Probleem alakõhus ja suus

06.09.12 / Naistehaigused

Tere! Minu probleem algas 2011.a aprilli lõpus, kui algas suus kohutav kipitustunne. Küll ma loputasin suud ja pesin hambaid ja mitte midagi ei aidanud. Samal ajal ka tundsin alakõhus tulitavat tunnet ja valusid. Aga tupes voolust ei ole. Mõne aja möödudes läksin naistearsti juurde, kus ma olen korduvalt käinud ja arste vahetanud ja mulle on tehtud proovid, mis on olnud arstide sõnul negatiivsed. See probleem on aga ikka olemas ja nüüd on veel lisandunud vahutamine ka või nagu mullitab, nii suus,kui ka alakõhus. Aga enne 2003.a oli ka taoline probleem, ainult siis oli ka voolus ja arstid ütlesid, et kõik on korras, kui tuli ükskord Tallinnast vastus, et on pikemat aega olnud mingi suguhaigus, mis mul meeles ei ole ja määrati kohe antibiootikum, üks kapsel tuli võtta. Kuidas sai niimoodi juhtuda, et kogu aeg olid proovid korras ja äkki ei olnud. Ma ei tea, kuhu ma peaksin pöörduma. Teid ette tänades.

Vastab:

Katrin Seidelberg
Katrin SeidelbergGünekoloog
Küsi arstilt Vaata arsti infot

Tere,
soovitan pöörduda veneroloogi poole Naha-ja Suguhaiguste Keskusesse. Kui Teil on olnud sellised kaebused, siis analüüsid sugulisel teel levivatele infektsioonidele tuleb võtta nii emakakaelast kui suust. Uurima ja ravima peab ka Teie partnerit. Mis puudutab varem tehtu danalüüside täpsust, siis vale-negatiivne vastus võib olla seotud paljude põhjustega: kuidas analüüs võeti, millist diagnostilist testi kasutati jne. Kaebuste korral tuleb analüüsid kindlasti korrata.

dr.Katrin Seridelberg

Kas see arutelu oli kasulik? Jah Ei

Jaga
Sarnased teemad Valdkonna arstid

Nõustamised samal teemal

Valu urineerimisel

25.01.15
 

Tere!
Valud urineerimisel algasid umbes nädal aega tagasi. Iga kord tualetis käies tuleb urineerimise lõpuosas tugev ja äkiline valu seespool. Esimesed päevad oli ka paberil näha natukene verd. Kolm ...Loe edasi

Tere! Tegemist võib olla kusepõiepõletikuga või neerukiviga.Mina soovitaks Teil pöörduda perearsti vastuvõtule. Vajalik oleks tehe uriini analüüs ja ultrheliuuringul kontrollida neerusid ja kusepõit.Võimalik,et ...Loe edasi

Rasestumine

10.01.15
 

Tere
Planeerime oma perre kolmandat last ja kahjuks pole see 1a ja 5k jooksul juhtunud. August 2013 lasin eemaldada Mirena spiraali ja peale seda kahjuks pole päevad eriti vererohkemaks läinud. Viimase ...Loe edasi

Tere! Kui emaka limaskest õhuke ( ja loogiliselt peale Mirenat see nii on ),ei ole mõtet m.tsükli II faasis raviks duphastoni võtta. Duphaston põhjustab küll emaka limaskesta irdumist, aga õhukese limaskesta ...Loe edasi

Valulik tükk rinnas

17.11.14
 

Tere
Hiljuti avastasin endal parema rinna kaenlaaluses piirkonnas kõva tüki, mis on ka valulik katsudes.Loe edasi

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 31-aastane.
Vastab tõele, mammograafia ei ole esmane sobiv uurimismeetod noortele, sest noortel naistel on rinnanäärme kude väga tihke ja nähtavus ...Loe edasi

Määrimine

12.04.13
 

Tere!
Minu mure on järgmine. Olen kasutanud 2 aastat Clormetini pille ( mõni aeg tagasi olid need pillid teise nimega, mis hetkel meelde ei tule ja nüüd Clormetini nime all). Käimas on teine pillinädal ...Loe edasi

Tere! Varem olid need pillid Belara nimega.Keemiline koostis on sama.Ka on östrogeenide sisaldus piisav-0,03.mg Ilmselt tuleks preparaati vahetada kollaskehahormooni kloormatidiooni tõttu.Hästi sobiks ...Loe edasi

Veri alakehas emaka taga

26.03.13
 

Tütar mul 4 päeva haiglas, viidi sinna kiirabiga, ta minestas ja kukkus ja enne kukkumist olid tal suured kõhuvalud. Praegu on Tallinnas haiglas, kus arvatakse tal olevat emakatagune sisemine verejooks, ...Loe edasi

Tere,kui tütar on juba haiglas,siis peaks olukord olema kontrolli all.Teie kirjelduse järgi võiks tegemist olla ovulatsiooniga kaasneva verevalandusega või väikese vaagna infektsiooniga.Ka munajuhas olev ...Loe edasi

Valud munasarja piirkonnas

14.03.13
 

Tere.

Mul on mure ja kahjuks hetkel ma arsti vastuvõtule minna ei saa, kuna viibin välisriigis.
Mul on krooniline põiepõletik, mida olen vahelduva eduga kontrolli all hoida suutnud. ...Loe edasi

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 26-aastane. NuvaRing on uus ja populaarne kombineeritud hormonaalne kontratseptiivne vahend -KHK. Kahjuks kõikidel ravimitel esineb kõrvaltoimeid, nii hormoonidel ...Loe edasi

Emaka müoom, ravi võimalused.

23.02.13
 

Tere, lp. dr. Kadastik.
Möödunud aasta lõpus mul avastatud emakas müoomi sõlmed, suurim nendest subseroosne ~5x7 cm. Need ei ole päris asümptomaaatilised: menstruatsioon on viimasel 4-5 kuul väga ...Loe edasi

Tere. Kui müoomid on sümtomitega nagu teil on ,siis soovitataks operatsooni. Pean loomulikult teid enne nägema. Kiiremini saate vastuvõtule ,kui tulete Elitee kliinikusse ,kui võimalik. Operatsiooni ...Loe edasi

Menstruatsioonitsükli häire

16.02.13
 

Lp Galina Litter

Mure algas nüüdsest juba aasta aega tagasi. Nimelt lõpetasin veidi üle aasta tagasi pillide võtmise(Jeanine), mida olin eelnevalt võtnud umbes 2 aastat. Põhjuseks ei olnud ...Loe edasi

Lugupeetud S.! Tänan küsimuse ja põhjaliku selgituse eest. Tegemist on oligomenorröaga. Normaalsed menstruaaltsüklid on 21-35 päeva, mis ei vaja ravi. Valu võiks olla seotud ovulatsioonidega, ida antibeebipillide ...Loe edasi

Tsüklihäired

30.11.12
 

Tere.
Kirjutan sellise murega, et 3.11-8.11 olid päevad. Siis 10ndal olin vahekorras, kus kondoom läks katki ja võtsin koheselt sos-pilli. Siis nende pärast oli verejooks päris suur, käisin pelgulinna ...Loe edasi

Tere. Sos pillid sageli põhjustavad tsüklihäireid. Beebipillid ongi tsükli regulatsiooniks.. Sageli esimene kuu võib ka nenede foonil olla määrimist. KUI tuleb nädalane paus siis tuleb ikka menses ja peale ...Loe edasi

Abordijärgsed verejooksud

21.11.12
 

08.10.2012 tegin tabletiabordi. Peale seda käisin kontrollis 22.10.2012, öeldi, et kõik tundub olevat korras, aga oli veel kerge selline veritsemine. Öeldi ka seda, et umbes 08-09 november 2012 peaksid ...Loe edasi

Tere! Soovitan Teil siiski pöörduda günekoloogi vastuvõtule .siin oleks vajalik ultraheliuuring,kontrollimaks emaka limaskesta paksust ja veenduda,et looteosised ei ole peetunud emakaõõnes. Edu soovides,Maie ...Loe edasi

Sügelemine intiimpiirkonnas

16.05.12

Tere!
Olen 24, seksuaalelu on 4 aastat, on ainult üks partner-abikaasa, menstr. 27-33 p. 1 aasta olin kasutanud hormoonplaastreid, edasi kondoome. Umbes 16 a. oli anuse piirkonnas pappiloom (aga ...Loe edasi

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 24-aastane ja olete külastanud 5 erinevat arsti. Kuna teil on olnud kondüloomid, siis kas ikka vaktsineerisite end koheselt genitaalkondüloomide ja emaka kaela ...Loe edasi

Rasestumine

10.01.15
 

Tere
Planeerime oma perre kolmandat last ja kahjuks pole see 1a ja 5k jooksul juhtunud. August 2013 lasin eemaldada Mirena spiraali ja peale seda kahjuks pole päevad eriti vererohkemaks läinud. Viimase ...Loe edasi

Tere! Kui emaka limaskest õhuke ( ja loogiliselt peale Mirenat see nii on ),ei ole mõtet m.tsükli II faasis raviks duphastoni võtta. Duphaston põhjustab küll emaka limaskesta irdumist, aga õhukese limaskesta ...Loe edasi

Lima ja alakõhuvalud

27.12.12

Mul selline küsimus, et mind piinab kogu aeg alakõhuvalu ja selline limane voolus. Olen kahe lapse ema. Esimene oli keisrilõige, teine ise sünnitus. Pole varem sellist probleemi olnud kui praegu. Kogu ...Loe edasi

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 25-aastane. Keiserlõige on patoloogiline ja operatiivne sünnitus, mille järgselt enamasti tekivad väikevaagnasse liited, mis on alakõhuvalu põhjustajad.Loe edasi

Pidev väsimus ja unisus.

19.01.11

Tere!

Hiljuti pöördusin perearsti juurde, sest olen alatasa väsinud ja uimane, tihti ka iiveldab.
Perearst võttis hulgi vereanalüüse, mis kõik olid korras. Suunas edasi endokrinoloogi ...Loe edasi

Tere! Kindlasti on Teil ainevahetushäired,mis ei pruugi väljenduda ainult kilpnäärme alatalitluses.Tuleks kontrollida ka süsivesikute ainevahetust ja selleks on vaja teha glükoosi tolerantsustest koos ...Loe edasi

Emaka müoom, ravi võimalused.

23.02.13
 

Tere, lp. dr. Kadastik.
Möödunud aasta lõpus mul avastatud emakas müoomi sõlmed, suurim nendest subseroosne ~5x7 cm. Need ei ole päris asümptomaaatilised: menstruatsioon on viimasel 4-5 kuul väga ...Loe edasi

Tere. Kui müoomid on sümtomitega nagu teil on ,siis soovitataks operatsooni. Pean loomulikult teid enne nägema. Kiiremini saate vastuvõtule ,kui tulete Elitee kliinikusse ,kui võimalik. Operatsiooni ...Loe edasi

Valud munasarja piirkonnas

14.03.13
 

Tere.

Mul on mure ja kahjuks hetkel ma arsti vastuvõtule minna ei saa, kuna viibin välisriigis.
Mul on krooniline põiepõletik, mida olen vahelduva eduga kontrolli all hoida suutnud. ...Loe edasi

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 26-aastane. NuvaRing on uus ja populaarne kombineeritud hormonaalne kontratseptiivne vahend -KHK. Kahjuks kõikidel ravimitel esineb kõrvaltoimeid, nii hormoonidel ...Loe edasi

Veritsus suguühte ajal

11.06.15

Tere,
Kaotasin süütuse käesoleval aastal 33. aastasena. Vahekorras olen olnud 5 korda. 3x aprillis ja nüüd 2 korda juunis. Vahekordade vahel on olnud nädalaid vahet+ mai kus üldse midagi ei toimunud.Loe edasi

Tere !Arvan,et praegu ei ole vajalik veel günekoloogi vastuvõtule minna. Ilmselt oli neitsinahk küllalt paks ja rigiidne,mis ikka veel vahekorra ajal veritsust annab. Soovitan kasutada enne suguühet libeaineid,mis ...Loe edasi

Valu urineerimisel

25.01.15
 

Tere!
Valud urineerimisel algasid umbes nädal aega tagasi. Iga kord tualetis käies tuleb urineerimise lõpuosas tugev ja äkiline valu seespool. Esimesed päevad oli ka paberil näha natukene verd. Kolm ...Loe edasi

Tere! Tegemist võib olla kusepõiepõletikuga või neerukiviga.Mina soovitaks Teil pöörduda perearsti vastuvõtule. Vajalik oleks tehe uriini analüüs ja ultrheliuuringul kontrollida neerusid ja kusepõit.Võimalik,et ...Loe edasi

Valulik tükk rinnas

17.11.14
 

Tere
Hiljuti avastasin endal parema rinna kaenlaaluses piirkonnas kõva tüki, mis on ka valulik katsudes.Loe edasi

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 31-aastane.
Vastab tõele, mammograafia ei ole esmane sobiv uurimismeetod noortele, sest noortel naistel on rinnanäärme kude väga tihke ja nähtavus ...Loe edasi

Ebaharilik veritsus seksi ajal

18.02.14

Sekuaalelu alustasin umbes 2,5 aastat tagasi. Hoolimata püsipartnerist on seksuaalelu üsna korrapäratu ehk võib tekkida pikki pause. Ei võta pille, kasutame kondoomi. Seks tekitab hoolimata erutusest tihti ...Loe edasi

Tere!
Veritsus vahekorra ajal võib olla seotud erinevate põhjustega, kõige sagedamini emakakaela põletikuga. Tsükli keskel ovulatsiooni ajal ( 2 nädalat enne oodatavat menstruatsiooni) võib samuti ...Loe edasi

Munasarja tsüst

14.06.15

Menstruatsiooni hilinemine, avastatud munasarja tsüst, kahe menstruatisooni vaheline määrimine.Loe edasi

Lugupeetud Küsija,
andmetset selgub, et olete 29-aastane.

Tähtsaim oleks küsimus kas soovite hetkel hoiduda või soovite hetkel rasestuda ja sünnitada?
Kui soovite hoiduda, siis ...Loe edasi

Pillid ja vaheveritsus

12.06.15

Tere!
Olen 33aastane, ei suitseta, vererõhk on normis. Mul on mure pidevate vaheveritsuste/määrimistega. Olen pille tarvitanud 15 aastat. Neist esimesed 8 aastat probleeme ei esinenud (kasutasin ...Loe edasi

Tere,te olete tõesti küllalt kaua võtnud pille. Üks põhjus olekski, et organism lihtsalt reageerib niiviisi. Parim soovitus oleks vahepeal sünnitada, aga nagu sain aru,te ei plaani seda. Suurema tõenäosusega ...Loe edasi

Veritsus suguühte ajal

11.06.15

Tere,
Kaotasin süütuse käesoleval aastal 33. aastasena. Vahekorras olen olnud 5 korda. 3x aprillis ja nüüd 2 korda juunis. Vahekordade vahel on olnud nädalaid vahet+ mai kus üldse midagi ei toimunud.Loe edasi

Tere !Arvan,et praegu ei ole vajalik veel günekoloogi vastuvõtule minna. Ilmselt oli neitsinahk küllalt paks ja rigiidne,mis ikka veel vahekorra ajal veritsust annab. Soovitan kasutada enne suguühet libeaineid,mis ...Loe edasi

Määrimine.

11.06.15

Tsükli u. 14ndast päevast hakkab määrima (päeviti vahest rohkem, vahest vähem, suures osas tuleb pruuni eritist aga ka punast) ja see lõppeb alles tsükli lõppemsega, kui menses läbi. Kasutades rasestumisevastaseid ...Loe edasi

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 35-aastane.

Tegemist on menstruaaltsükli häiretega, millel omakorda on palju põhjusi.
Välistada tuleks iga kord urogenitaalsed infektsioonid, ...Loe edasi

Glamüüdia.

10.06.15

Tervist, mul on selline mure. Nimelt magasin ühe poisiga kui läksin laevale tööle ning Olime ise joogised ja kasutasime kummi, seda ma kahjuks ei mäleta kas kumm läks katki või ei. See oli siis 5 Veebruar ...Loe edasi

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane.

Tegemist on urogenitaalse klamüüdiainfektsiooniga.
Sageli ongi selle klassikalise suguhaiguse korral ainukeseks kaebuseks ...Loe edasi

punane uriin

10.06.15

Tere!
Eile pärast vahekorras olemist oli uriin muutunud tulipunaseks. Uriin oli tulipunane ka hommikul aga päeva jooksul läks üle ja enam ei ole punast värvi. Uriinida ei olnud valus aga pärast uriini ...Loe edasi

Tere!
Uriini värvust punaseks võivad põhjustada erinevad faktorid: toit( peet, marjad jt.), mitmed ravimid ( antibiootikumid jt.) ja vere sattumine uriini. Vereseguse uriini tekkepõhjuseks on eelkõige ...Loe edasi

Tsükkel

04.06.15

Alates detsembrikuust on menstruatsioonitsükkel püsivalt 40-45 päeva. Kasutasin varasemalt 7 a pille, lõpetasin aasta eest. 7 kuud oli tsükkel korrapärane ja normaalse pikkusega kuid nüüd on vahed hirmutavalt ...Loe edasi

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane.

Tegemist on menstruaatsükli häiretega. Normaalsed menstruaaltsüklid on 21-35 päeva.
Pikemate menstruaaltsüklitega on ...Loe edasi

soovin arvamust

29.05.15

Tere.
Nende tulemuste peale saatis arst mind emaka puhastuse protseduurile. Olen VÄGA arg ja tundlik :) , ühesõnaga põgenesin haiglast viimasel minutil. Ma sooviks teada kui ohtlik praegune olukord ...Loe edasi

Tere. Uhs väikesed müoomisõlmed, mis ei tohiks probleemi põhjustada. Ka emaka limaskest õhuke ja kasvajamarkerid korras. Ainuke , mida peaks jälgima on munasarja tsüst, mis võib olla seotud üleminekueaga. ...Loe edasi

valulikud rinnad

27.05.15

Tere, olen 27a noor naine ja minu mureks on valulikud rinnad. See on kestnud paar kuud juba ,kui rinnad on valulikud ja suuremad kui muidu (olen väikse rinnaga naine). Kuid enne menstruatsiooni paar päeva ...Loe edasi

Tere! Premenstruaalsel perioodil rindade valulikkus esineb paljudel patsientidel..Mina soovitan apteegi käsimüügist osta Agnucastoni tablette ja tarvitada neid kaks kuud üks tablett päevas.
Küll ...Loe edasi

Antibeebipillide esimene pill

27.05.15

Tere,
võtan 2 aastat antibeebipille Yasminelle. Tavaliselt võtan pilli õhtuti 21.30. Uut pakki pidin alustama eile teisipäeval, kuid jõudsin esimese pilli võtta alles 00.30 (siis vastu kolmapäeva). ...Loe edasi

Tere!
Muretsemiseks pole põhjust, selline 3-tunnine hilinemine ei vähenda pillide rasestumisvastast kaitset. Juhul, kui sa oleksid võtnud pilli alles hommikul, peab lisakaitset ( kondoomi) kaustama.Loe edasi

 

Pildilised ravijuhised: