Vereanalüüs? 09.02.08 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere

Olen lasknud endale mitme kuu jooksul mitu kuud vereanalüüse teha, kuna esineb juba üle 3 kuu väike palavik 36.9-37.4. Peraarst soovitas mul rauatablette süüa, aga olen neid juba kuu aeg avõtnud ja tunnen, et nedest pole mingit kasu.
Hemogramm on mul selline (need asjad, mis on paigast ära)
Hemoglobiin: 104 g/l norm: 118-150
Hematokrit: 31,6% ńorm: 37,0-47,0
Erütrotsüüdid: 3,87 norm: 4,00-5,00
MCV: 81,7fL norm: 82,0-100,0
MCH: 26,9 pg norm: 28, 0-36,0
RDW: 17,3% norm: 10,0-15,5
%Eosinofiilid: 13,8% norm: 0,5-6,0
Abs arv Eosinofiilid: 0,9*10*9/L norm:0,1-0,6
Abs arv Lümfotsüüdid: 1,2*10*9/L norm: 1,5-4,0

Umbes sellised tulemused on juba mitu kuud olnud, kas selle analüüsi põhjal on näha ka teisi haiguskoldeid. Põletikku mul muidu pole.


Kaie

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Kaie viitab daamile vanuses u 30-40 aastat. Kuidas on mensesega, sidemete arv päevade ajal. Toitumine, ega pole põhimõtteliselt lihatoitude vastaline. Ega ei ole võtnud eesmärgiks kaalu langetada. Ega toitumine ei kutsu esile oksendamist. Küsimusi on väga palju. On olemas veel terve rida analüüse mida seoses aneemiaga tehakse, transferriin, raud veres, foolhape, B12 vitamiin jm.
Mõistlik on jätkata Teie arsti määratud ravi. Rauaravi tehakse tegelikult nt 6 kuud ja siis ootaks efekti.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Valge triip kurgus

Kas oskate öelda esialgse pilguga mis triip kurgus on?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kahjuks selle info alusel ei saa ma midagi oletada. Teinekord saadetakse küsimuse juurde pilt, sellest oleks palju abi.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Perearsti diagnoos

Tere!
Mure on selline, et käisin perearsti juures ning kurtsin et kurgus on neelates valus, samuti on tükitunne. See on kestnud juba kuskil 2 kuud. Mandlid on mul eemaldatud. Kohati esineb häälekähedust ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,

Kui patsient pöördub arsti vastuvõtule, tuleb igal juhul vormistada diagnoos vastavalt Rahvusvahelisele Haiguste Klassifikatsioonile. Seda ka juhul kui isikul ei tuvastata uuringute ...

Loe edasi

Madal temperatuur.

Viimastel aastatel on temperatuur langenud madalale alates 36,6 - 35,5 ja tänaseks on 34,4 -34,5.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Madal temperatuur teeb patsiendile palju muret. Arstid on veidi rahulikumad- kui kõik muu on korras, süda lööb nagu vaja, kilpnäärme talitlus korras, vererõhk paras, teised vereproovid korras ...

Loe edasi

keelel katt

Tere,küsimus oleks,millele viitab keele katt,keele taguosal on paksemat sorti katt,kollakas hallikas )oleneb mida söön.mida maha pole võimalik nühkida. samuti on orn kiht kuni keele otsani,hallikas katt.keele ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vanaraahva tarkus- keel on mao peegel. Ehk maohädade kaudseks tunnuseks on keelemuutused. Veepuudus, ebaregulaarne toitumine, suitsetamine on sagedasemad sellise keelemuutuse põhjus. Soovitan ...

Loe edasi

Eosinofiilide arv kõrge

Eosinofiilide arv

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Peaks mõtlema mitmes suunas. Toiduallergia, kontaktnahapõletik nt mõnest pesuainest, pesupulbrist, vahest süllle võetavast kassist jpm.Ja vana tõde- eosinofiilide arv kõrge- peaks ära tegema ...

Loe edasi

Mis see on?

Tere dr Vallikivi!

Lisasin kirjale pildi. Kas sellised valkjad kihid mis varvaste otstesse tekivad (antud juhul ainult ühe varba otsa seda ei teki) on normaalsed või on see mõni haigus? On ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Kindlasti ei tohi seda valget kihti kääridega ära lõigata! Seda peab peale vanni jalariiviga (kindlasti mitte metallist!) delikaatselt ja ettevaatlikult ära viilima. Kindlasti peab ka üle ...

Loe edasi

D vitamiin ja Co. Renitec 20 mg /12,5 mg.

Tere.

Olen lugenud igalpool meediast siin Eestis ja ka Norras et D vitamiin on vajalik. Töötan norras õena ja seal sain teada et inimesed kes võtavad co-reniteci ei tohiks ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Oma töös on kujunenud D vitamiini määramine ülduuringuna standardiks. Edasine ravivajadus sõltub selle analüüsi vastusest. Ütlen ausalt- ma ei tea, kas on võimalikud mingid tõsised koostoimed ...

Loe edasi

Röhatised

Tere!

Minu mureks on ediselt pikka aega kestnud röhatised ( toitu kurku ei tule). Eelmisel aastal on kahel korral tehtud gastroskoopia, milles esimesel korral tuvastati söögitorus seen ( sain ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
sisuliselt on erinevad diagnoosid nagu reflukshaigus, mao ülihappesus ja krooniline gastriit lihtsalt ühe ja sama haiguse mitu erinevat nägu. Teemaks on nende kõikide puhul see, et maomahl ...

Loe edasi

EKG

Tere. Sooviksin teada, mida tähendab EKG-l lame t-sakk või ka negatiivne t-sakk.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
See tähendab südame selle piirkonna talitluse muutust. Arstid nimetavad seda repolarisatsioonihäireks. Siin on palju põhjuseid- alates normi variandist, EKG registreerimise veast, südamelihase ...

Loe edasi

Laigud keelel

Tere
Mul tekkind juba 4-5 korda sellised laigud keelel. Hakkab väiksest laigust ja läheb suuremaks. Esimesel korral oli laik sügavam ja valusam.
Mis võib olla sele põhjus ?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse ja hea pildi eest. Julgen oletada mao probleeme, öeldakse, et keel on mao peegel. Huuled paistavad piisavalt punased olema, see välistaks kehvveresuse. See on ka üks keelemuutuste ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi