Rasedus 12.12.10 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere! Olin 25.juulil kaitsmata vahekorras. Arstil sai käidud 25.aug ja 15. okt. Arsti sõnul kohe kindlasti rase pole, aga nüüdseks on kõht kasvama hakanud ja tekkinud paanika. Kõht koriseb kogu aeg, et hakkab juba häirima. Küsimus järgmine: kas arst võis ultraheliga mööda panna (mõlemal korral tehti ultraheli)? Rasedustestid on ka näidanud neg.tulemust.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 30-aastane.
Günekoloogilise ultrahelianduriga on rasedus vahel nähtav alates 5. nädalast, 6. nädalast kindlasti.
Esimene raseduse tunnus on menstruatsiooni peetumine. Teine positiivne rasedustest hommikusest uriinist.
Soovitused:
-kirjutage üles menstruatsioonide 1. päevad;
-kui menstruatsioon on verevaene või hilineb, siis korrake hommikusest uriinist rasedustest;
-tehke otsus: kui soovite rasedusest hoiduda, siis tulge nõustamisele ja valige uus ning sobiv meetod: madaldoosilised kombineeritud antibeebipillid, n. Mercilon või uus ja huvitav NuvaRing, vt. www.naistering.ee. Kombineeritud rasedusvastased vahendid on lubatud tervetele mittesuitsetavatele naistele.
Kui ikka muretsete, siis pöörduge ise laborisse www.laborid.ee. Ise tasudes omal soovil saate teha vereanalüüsi rasedushormoonile.
Soolteprobleem võib olla seotud nn. ärritatud soole südroomiga. Ravi on retseptiga. Kui muu on välistatud, siis on ravi näidustatud. Broneerige aeg vastuvõtule.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt-Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Ei saanud vastust? Küsi arstilt:

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

rasestumine peale pille

Olen alates 17.eluaastast võtnud mõningaste vahedega pille, esialgu Diane 35, viimased 4-5 aastat Mercilloni. Ca 24-aastaselt diagnoositi mul polütsüstilised munasarjad. Käisin 2 nädalat tagasi kontrollis ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane.

Meditsiiniteaduste doktorikraadiaga naistearst Kai Haldre avaldas ülevaateartikli, kus enam ei soovitata kasutada terminit polütsüstilised ...

Loe edasi

Escapelle ja rasedus

Tere!
Minul on küsimus võimaliku raseduse kohta.
14. juunil olin kaitsmata vahekorras. 15. juunil võtsin Escapelle tabletti. 16-17 juunil võtsin mõlemal päeval 2 Nitrofurantoin Nycomed 50mg ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane.

Tähtsaim kuupäev kõikide erinevate võimalike raseduste suhtes on ikka viimase menstruatsiooni 1. päev ehk 12.05.2015.
Kas ...

Loe edasi

rasedus

tere.viimane mens oli15.05.2015.Tegin testi,mis näitas,et olen rase,kuid siiamaani puuduvad raseduse sümptomid.Arstile sain aja alles 21.07.2015.kas peaksin muretsema....

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui rasedustest oli positiivne, siis ilmselt olete rase. Võite ju korrata seda testi 10 päeva möödudes. Kui triip muutub intensiivsemaks, siis peaks kõik hästi olema. Kõigil polegi erilisi sümptome, ...

Loe edasi

Keeruline rasedus protsess..

Tervist Lugupeetud Galina,olen enne pöördunud murega ja sain kasulikku abi,Tänan südamest,aga nüüd asja juurde..
Kaua oodatud rasedus,üritasime peaaegu 2 aastat mehega last saada,ja Tänu Jumalale ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane.

Tähtsaim on viimase menstruatsiooni 1. päev, palun kirjutage see üles ja nimetage igale spetsialistile, kuhu pöördute.
Olen ...

Loe edasi

Rasedus ja füüsiline aktiivsus

Tervist! Olen esimest korda rase ja tahan seda last väga-väga! Kui arvestada viimase menstruatsiooni viimasest päevast, siis on umbes 5 nädalat. Arvelevõtmise aja sain aga alles 30.07. Aga mul ei ole sellega ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere., rasedus pole haigus, seega võite elada oma tavalises rütmis. Ei soovitata spetsiaalseid harjutusi kõhulihastele(mõtlen ülepingutada), samas ratta kandmine sõltub rattast. Rattatsõit on sobilik ...

Loe edasi

Beebipilli võtmine ununes

Tere

Pidin eile kell 18 võtma pilli, aga ununes ning tegin seda täna 8:30. Seega möödas rohkem kui 12 h. Oli viies tablett (esimese võtsin 13.06.). Vahekorras olin 14.06. Kahjuks enda günekoloog ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, jah piisab kui kasutate kondoomi nädala jooksul. Edasi kõik on tavapärane. Lugupidamisega Ülle Kadastik

Loe edasi

Kas keiser või sünnitus ?

Olen neljanda lapse ootel, esimene laps sündis 2004 plaanilise keisrina kuna laps ei keerand ennast ümber, teine laps sündis ise, platsenta ei tulnud välja ja pandi magama, verekaotus oli 1000ml, kolmandal ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui on olnud 2 keisrit, siis soovitaks ikkagi kolmandat keisrit. Suur oht on emaka rebendile sünnitamise käigus, seega ei soovitaks ise sünnitada. DRKadastik

Loe edasi

Fleree spiraal (3-aastane)

Tere!

Millest sõltub see, kellele pannakse Fleree spiraal (3-aastane), kellele mitte? Mõned arstid ütlevad, et see sobib kenasti kõigile, nii sünnitanud naistele kui ka neile, kes pole sünnitanud. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Fleree spiraal sobib ka sünnitanud naisele, Samas kui emakas on suurem , siis oleks parem ikkagi Mirena, väiksem spiraal võib välja kukkuda. DrKadastik

Loe edasi

Ovulatsiooni valud

Tere,
Uuriksin Teilt, kuna ovulatsiooni valud esineda võivad. Naiste foorumeid lugedes on nii vastakaid arvamusi - osad räägivad, et tunnevad valusid enne ovulatsiooni paar päeva, teised väidavad, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, ovulatoorsed valud on reeglina tsükli keskel ja kestavad paar päeva. Vahel neid valusid, mis algavad tsükli keskel ja püsivad kauem, võiks ka seostada ovulatsiooniga. Kuna teil valud ikka väga ...

Loe edasi

Ununenud Yasminelle pill

Tere,

Hakkasin yasminelle pille võtma peale tableti vabat 7p pausi 16.05 (esimene tablett), 22.05 olin vahekorras, kuid 23.05 unustasin võtta tableti. Võtsin küll järgmine päev, kuid umbes ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, tõenöosus,et tekib rasedus on väike, igaks juhuks tehke siiki rasedusetest paari nädala möödudes.
DRKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi