Biopsia otsus 03.04.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Palun seletage lahti biopsia otsuse lauseid:

"Lamiepiteel pinnal" ja "IHK uuring: p16 - üksikud positiivsed rakud" - kas see tähendab eelvähki seisundit?
"Tugev krooniline põletikuline infiltraat stroomas" - kas see on ravimitega ravitav?
Kas sellise diagnoosi puhujl peab kõrvetuse tegema?

Terve otsus on allpool:

"Adekvaatsus: adekvaatne. Kolm bioptaati emakaaelast
Tugev krooniline põletikuline infiltraat stroomas
Lamiepiteel pinnal
IHK uuring: p16 - üksikud positiivsed rakud
84499006 Krooniline põletik / M43000 9482002 Inimese papilloomiviirus / E33450 HPV 181453009 emakakael / T83000"
P.S mul on HPV tüüp 51

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Emakakaela biopsia vastus on emakakaela krooniline põletik ja HPV, tehtud on ka lisauuring ( IHK). Lihtsalt lahti seletades tähendab kirjeldatud vastus seda, et Teil on HPV, kuid HPV-st põhjustatud düsplaasiat ehk muutust, mis eelneb emakakaela vähie tekkele, ei ole. Kirjeldatud krooniline põletik on seotud samuti HPVga. HPV vastast ravi ei ole. Organismi immuunsüsteem võitleb HPVga ja suure tõenäosusega suudab sellest vabaneda. Samas on ka võimalus, et HPV-st põhjustatud rakumuutused süvenevad ja tekib düsplaasia. Seetõttu peate jääma jälgimisele. 1 aasta pärast tuleb analüüsid ja kolposkoopia korrata. Mõõduka ja raske düsplaasia korral ( biopsia vastus CIN2 või CIN3) on emakakaela kirurgiline ravi (konisatsioon) vajalik.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Biopsia.

Tere.Palun teie abi.

- Kolposkoopia näidistus: HSIL, HPV 16

- Kolposkoopia on adekvaatne.

- 1. transformatsioonitsooni tüüp.

Leid. lai TZ. Ilma värvumata ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Probleem on tõsine ja vajab uuringuid: Kolposkoopia näidustus: HSIL, HPV 16; raske astme muutus (HSIL) vajab täpsustamiseks biopsiat. ...

Loe edasi

Biopsia vastus

Tere!
Sain täna oma parema rinna biopsia vastuse.
See oli järgnev: Paremast rinnast 4 sammasbioptaati pikkustega 12; 14; 14 ja 14 mm. Mikroskoopia: Invasiivne duktaalne kartsinoom G2/3. Ki67 ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kindlasti peate pöörduma oma günekoloogi poole,aga kui ta on pikemal puhkusel,paluge oma perearstil Teile anda saatekiri mammoloogi konsultatsioonile.
See ei ole lõplik otsus,mis biopsial leiti,aga ...

Loe edasi

Biopsia seletus

Tere! Palun seletage lahti biopsia otsus:

Adekvaatsus: adekvaatne. Kolm bioptaati emakaaelast
Tugev krooniline põletikuline infiltraat stroomas
Lamiepiteel pinnal
IHK uuring: ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Selle vastuse põhjal ei oleks konisatsioon vajalik (veel). Põletikke saab edasi uurida ja ravida. Koheselt tuleks end vaktsineerida ...

Loe edasi

Kolposkoopia tulemused

Tere
paluksin Teil lihtsas keeles lahti seletada minu kolposkoopia tulemused. Arst ise ei rääkinud palju ja minu küsimustele vastas väga napisõnaliselt.

TEOSTATUD UURINGUD NKNN1 x ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 27-aastane

Kirjast saab lugeda, et :" ...kolposkoopia näidustus LSIL juba 4 aastat (alates 2014)"...
Kas olete vaktsineeritud juba ...

Loe edasi

Raske düsplaasia

Tere!
Panen siia oma analüüside vastused.
Pap test: HSIL
hpv: 18
Chlamydiatrachomatic: negatiivne
Mycoplasma genitalium: negatiivne

Biopsia vastus: TELLITUD ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Seljavalud küll ei tohiks olla seotud düsplaasiaga, võimalik, et mingi osa on närvisüsteemil. Võimalik ka , et selajvalude kadumist seletaks juhusliku kokkusattumisega kaela konisatsiooniga. Ju vist ...

Loe edasi

Tsükkel kadus - kas kilpnäärmest?

Tere!

Olen väga mures oma 18 a.tütre pärast.
Tal tekkis 12a.kilpnäärme alatalitlus-autoimmuunne türeoidiit. Endokrinoloog
määras raviks L. Thyroxini.
13 a. algas menstr. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!
Vajate täiendavaid uuringuid Tartu Ülikooli Kliinikumis. Registratuuri telefon 7319100. Asendusravi L-thyroxiniga on analüüside põhjal sobivas annuses, samuti võib vastuvõtuni rahulikult jätkata ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi