Allergiline reaktsioon 08.12.17 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Alati algab see paistetus sama koha pealt. Põhjust ei oska öelda. Juhtunud on u 6x ja iga kord lõpetan Emos ja prednisolooniga. Eelmine kord oli vaevalt 2k tagasi. Varemad korrad on olnud ca 6k vahega. Olen kahtlustanud väetist (suvel}, pesupulbrit, ka välismaised puuvilju. Seekord ei oska midagi arvata. Ei söönud midagi eriskummalist jne. Hommikul ärkasin väikese paistetusega ja 4h hiljem on selline.

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Kahjuks on ainult kirjas toodud andmete põhjal raske otsustada, millega tegemist. Küsimusi, millele oleks vaja vastuseid, on päris palju ja alles siis saaks otsustada, kas ja missuguseid lisauuringuid vaja on. Et ägedate reaktsioonide vahe on olnud küllalt pikk so 2-6 kuud, siis on lootus, et jõuate allergoloogi vastuvõtule enne uue reaktsiooni teket.

heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Allergia joodile

Tere!
2,5 aastat tagasi tehti koronograafia uuring.Uuringu lõppedes algasid mul tugevad värinad, mille vastu süstiti mulle tavegüüli.Peale süsti värinad kadusid.2nädalat hiljem opereeriti mul südant-paigaldati ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Uuringul, mis tehti 2,5 aastat tagasi, võis küll olla tegemist joodist põhjustatud allergiaga. Joodi allergia võib, kuid ei tarvitse esimestel kasutuskordadel avalduda. Järgnevatel ...

Loe edasi

Loratini kõrvalmõju

tere, kas allergiaravimi Loratin igapäevasel ja pikaajalisel (juba 1,5 a.) kasutamisel ,võib olla seksuaalsust pärssiv mõju?

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Loratini kõrvaltoimena seksuaalsuse vähenemist eraldi välja ei tooda. Täiskasvanutel ja noorukitel on sagedasemateks kõrvaltoimeteks unisus, peavalu, suurenenud, söögiisu ja unetus. ...

Loe edasi

Lapsel allergia

Tere,

10 kuusel lapsel on rinna peal allergiline reaktsioon. Nahk punetab, kestendab ja laps kratsib seda piirkonda, seega ilmselt ka sügeleb. Mujal keha peal midagi ei ole, vaid see üks koht. ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Väga oluline on praegu see lööve ära ravida. Zyrteci tilkadele lisaks oleks seda kohta vaja kreemitada. Kui laps lööbega kohta pidevalt sügab, pole lootust, et see iseenesest korda saab. ...

Loe edasi

Allergiline lööve

Tere!
Nädal aega tagasi tegin salongis bikiinipiirkonna epileerimist vahaga. Teisel päeval ilmnes epileeritavasse piirkonda ülitugev turse ja sügelev lööve. Paari päeva pärast polnud lööve alanenud ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Raske on kirjelduse kindlalt öelda, kas tegemist oli ainult vahast tingitud reaktsiooniga või on põhjuseks lisaks vahale kasutatud puhastusvahend, õli, kreem. Allergiavastasele suukaudsele ravimile lisaks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: