VALULIK JA TURSES VEENIKOGUM SÄÄREL 23.10.17 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Aegajalt tekib ja vaibuv valulik ja paistes veenisölm säärel ja hüpeliigese kohal lillaka varjunduga valulik kogum. KAS PEAN NEID KANNATAMA KUNI SURMANI...

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!


Veenilaiendite haigus on krooniline. Kompressioonravi (kompressioonsukk või -sukapülksid) on kohustuslik ning peab olema regulaarne. Ükski geel, määre ega ka tablett ei ole imerohi ega kaota veenilaiendeid. Kui soovite veenilaiendeid lasta korrigeerida, peate pöörduma kirurgi konsultatsioonile ning olema valmis agressiivseks tegevuseks. Kui valusündroom on seotud veenilaienditega, toob kompressioonravi leevendust. Kui kompressioonravi ei leevenda kaebusi, tuleb otsida valu mujalt.

Tervitades,
Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Peale veenilaiendite opereerimist

Kas peale veenilaiendi kirurgilist eemaldamist on normaalne, et naha all on tunda kõvad, natuke valulikud mügarikud. Operatsioonist on möödas 16 päeva ja haavad ja verevalumidbon on paranenud.

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Jah, see on täiesti normaalne - need käega tuntavad "tükid" taanduvad mõne kuu möödudes ja tuleb ilus tulemus. Kui mõnes kohas tundub "tükk" kõvem ja valulik ning olete valmis tegelema, ...

Loe edasi

Verevalum?

Tere!

Vasaku jala siseküljele on tekkinud juba mitu kuud tagasi verevalumi sarnane ca 2 cm läbimõõduga kühm. Valu see ei tee ja kõvem ega muud erinev muust nahast ei ole. Siiski on natuke ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Pildi järgi jääb mulje hemangioomist, mis ilmselt on kauem labajalal olnud, kui kirjelduses üles märkisite. Kui moodustis ei valuta, siis ei pea seda eemaldama. Tervisele ohtlik antud ...

Loe edasi

Rullmassaaž ja veenide sulgemine liimiga

Austatud Veronika Palmiste-Kallion

Soovin küsida, kas praegusel ajal kuulsaks saanud rullmassaž on veenilaiendite puhul pigem vastuoluline või kui rull ei puutu kokku otseselt veenilaiendiga ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Mul puudub kogemus rullmassažiga. Samas sõltub see ilmselt massaaži tugevusest ning veenilaiendite asukohast.
Veeniliim on olnud võrreldes teiste meetoditega kättesaadav oluliselt ...

Loe edasi

Jalgade väsimus

Tere
Olen 66 aastane mees ja probleem on et käimisega on probleemid, samuti tasakaaluga. Käia suudan kuskil 300 meetrit siis jalad väsivad lähevad nõrgaks,otseselt ei valuta, hakkavad värisema ja ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Palun pöörduge oma perearstile - on vaja, et Teid üle vaadatakse. Perearstil on võimalus suunata veresoontekirurgile läbi e-konsultatsiooni, kui jääb kahtlus, et tegemist on verevarustushäirega.
Loe edasi

Skleroteraapia

Tere,
kas saab skleroteraapia teostada läbi haigekassa kui perearsti saatekeri on olemas? Kui ei siis sooviksin teada hind.
Kas mail kuul on võimalik teha protseduur?

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Tegemist on selgelt kosmeetilise protseduuriga - seega patsient maksab skleroteraapia eest ise.
Kas võtta protseduuri ette mais või mitte, sõltub patsiendist. Skleroteraapia järgselt ...

Loe edasi

Säärtel nahk tumemenud

Tere,

Umbes pool aastat tagasi märkasin, et mõlema jala säärtel on nahk hakanud altpoolt natuke tumenema, pruunikas-punaka tooniga. Doktor internet väitis, et võib olla probleem veenidega.

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Olen nõus Teid konsulteerinud kirurgiga - tegemist ei ole pindmise veenisüsteemiga seotud nahakahjustusega. Põhjus, miks leiate surfates peamiselt tekste veenilaienditega seotud hüperpigmentatsioonist, ...

Loe edasi

Veenilaiend ja rasedus

Tere,

Olen 30. aastane naine, hetkel käes kolmas rasedus 16+4 nädalat. Juba eelmise rasedusega, 3 aastat tagasi, tekkis kaalu suurenemisega vasakule reiele veenilaiend või selline kobrutav ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kui veen ei ole põletikus (punetav ning käega katsutavalt tükkis), ei ole jalavalu seotud veenilaiendiga. Veenilaiend on lihtsalt visuaalne muutus. Seega, praegu veenilaiendi tõttu jätkake, ...

Loe edasi

Elongeerunud aort.

Tere!
Palun abi mõiste sisu lahtiseletamiseks. Nimelt on minu viimases kopsuröntgeni vastuses muuhulgas väljend "aort elongeerunud". Varasemates ülesvõtete vastustes on alati olnud kirjas, et aort ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Tavaliselt tähendab mõne arteri elongeerumine seda, et arter ei asu sirgelt (nagu tõmmatud sirge joonlauaga), vaid teeb mõne käänu. See ei tähenda midagi halba. Pigem on see elatud elu ...

Loe edasi

PAH kahtlus ja veel muu

Kuidas oleks võimalik kõige kiiremini pääseda PAH i ja muu verevarustushäire kahtlusega vastava arsti juurde
(arvestades praegust olukorda-koroona) ning arstidele registreerida ei saa!
Samuti ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kirjeldatud kaebused ei ole spetsiifilised ühegi arteri oklusiooni poolt põhjustud verevarustushäirele.
Tänases hetkeolukorras (viiruspiirangud jne) ei ole mõistlik keskenduda ...

Loe edasi

Muhk veresoone peal

Tere

Ei oskagi väga õiget kirjeldust oma probleemile anda. Aga nagu ka pildilt näha, siis tekib oimukohale muhu moodi moodustis täpselt veresoone peale.
Algab see kõik kuumatundega oimukohal ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Lihtsalt pildi alusel on väga keeruline öelda, millega on tegu. Eriti häirivad on kaasuvad sümptomid, mida seostate episoodiga - arvan, et need ei ole ainult sellest tekkivast muhust. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: