Vereanalüüs 29.12.21 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Käisime neuroloogi juures kuna laps(5 kuune) vehib enne magama jäämist peaga. Arst saatis meid vereproovi tegema. Sooviksin teada kas vereprooviga on kõik korras või on põhjust muretsemiseks. Ma ei tea kas see midagi muudab, aga igaksjuhuks ütlen, et lapsel on ka dermatiit.
WBC 6.0 E9/L 5-19.5
RBC 4.59 E12/L 3.5-5.2
Hb 120 g/L 110-147
Hct 35 % 31-45
MCV 77 fL 74-98
MCH 26.1 pg
MCHC 341 g/L 305-350
RDW-CV 12.1 % 11-16
RDW-SD 33.0 fL
Plt 233 E9/L 145-390
Eo% 7%
Baso% 0.3%
Mono% 14.2%
Lymph% 51.3%
Neut% 27.2%
IG% 0.2 % <=0.5
Eo0.42 E9/L <=1.1
Baso 0.02 E9/L <=0.2
Mono 0.85 E9/L 0.2-1.6
Lymph 3.07 E9/L 2.5-16.5
Neut 1.62 E9/L 1-9
IG 0.01 E9/L
NRBC 0E 9/L
NRBC% 0/100WBC

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Olulist leidu ei paista. Allergia näitaja, eosinofiilide tase paistab ka korras olema. Ja kindlasti küsige oma arstilt ikka üle ka, sest normi piires olev analüüs võib siiski anda arstile uue mõtte millegi uurimiseks vm.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Vereanalüüs

Tere. Sooviksin natuke infot vereanalüüsi kohta,mis tehti seoses ülaseljavaluga. perearst ütles,et vereanalüüs korras,aga panin tähele,et kaks näitajat on alla normi,mida need tähendavad ja kas peaksin ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Need on piiripealsed muutused. Vereproovi tõlgendamine käib koos patsiendi vaevuste ja teiste uuringuandmete hindamisega. Kui perearst nii ütles, siis nii ongi. Ükski analüüs ei välista ega ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere

Peetunud raseduse katkestuse eelselt tehti mulle vereanallüs, mille kaks näitajat on üle piirnormi. Millega on tegemist ja kas vajan täiendavaid uuringuid?
a2034 - WBC - 11.44 ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Kirjelduse põhjal selgub, et Teie vereanalüüsis on tõusnud leukotsüütide ehk valgevererakkude hulk ja seda just lümfotsüütide arvel. Kõige sagedamini põhjustab sellist leidu mõni viirusinfektsioon, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: