Planeeritav rasedus ja vaktsineerimine 20.09.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lugupeetud Katrin,
paluksin Teie nõuannet - soovitust:
planeerime oma 3ndat last, aga ees on ootamas reis Tai-Kambodza-Vietnam.
Lähtuvalt reisist tegime mehega vaktsiiniarsti soovitusel vaktsiinid: teetanus, A-hepatiit, difteeria, läkaköha. Reisipiirkonnas on aga soovitav kaitsta end ka malaaria vastu.
Siit küsimused:

1. kas vaktsiin võib kuidagi kahjustada tulevase lapse tervist? Planeeritavat rasestumist? (plaanime kasutada Serophenet, kuna pole 1,5 a jooksul õnnestunud rasestuda)
2. kui pikk peaks olema vahe vaktsiini ja rasestumise vahel?
malaariatablettide puhul soovitas vaktsiiniarst pidada vahet 1 kuu, interneti otsingud aga 3 kuud?

teemasse mitte puutuv aga niisama huvist küsin:
millise stimulatisooni puhul on suurim võimalus kaksikute saamiseks... kas süst, tablett Serophene.. muu stimulatsioon? Või kas stimulatsioon sellele üldse mõju avaldab?

Tänades, H.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
usun, et olete teinud oma plaanid nii, et peale reisi alustate ovulatsiooni indukstiooni Seropheniga. Enne reisi tehtud vaktsiinid ja reisi ajal tehtud malaaria profülaktika ei avalda kahjulikku mõju tulevasele rasedusele. Malaaria profülaktikat tehakse reisi ajal ja nädal peale ohtlikust piirkonnast lahkumist. Reisilt saabudes , kui malaaria profülaktikast on kuu aega möödas, võite alustada raseduse planeerimist. Kõikide ovulatsiooni induktsiooniks kasutatavate ravimite puhul on suurem tõenäosus mitmikute saamiseks. Millist ravi ja millise skeemiga kasutada, määrab Teie naistearst.
Parimate soovidega,
dr.Katrin Seidelberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Emakakaela rakumuutused, HPV ja rasedus

Mul on juba pikka aega olnud emakakaelal rakumuutused (ASCUS, CIN I-II) ja samuti on leitud kaks keskmise riskiga HPV tüve. Olen olnud mitu aastat jälgimisel ja pidanud tegema iga poole aasta tagant kolposkoopia ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Rasedaid ei vaktsineerita HPV viiruste vastu ega teostata ka konisatsioone. Nii, et jääte jälgimisele kuni raseduse lõpuni, siis ...

Loe edasi

Määrimine pillide ajal ja emaka põletik.

Tere.

Olen kasutanud Harmineti pille kolm ja pool kuud ilma 7päevaste pausideta. Mingisuguseid kaebusi olnud pole, kõik on sujunud kenasti, kuni eilseni, mil hakkas määrima. Kas see on tingitud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 21-aastane. Kas tarvitate antibeebipille Harmonet?
Kirjelduse järgi jääb mulje, et tuleks tabletileht lõpetada ja teha 7-päevane paus. Edasi tarvitage ...

Loe edasi

Planeeritav rasedus

Tere, olen 27 a naine.
Planeerime oma elukaaslasega rasedust. Plaanin antibeebipillid ära jätta.
Kuid mul on mõned küsimused sellega seoses.
1) Umbes 8 aastat tagasi minu eelmine poissõber ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Ave!

1) kui genitaalherpest on kordki elus põetud (ja see on kinnitunud diagnoos), siis jäävad HS viirused püsima spinaalganglionidesse kogu eluks; teha saab ainult seda, et hoida ...

Loe edasi

Orungal ja planeeritav rasedus

Tere,
Võtan küüneseene raviks orungali. Ravi on tsükliline (1 ndl võtan kapsleid ja kolm nädalat mitte), kestusega kolm kuud.
Lähiajal on suur soov aga ka rasestuda. Seoses sellega sooviksingi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Orungali toimeaine itrakonasool püsib veres nädala jooksul peale viimase tableti võtmist, oluliselt kauem püsib ravimi kontsentratsioon nahas ja küünes.
Kui kasutad pille ravikuuri ...

Loe edasi

vaktsineerimine

Tere lp. dr.Litter!

Kuidas suhtute enne planeeritavat rasedust punetiste ja toksoplasmoosi-vastasesse vaktsineerimisse. Kas tasuks lasta seda teha? Kas enne lasta uurida vastavate antikehade ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud 30 a. naine !

Omal soovil võiksite kontrollida punetiste, toksoplasmoosi ja tsütomegaloviiruse antikehi veres (6x110.-). "Lasta teha" ei ole võimalik, sest need ei kuulu rutiinuuringute ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: