Mure tervisega 27.04.09 / Perearst

Külastaja küsib:

Austatud Dr. Madis Veskimägi,

Kirjutan Teile oma murest. Umbes selle aasta algul (jaanuari kuu) jäin haigeks. Haigus oli selline tavaline - kõrge palavik ja halb enesetunne, natukese köha ja natukese nohu. Kuna haigus väga visalt alla ei andnud (jäi väike köha ja väike palavik ning kasin enesetunne) läksin varti ka oma perearsti jutule. Perearst saatis vereanalüüsidele ja kopsuröndgenisse. Kirjutas välja ka koheselt mingid antibiootikumid. Sõin ravimeid aga erinevalt varasematest antibiootikumide söömisest koheselt leevendust ei tulnud. Proovid aga näitasid, et põletikku pole ja röntgen oli ka korras. Seega, jäin rahule seletusega, et mõni haigus tahabki pikemat ülesaamist.

Umbes poolteist kuud tagasi sai hing uuesti täis, et miks ikka väike palavik õhtul tekkib (37,0-37,1) ning halb enesetunne püsib (puudub söögiisu ning väsimus on peal). Pisike kinnine köha on ka. Läksin uuesti perearsti jutule. Kopsuröndgenit enam ei tehtud - küll aga tehti põhjalikum vereanalüüs. Üldveri oli väga korras - näitajad head ja põletikku pole. Küll leiti aga mükoplasma. Kuigi jaanuaris tehtud antibiootikumikuur oleks pidanud mükoplasma tapma, kirjutas arst välja uuesti antibiootikumid (kolm 500mg tabletti). Paar nädalat tagasi konsulteerisin uuesti arstiga, kes soovitas ka geromürtool fortega proovida nüüdseks juba äärritavat köha ravida. Abi nagu ikka pole.

Seega, kuna selline kõrgem kehatemperatuur (37,0-37,1) ikka õhtuti püsib, enesetunne on kasin, söögiisu vahepeal puudub, väsimus ka peal ning see sama köha annab nüüd märku juba kõvemate köhahoogudega, siis perearst suunas kopsuarstile - kuhu ma ka täna 27. maiks aja sain. Ehk siis tuleb veel vähemalt kuu vastu pidada.

Küsimus ongi, et kas kopsuarstile minek on õige suund või peaks hoopis psühholoogiga rääkima, sest masendus on juba päris suur. Kas tegemist on tuberkuloosiga või väga kuri mükoplasmabakter - ning mida teha?

Palju küsimusi ja pikk tekst - loodan, et ehk on Teil mingi värskem vaatepunkt.

Tänades,
Lootust Kaotamas

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Ärge kaotage lootust. Üsna sageli on nii, et kehaline haigus mõjutab rohkem või vähem ka vaimu ehk eemotsionaalset enesetunnet ja ka vastupidi. Nii on võimalik tunda häirivat valu peas, rinnus, kõhus teatud situatsioonides, samas uuringutega ei ole võimalik leida nähtavat haigust.
Küllap toob kopsuarsti läbivatus, uuringud selgust asjasse. Kuna olete kirja pannud juba rida diagnoose, siis kahtlustaksin omalt poolt ka sarkoidoosi, seda peaks kopsuarst ka uurima. Alati on kasulik ka psühholoogi vestlus, nõuanded.
Andke andeks hilisema vastuse eest !!!!!!
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Täpid nahal

Tere,

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,

Loe edasi

unetus

Vaevlen pikka aega unetuse pärast(aastaid).

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,


Loe edasi

Keskkõrvapõletik täiskasvanul

Tere!


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Probleem maoga

Tere!

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,


Loe edasi

Rinnakus valud

Tere, Lgp. Dr Veskimägi!

Varasemalt olen nõu küsinud, seoses mao probleemidega. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

2,5-kuune beebi ei söö

Tere!


Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist

Loe edasi

Sõrmede tenosünoviit ("Trigger finger" / stenosing flexor tenosynovitis)

Tere!


Ma viibin hetkel välismaal ega ole retke ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,

Valu sõrmedes võib tõepoolest tekkida peale harjumatut pingutust kätega ja antud juhul ongi ülekoormuse tagajärjel tekkinud kõõlustupepõletik kõige tõenäolisem diagnoos. Kuid arvestama ...

Loe edasi

colibakter uriini

Lp. doktor! Olen 58 a naine ja pea aasta hädas colibakteriga kuseteedes, mis uriini külvides suures ulatuses end ilmutab, kuigi olen saanud iga kuu aasta jooksul antibiootikume Cinnat, Ciprinol, Gentamycin, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Hea, et kompuuter ja tüstoskoopia on normis, see välistab anatoomilised muutused, mis põhjustavad normaalse uriinivoolu takistust ja nii põletiku teket. Aga lihtne asi- ...

Loe edasi

Puukborrelioos

Tere,

Emal oli käesoleva aasta juuli lõpus mitu puuki. Oktoobri algul oli tal enesetunne kehv ja üks käsi paistetas (käelaba ja sõrmed). Ta ise kahtlustas borrelioosi. Kuna enestunne halvenes ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Arstimise teeb keerukaks see, et sarnasel vaevusel võivad olla väga erinevad põhjused. Kui esineb ühe piirkonna truse- käelaba ja sõrmed, siis see on pigem omane selle piirkonna vigastusele. ...

Loe edasi

sääreluu valu

Mul selline mure, et kui hüppan või jooksen siis parema jala sisekülg ja sääreluu pealt on valus. Sääreluu pealt katsudes on üks punkt valus ja see punkt on sinine. Peale jooksimist on ka alguses valus ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Sellist jalga peaks kindlasti silmast silma arstile näitama, seda nägemata ja katsumata on väga keeruline midagi kindlat öelda. Kindlasti ei tohiks jalale üle valupiiri koormust anda, seniks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi