Jõuetus 06.02.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere

Olen mees, 25 aastane. Kehakaal 92kg, pikkus 195, allergiaid teadaolevalt ei esine.

Probleem on jõuetus, unisus, motivatsiooni puudus. Raske keskenduda tööle/õpingutele. See on süvenenud järk-järgult novembri algusest saadik. Ei mäleta, et oleksin ennast varem nii loiult tundnud. Ei ole minupuhul tavaline, et võiksin nt olla hommikust õhtuni voodis, poolunes. Olen viimastel kuudel võtnud mitu korda puhkust, see pole aidanud.

Omalt poolt hoian elustiili tervislikuna. Meelemürke ei tarvita. Magama lähen enne 00.00, ärkan tavaliselt 07:00 ajal. Olen sügisest alates teinud mitu kuuri D-vitamiini, söön palju puuvilju, teen ka 3-4 korda nädalas trenni.

All on synlabis 06.02 tehtud täisvereanalüüs. Endale jäi silma ref.väärtusest pisut kõrgem Eosinofiilide suhtarv. kliinik.ee küsimustest-vastustest lugesin muuhulgas, et tegu võib olla nahapõletikuga. Seega kõrvalinfo: Mul esines sügisel selja peal akne, käisin nahaarstil ja mulle kirjutati välja Duac Gel kreem. Ravi mõjus hästi, ent käesoleva aasta jaanuari teises pooles on väikesed punnid hakanud selja peale tagasi tulema.

Kõik soovitused on teretulnud!

IMMUUNUURINGUD
TSH 1,55 mIU/l 0,40-4,00
Ferritiin 112,5 μg/l 28,0-370,0
Vitamiin D 122,0 nmol/l >75,0

BIOKEEMILISED UURINGUD
HbA1c 5,4 % 4,0-6,0
HbA1c 35,0 mmol/mol 20,0-42,0
Glükoos 5,2 mmol/l 4,1-6,1
Alaniini aminotransferaas 14 U/l 1,0
LDL-kolesterool 2,1 mmol/l 90
CRP (kõrgtundlik) 1,99 mg/l <5,00

HEMATOLOOGILISED UURINGUD
Hemoglobiin 153 g/l 136-163
Hematokrit 44,0 % 40,0-54,0
Leukotsüüdid 4,6 E9/L 4,5-10,4
Erütrotsüüdid 5,35 E12/L 4,40-5,40
MCV 82,2 fl 84,0-98,0
MCH 28,6 pg 28,0-36,0
Trombotsüüdid 207 E9/L 150-450
Neutrofiilide suhtarv 50,1 % 40,0-80,0
Eosinofiilide suhtarv 6,9 % 1,0-5,0
Basofiilide suhtarv 0,6 % 0,0-1,0
Monotsüütide suhtarv 9,5 % 1,0-11,0
Lümfotsüütide suhtarv 32,9 % 20,0-45,0
Neutrofiilide arv 2,3 E9/L 1,50-6,70
Eosinofiilide arv 0,3 E9/L 0,03-0,44
Basofiilide arv 0,0 E9/L 0,00-0,10
Monotsüütide arv 0,4 E9/L 0,20-0,80
Lümfotsüütide arv 1,5 E9/L 1,30-3,60

Arst vastas:

Kristi Otsmaa

dr Kristi Otsmaa

Perearst

Tere!
Olemasoleva info põhjal pole pigem põhjust kehalist haigust kahtlustada. Väsimus, motivatsioonipuudus, keskendumishäired, vähenenud aktiivsus on klassikalised meeleoluhäire sh. depressiooni tunnused. Kuid ma ei tahaks astuda libedale teele, et patsienti nägemata hakata diagnoosi panema. Alati on oht, et mingi oluline fakt jääb tähelepanuta. Minu soovitus on vahetada perearst kohta, kus teil on võimalik teda külastada ja pöörduda oma terviseseisundile hinnangu saamiseks perearsti vastuvõtule. Suurenenud eosinofiilide protsent võib viidata allergihaigustele või ussnugilistele.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Palavik ja väsimus

Tere,

Umbes kuu aega hakkas õhtuti, kuskil üks kord nädalas väike palavik 37,1-37,3 olema, ilma muude kaebusteta (ei nohu, köha vms). Nüüd, viimase kahe nädala jooksul on palavik iga päev ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Kilpnäärme ületalitlus ja autoimmuunne põletik, türeoidiit, võib anda selliseid vaevusi. Ja ausalt öelda, tekkis ka minul südamelihase põletiku kahtlus. Julgesti perearsti ...

Loe edasi

kollakas keel ja kibe kurk

Tere

Juba nädal aega tunnen end kehvasti iiveldus kõhus ja üleüldine jõuetus. Mingit erilist palavikku ei ole. Lisaks on ka kurk on kibe ning keel on kollakas. Ning öösiti käib külma ja kuuma ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Nädal on see piir kui enamus haiguseid paranevad ise või koduse raviga. Soovitan külastada perearsti, esmaseid uuringuid ja põhjendatud ravi. Loodan et kolleeg on ka kenasti paranenud.
Head ...

Loe edasi

Süda paha

Tere!
Mure on selles, et mul on väga tihti süda paha ja on üleüldine jõuetus. Süda on paha erinevatel aegadel, st. nii hommikuti, lõuna ajal kui ka õhtuti. Mõni päev pole üldse, aga mõni päev on ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Ma arvan, et see ei ole normaalne kohe kindlasti mitte. Kuidas on mensesega lood. Soovitan kindlasti pöörduda perearsti vastuvõtule.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: