik toit, vedelikku koos toiduveega 30 ml keha 1 kg kohta, kosutav ööuni ...

Loe edasi

Rauavaegusest

Tere!
Kirjutan kuna oma perearstilt abi ei saa ja ei oska kuhugi mujale ka pöörduda.
Märtsikuus käisin doonoriks ja peale seda algas menstruatsioon ning u nädal hilje hakkasin end halvasti ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Küllap on tehtud ka teisi analüüse- D vitamiin, kilpnäärme testid TSH FT3, TPO AK, B12 vit, raud, transferriin, täisveri, MCV, Hgb jm. Ehk ka väljaheite analüüs ussimunadele jt. Igaks juhuks ...

Loe edasi

Suu ümber oranž ring

Tere

Mul on probleem näonahaga, just suu ümbert - nahk selline oranž või kollakas... Probleem algas selle aasta maikuust, nüüdseks on see muidugi vähemaks jäänud, aga ring suu ümbert on ikka, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalik, et sellest. Kui puuduvad ohumärgid- silmavalgete kollakus, tume uriin, naha üldine kollakus, siis ei muretseks. Kirjutated, et vaevus tasapisi väheneb, usun, et veel mõned nädalad ...

Loe edasi

Algused oli nagu vill keelel

Tere, alguses oli nagu vill keelel mis hiljem muutus rohkem nagu haavandi moodi. Juba 3 nädalat ja ära ei parane kipitab ja koguaeg tahaks nagu närida.vahepeal läheb paremaks, eriti hommikuti. Aga samas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitan näidata perearstile. Seda piirkonda tuleks katsuda, kas on tegemist nt tihke haavandiga, hinnata lõuaaluseid lümfisõlmi, võib-olla teha biopsia ja mõned analüüsid.

Head ...

Loe edasi

Epitsüstostoom ja nefrostoom

Tere!
Minu isale rajati jämesoolevähi tõttu kolostoom pool aastat tagasi. Kuna vähk oli eesnäärmele lähedal rajati ka epitsüstostoom. See pidi eemaldatama kui keemiaravi on lõppenud, kuid avastati ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kahjuks ei saa ma vastata midagi konkreetset. Iga patsient ja tema haigused ning nende koosmõjud on väga individuaalsed. Teie isa on heades kätes, teda ravivad arstid teevad otsuseid vastavalt ...

Loe edasi

Sääsepunnide jäljed

Tere

Sääsepunnid on jätnud oma jälje, arvan et tegu võib olla äkki hüperpigmentatsiooniga? Millist kreemi/ravimit ma kasutada võiks selle vastu või kelle poole pöörduma?

Murest ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vabandan, ma ei saa päris hästi aru lööbe iseloomust ja nahaseisundist. Soovitan pöörduda kas perearsti või nahaarsti vastuvõtule, sinna saatekirja ei ole vaja.

Head tervist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: