Funktsionaaldiagnostika tulemus.Holteri monitooring. 25.07.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere ! Vastuse sisu: uuringu vältel(22t.29 min.)esines siinusrütm transitoorse WPW-ga.Keskmine fr.63 l/min;minimaalne fr. 38 l/min kl.01:00;maksimaalne fr.116l/min.kl.08:00.Registreeritud 1 isoleeritud SVES.Ventrikulaarseid rütmihäireid,paroksüsme ega pause üle 2,5" ei olnud. Kas nende uuringute põhjal võib tegeleda suurema füüsilise koormusega ?

Arst vastas:

Karmen Joller

dr Karmen Joller

Perearst

Kivimäe Perearstikeskus

Tere!

Ainult ühe uuringu põhjal seda küll öelda ei saa. Mina perearstina näitaksin seda tulemust kindlasti kardioloogile, just transitoorse WPW tõttu (Wolff-Parkinson-White sündroom). Kui te sellega olete juba kardioloogil käinud ja vajadusel on ravi määratud, kui vererõhk on (vajadusel ravi foonil) normaalne, siis võite koormust lubada vastavalt enesetundele ja pulsireaktsioonile.

Tervitades
Karmen Joller

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Südame lisalöögid, vererõhuravimi kasutamise lõpetamine

Tere!

Olen viimased 15 aastat kasutanud vererõhuravimit Bisoprolol. Viimastel aastatel, füüsilise vormi paranedes, olen ravimikoguseid vähendanud. Viimastel nädalatel olen püüdnud ravimi kasutamist ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Bisoprolol on tõesti vererõhuravim, selle näidustus on ravi vajav kõrgenenud vererõhk. Kui olete saanud vererõhu normi teiste võtetega- kehakaalu alandamine, soola piiramine, paras füüsiline ...

Loe edasi

Kõrge vererõhk

Tere
Olen 52.aastane naine ja juba mitmed aastad kimpus vererõhuga. Tarvitan ravimeid ja mõõdan kodus iga päev rõhku. Enamuse ajast on see normi piires, aga arsti juures kontrollides alati kõrgem ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kaaluks ka paanikahäire võimalust. See on seisund mille korral tekib hea enesetunde foonil ootamatult tõsised vasevused: südamepekslus, õhupuudus, minestustunne. Soovitan nõu pidada oma perearsti ...

Loe edasi

palavik

tere! minu 14a. pojal on juba kuu aega( siis avastasime ja oleme pisteliselt õhtuti kraadinud) väike palavik 37.0, 37.1, 37.2 kõigub selle vahel, perearst arvab, et see ei ole midagi kuid mulle teeb siiski ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Arvan, et uuriks ennem põhjalikumalt vererõhuravi vajadust. Koormustest, vererõhu ööpäevane monitooring jm. Betaloc võib kõrvaltoimena põhjustada väsimust.
Palaviku osas põhilised veretestid, ...

Loe edasi

vererõhk

olen 48 aastane naine ja muret teeb mille vererõhkmis on hüppeline.Rohuks on mulle määratud Atacand 16 mg.Hommikul ma iga kord võtta ei saa,sest rõhk on madal 75/110 ja siis mingi aeg hakkab tõusma ma ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Soovitan täpsustada vererõhku mõndede uuringutega. Esmane oleks vererõhu ööpäevane monitooring: seade mõõdab tavaliselt nii 55 mõõtmistulemust päeva ja ööperioodil. Saadud tulemuste alusel on ...

Loe edasi

kõrge vererõhk ja jõusaal

tere! olen 20 aastane mees. 185 cm 78kg. mul probleeme kõrgevererõhuga, tavaliselt 140/90, puhke olekus ja magamisaeg alla selle. praegalt tarvitan betaloc zok-i 50 mg. küsimus selles kas jõusaalis võin ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Vererõhk 140/90 normikohane vererõhk, päris ameltikult võttes küll selle ülemine piir. Mina arstina pean õigeks korrektset vererõhu diagnostikat. Selleks on parim vahend ööpäevane vererõhuregistreerimine ...

Loe edasi

madal vererõhk

Mul on selline probleem, et pea käib pidevalt ringi - perearst väidab et see on vitaminivaegusest, üleväsimusest või madalast vererõhust ja sinna ei saa midagi parata. Kuigi vereproovid näitavad, et verega ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Soovitan järgmist. Esmalt vererõhu ööpäevane monitooring, see annab täpse vastuse vererõhu käitumisest kogu ööpäeva vältel. Seejärel soovitan ka neuroloogi konsultatsiooni. Arvan, et minge julgesti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: