Milline oleks edasine ravi/ tegevused? 22.07.21 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Põhidiagnoos: Kongestiivne südamepudulikkus.
Põhihaiguse tüsistus: äge kopsuturse, äge pulmonaalödeem
Kaasuv haigus: krooniline verekaotusjärgne teisene rauavaegusaneemia, täpsustamata hüpotüreoos, mitraalklapi mittereumaatiline puudulikkus, kodade virvendus ja laperdus persistentne, CHA2DS2-VASc 4, HASBLED 4, muu krooniline neeruinsufitsents, astsiit.

Hingamisraskused olnud mitu kuud, nüüd süvenenud, südametöö ebaregulaarne.

Lisaks tekkinud kaebused: alajäsemete valulikkus ja jahedus, kopsudes bilateraalne vesikulaarne hingamiskahin. Kõhu külje peal ülaosas perkutaanselt tümpaania, all astsiit. Sääred palpatoorselt jahedad, parema hüppeliigese liikuvus piiratud, sääre eesmisele osale tekkimis villid, mõlematel säärtel troofilised naha muutused, bilat. säärelihased palpatsioonil valulikud, varbaid saab liigutada, tundlikkus häiritud, pulsid kubemes bilat paleeritavad, distaalsemal ei tunne.
Alajäsemete isheemia, amneesi pikkus ligikaudu 3 nädalat.

Raske seisundi tõttu kirurgiline ravi raskendatud/välistatud. Millised on sellisel juhul võimalused jala trombi ravimisel? Parema jala olukord tõsisem, kahtlus jala arteri tromboseerumisele. Apiksabaan lõpetatud, kuna kapselendoskoopilisel uuringul ilmestusid peensoole sinas angiodüsplaasiad, mis anemiseerumise põhjuseks.

KÜSIMUSED:
Kas esiteks tuleks trombi asukoht määratleda? Mil viisil seda tehakse, kas UH või KT?
Medikamentoossed ravi võimalused olemas?
Cava filtri seadistamine variant oleks vähem invasiivne, kui trombektoomia ja võiks eeldada, et antud patsiendile sobiv(kuna astsiididreeni paigalduse ja dreneerimist näiteks edukas ja olukord ei halvenenud)?

Kui üldseisundist lähtuvalt hinnata kõik operatsioonid ohtlikuks ja need välistada, kas gangreeni vältimiseks/tekkimise aeglustamiseks oleks medikamentoosne ravi siiski vajalik/võimalik?

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!


Kokkuvõte, mida näen, on ühest väga haigest inimesest ning eelkõige on jalakaebused väljenduseks sellele väga raskele üldseisundile. Kui patsiendi põhihaigused on võimalik saada mingil määral kontrolli alla, võiks konservatiivsest ravist olla efekti. Kuid inimene on nii palju muud, kui ainult jalg, süda, kopsud või maks - kõik koos peavad probleemideta funktsioneerima, et oleks mingi elukvaiteet. Antud juhul veresoontekirurgist abi ei ole.


Veronika Palmiste
veresoontekirurg

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Südameklapi protees ja vaktsineerimine.

Minu mehele paigaldati 10 aastat tagasi südameklapiprotees. Võtab eluaegselt Marevani. Paar aastat tagasi soovitas perearst muuta ravimit. Kuu aega võttis ja viidi insuldikahtlusega haiglasse. Veri oli ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teatud tüüpi südameklappiproteside korral peab kasutama ainult Marevani, nn uuemad suukaudsed verevedeldajad ei sobi.
Trmobiriskiga on enam seotud AZ vaktsiin, Pfizeril on risk väiksem. ...

Loe edasi

jala valud

Vasaku jala sääremarjas on tugev valu .mida teha ?

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Selle probleemi kokkuvõtte pealt saan vaid öelda, et palun andke oma perearstile murest teada - me ei lahenda seda probleemi siin anonüümselt kirju vahetades.

Veronika Palmiste
Loe edasi

Punased laigud jalgadel.

Pöördun teie poole, kuna ise arvan, et on tegemist veresoonkonnaga. Kui ma päeva jooksul palju käin mitu tundi järjest , tekkivad mul jalgade sääre all osas punased laigud- täpid ja kohati suured laigud ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Arvan, et tegemist on ilmselt nahasiseste veenilaienditega, mis koormusel tuleb rohkem nähtavale.
Kui see on nii, siis mingit eriravi vaja ei ole.


Veronika ...

Loe edasi

õlavöötme valu/suremine liikumisel

Kolm päeva tagasi käisin südame koronaaruuringul ning arterisse paigaldati 2 stenti. Kirjutati välja ka mitmeid rohtusid. Kõigil järgneval päeval olen olnud sunnitud kasutama migreenitablette lisaks. Nüüd ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Ei, Teie mõttekäik ei ole õige. Pigem soovitan mõttes tagasi pöörduda nende kaebuste juurde, miks üldse südame pärgarteritega seotud uuringutele sattusite. Palun rääkige oma ...

Loe edasi

Sõrmedes veresooned vahest teevad valu

Tere, olen võrdlemisi noor naine, aga käte veresooned tekitavad ebamugavust ja sellega kaasneb ärevus. Võimalikud seosed enda jälgimisega, et kaebused tekivad kas stressist, valedest toiduvalikutest, dienogesti ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Soovitan mitte keskenduda mõttele, et kaebused on tekkinud naha alt läbikumenduvatest veenidest - pildi järgi on tegelikult täiesti normaalsed veresooned. Kui teete füüsilistel rasket ...

Loe edasi

Veresoonte põletik.

Aasta tagasi võtsin ühe nädala rasestumis vastaseid pille aga pidin lõpetama kuna tekkisid valud jalaveresoontes.Jäin ka haiguslehele.Käisin ära ka uurimistel aga midagi ei tuvastatud.Nüüd aga jälle õhtune ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Ei ole aru saada, mis põhjusel veresoontepõletikku kardate ja millisest põletikust on jutt. Praegu on kaebused jalavalust õhtuti, mis võivad olla erinevatel põhjustel ja eelkõige ...

Loe edasi

K'elabal veresoones moodustis?

Tere uuesti!
T'nan vastuse eest, vastasite, et see muudatus ei ole ohtlik, kuid, mitte, mis see on selline. N'dala jooksul eiole ta v'iksemaks
l'inud, vaid hoopisnatuke suuremaks ja katsudes ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Ei oska pakkuda sellisel moel, millega võiks olla tegemist. Arvestades asukohta, ei ole pigem seotud veresoontega - kuna veen on läbi naha näha, siis seetõttu ilmselt seostate ...

Loe edasi

Ma ei tea mis mul viga on_ei ole diagnoosi

Tere! Kõik analüüsid korras ja tehtud, kuid siiani ei ole vastust, miks eriti hommikul kohe peale söömist muutuvad jalad punaseks (loodan, et pildil on näha millised väikesed punased laigud tekivad). Lisaks ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Üks, mida võin Teile kindlalt öelda, on - nendele kaebustele ei ole veresoontekirurgilist operatsiooni, mida saaksin pakkuda.
Ilmselgelt on mure Teie pärast ka Teie perearstil ...

Loe edasi

Tere, veresoones kõva tükk, liigub koos soonega, tekkis mõned päevad tagasi, ei ole putukahammustus, ei valuta. Kas võib olla ohtlik, liikuma hakata, südamesse jõuda, lõhkeda? Sinakasvalge ja kõva.

Tere, veresoones kõva tükk, liigub koos soonega, tekkis mõned päevad tagasi, ei ole putukahammustus, ei valuta. Kas võib olla ohtlik, liikuma hakata, südamesse jõuda, lõhkeda? Sinakasvalge ja kõva.

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Pildil olev muutus ei ole ohtlik ning taandub mõne aja pärast ise - kui on tõesti just alles nüüd tekkinud.
Soovitan näidata ka perearstile - saate paremini kontrolli all ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: