Vereanalüüsi tulemused 20.09.16 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,

Lasin ise teha mõned nädalad tagasi tasulise hemogrammi, mille tulemused on toodud lisatud failis. Põhjuseks soov saada teada hemoglobiini taset, kuna see on varasemalt madal olnud (natuke alla normi). Hemogrammis oli hemoglobiin normi piires, kuid mõned teised näitajad olid normist madalamad. Millest see võib tuleneda, kas on põhjust muretsemiseks ja kas peaks midagi ette võtma? Paarinädala tagused muud mõõdetud näitajad olid:
Ferritiin 9,0 μg/l 10-150
Vitamiin D 81,9 nmol/l >75,0
Kaltsium 2,36 mmol/l 2,15-2,60
Magneesium 0,78 mmol/l 0,53-1,11
Raud 8,6 μmol/l 9,0-30,4

Lisan siia juurde võrdluseks ka selle aasta mai lõpus tehtud vereanalüüsi tulemused:
B-CBC-5Diff tehtud
WBC 4 - 10*10*9/l 5.93
RBC M4,5-6,0; N:4,0-5,5 x 10*12/l 4.62
HGB N:120-160; M:130-180 g/l 132
HCT M:0,4-0,52;N:0,36-0,47 l/l 0.411
MCV 80 - 98 fl 89.0
MCH 28 - 34 pg 28.6
MCHC 320 - 360 g/l 321
RDW-CV 11 - 16 % 12.8
RDW-SD 37-46 fl 40.9
PLT 150 - 400 x 10*9/l 260
PCT 0,17-0,35 % 0.26
MPV 8-12 fL 9.9
PDW 9 - 14 % 10.6
P-LCR 15-35 % 23.3
LYM% 20 - 40 % 22.6
NEUT% 46 - 80 % 71.0
MONO% 2 - 10 % 5.6
EO% 1 - 4 % 0.3
BASO% 0 - 1 % 0.5
IG% - Ebaküps.granulotsüütide % 0 - 0,5 % 0.0
LYM# 1,0-3,6x10*9/l 1.34
NEUT# 2,2-7,6x10*9/l 4.21
MONO# 0,2-1,0x10*9/l 0.33
EO# 0,1-0,4x10*9/l 0.02
BASO# 0,0-0,1x10*9/l 0.03
IG - Ebaküpsed granulotsüüdid 0 - 0,03 10*9/L 0.00

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Analüüsid on ju korras. Mõni näit on nibinnabin normi piiril, kuid kõik põhiasjad suurepärased. Oluline on ka see, et olete füüsiliselt heas vormis. D vitamiini tase suurepärane. Kaltsium jt asjad ka. Elage täie rinnaga, kõik on hästi. Püüdke panna rõhku heale ööunele ja tervislikule toidule, regulaarsele füüsilisele koormusele 3-4 x nädalas, hoidke lähedussuhted korras, armastage ja olge armastatud.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Vereanalüüs ja biokeemiline analüüs

Tere! Olen Teie patsient, aga mul on küsimus hoopis oma ema kohta. Olen tema pärast mures. Talle pandi diagnoosiks algul maksavähk ja siis maovähk. Saadan vereanalüüsi ja biokeemilise analüüsi tulemused ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
ainuüksi nende analüüside põhjal ei ole kahjuks võimalik patsiendi tausta teadmata, teda ennast ja tema haiglaväljavõtteid lugemata ning eelmisi analüüse nägemata mingeid järeldusi teha ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi