B12 vitamiin 10.12.08 / Perearst

Külastaja küsib:

Vereanalüüs näitas et B12 vitamiin on 155.Kas sellega peaks vitamiini juurde süstima?Mul on enesetunne pikemat aega väga halb, kuid perearst ei leia põhjust.Kas pearinglus, üldine nõrkus, jõuetus ja tugev suukuivus võivad olla sellest põhjustatud?Mis põhjustel b12 vitamiini tase langeb?Gastroskoopia on tehtud ja korras.
Teine küsimus on täppverevalumite kohta kätel.Milliste haigustega need kaasnevad?Põhilised verenäitajad on korras. Ainult üld IGM on üle normi juba suvest alates 3.6.Infektsionist ütles et tegemist on vaskuliidiga(vaadates peeneid täppverevalumeid).Reumatoloog tegi ANA ja ANCA analüüsid ja ütles, et kuna need on korras, siis nemad sellega ei tegele.Kas vaskuliit võib kulgeda ka nii, et seda vereproov ei näita?
Enesetunne läheb järjest halvemaks.Vahepeal tarvitasin Troxevasini,mis tegi enesetunnet algul paremaks, kuid nüüd pole ka sellest abi.
Troxevasini soovitas mulle üks arst suvel, kuna käevarrele (õla ja küünarnuki vahele) tekkis veresoonte põletik-tromboflebiit.See paranes ruttu kuid ma arvan siiski et tegemist on mingi veresoonte probleemiga.
Palun andke nõu millises suunas edasi liikuda?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Soovitan hematoloogi konsultatsiooni.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

D-vitamiini ja B12 vitamiini defitsiit ja ravi

Tere,
minu B12 vitamiini tase veres oli sügisel 98 pmol/l. Sain vastavaid süste aasta lõpuni. Nüüd, neli kuud hiljem lasin teha uue analüüsi ja selgus, et praegu oli näit B12 osas 151 pmol/l. Kas ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Inimesed omastavad B12 vitamiini loomsetest toiduainetest (liha- ja piimatoodetest). B12 vitamiini defitsiidi sümptomiteks on aneemia üldsümptomid nagu väsimus, õhupuudus, südamekloppimine; ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: